Dışarıda Ağlama Krizi

306 görüntüleme
E

Elif A.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 18:50
Arkadaşlar lütfen tecrübesi olan annelerden yardım istiyorum. Bebeğim 4 aylık kolik bir bebek. Son 1 aydır kolik krizlerimiz yok. Ama oğlum doğduğundan beri dışarı hayatını ve insanları asla tolere edemiyor yani çığlık çığlığa hayatımda hiç böyle bir bebek ağlaması görmedim bayılacak neredeyse. Alışsın düzelsin diye parka götürüyorum 5 dk sonra koşarak eve geri dönüyorum öyle bir ağlama krizi. İnsanlar sokakta birşey olduda hastaneye koşuyorum zannediyorlar herkes şok oluyor. Aynı şey eve misafir gelince yada biz misafirliğe gidincede oluyor. Artık çıldırmak üzereyim. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktoru kolik olduğu için hassas mizaçlı diyor ama ben dayanamıyorum her çıkışımız rezillikle bitiyor . Bu durumu yaşamış tecrübeli arkadaşlarım varsa dinlemek isterim
E

Ezgi G.

6 Ağustos 2026 20:35
Merhaba Elif Hanım, benim bebeğim de kolik ilk 4 ay boyunca ağlama krizlerinden dolayı gece yarısından sabaha kadar arabayla dolaştık. 4. Aydan sonra ağlama krizleri azaldı ancak bizde restorana, kafeye, parka dış bir mekana gidemedik, gittiğimizle döndüğümüz bir oluyordu. 6. Aya kadar bu böyle devam etti. 6. Aydan itibaren sosyalleşmeye başladık. Şimdi 10 aylık yine huzursuz bir bebek ama eskisi gibi dışarıya çıkamayacak kadar değil ağlama krizleri. Daha iyi durumdayız, çünkü oyun oynamaya ve çevresi ilgisini çekmeye başladı. Umarım en kısa zamanda azalır.
R

Rabia K. ..

6 Ağustos 2026 20:40
Benim bebeğimde böyleydi doktorumuz sürekli evde sonuçta ve dış dünyaya alışık olmadığı için gayet normal olduğunu söyledi öylede oldu alışsın diye ne kendinizi nede bebeğini çalkalayın bence 6 aylıkken falan düzeldi bizim
E

Elif A.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 21:24
Ezgi Güzel
Merhaba Elif Hanım, benim bebeğim de kolik ilk 4 ay boyunca ağlama krizlerinden dolayı gece yarısından sabaha kadar arabayla dolaştık. 4. Aydan sonra ağlama krizleri azaldı ancak bizde restorana, kafeye, parka dış bir mekana gidemedik, gittiğimizle döndüğümüz bir oluyordu. 6. Aya kadar bu böyle devam etti. 6. Aydan itibaren sosyalleşmeye başladık. Şimdi 10 aylık yine huzursuz bir bebek ama eskisi gibi dışarıya çıkamayacak kadar değil ağlama krizleri. Daha iyi durumdayız, çünkü oyun oynamaya ve çevresi ilgisini çekmeye başladı. Umarım en kısa zamanda azalır.
Çok teşekkür ediyorum. Peki kolik dönemine göre şuan bebeğiniz nasıl. Ben bir umutsuzluk kuyusuna düştüm hiç düzelemeyecekmiş gibi geliyor. Bu ağlamalar,huysuzluklar
E

Ezgi G.

6 Ağustos 2026 22:41
Elif Akturan
Çok teşekkür ediyorum. Peki kolik dönemine göre şuan bebeğiniz nasıl. Ben bir umutsuzluk kuyusuna düştüm hiç düzelemeyecekmiş gibi geliyor. Bu ağlamalar,huysuzluklar
6. Ayına gelince çok büyük değişim oldu. Ağlama krizleri büyük ölçüde azaldı. Şu an eskiye göre çok iyi ama yine huysuz bir bebek. Uyku konusunda çok sorun yaşıyoruz. Ama gündüz ağlama olmuyor. Dışarıda vakit geçiriyoruz. Akşam başlıyor gece sık uyanıyor. Sizinde 6. Aya gelince büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum.
E

Ezgi G.

6 Ağustos 2026 22:44
Ezgi Güzel
6. Ayına gelince çok büyük değişim oldu. Ağlama krizleri büyük ölçüde azaldı. Şu an eskiye göre çok iyi ama yine huysuz bir bebek. Uyku konusunda çok sorun yaşıyoruz. Ama gündüz ağlama olmuyor. Dışarıda vakit geçiriyoruz. Akşam başlıyor gece sık uyanıyor. Sizinde 6. Aya gelince büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum.
İlk 4 ay uykuları gündüz 10 dk bile geçmiyordu. Bende hiç düzelmeyecek sandım, evde tek başına bakımını sağlayamıyordum. O kadar zor zamanlardı ki ama çok şükür geçiyor sizin de geçecek.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir