Diş/3.5 Aylık
185 görüntüleme
A
Ayşegül Ü.
1 Kasım 2025 17:09
Canım anneler, bebeğim 106 günlük. 3 aylık olduğundan beri salyası arttı, uykuya direniyor ve elini ağzına götürüp ısıyor gibi yapıyor, diş kaşıyıcıları kullanınca rahatlıyor ama bu kez de uykuya geçmesi uzun sürüyor. Özellikle gece uykusuna geçmeden inanılmaz huzursuz ve ağlıyor. Karanfil kürünü nasıl yapıyorsunuz? Uyumadan tetagil versem nasıl olur?
H
Hümeyra T.
1 Kasım 2025 17:47
Biz de benzer sorunları yaşıyoruz, anladığım kadarıyla elini emdiği için hava yutuyor beslenmediği hale gazı oluyor üstten gazını çıkarmayı deneyin uyutmadan önce, çok huzursuzlandı ağladı emmek istemedi çünkü bebeğimin gazı vardı, bu gazın nereden geldiğini anlamadım çünkü beslenme sonrası midedeki gaz 45dkk içerisinde bağırsaklara gidiyor. Ama sürekli cak cuk yaptığı için anladığım gazı var. Biz de işin içinden çıkamıyoruz bazen ama üstten gazı olduğunu fark ettiğimizden beri rahatladık. Gazı çıkartıp emzirip uyutuyorum
A
Ayşegül Ü.
1 Kasım 2025 17:50
@Hümeyra Tafran evet evet gazı çok arttı, şimdi siz yazınca bi aydınlandım, gündüz uykusunu böler oldu o derece, üstten de var, ben de diyorum neden bu kadar gazı var diye. Çok teşekkür ediyorum, emmek istemiyor, yatırınca ağlıyor, bu aylarda meme reddi oluyormuş. Diş için bir şey yapıyor musunuz?
H
Hümeyra T.
1 Kasım 2025 18:02
Deneyimlerimi paylaşayım hemen. Aç ve uykusuz. O yüzden çok ağladı. Anlam veremedik, uyutmaya çalışıyoruz ağlıyor, emzirmek istiyorum emmiyor (tok sanıyorum).Sütüm mü az vs her şeyi düşündüm. Meme reddi dedim ama doktor ve ebe bu süredin geçici olduğunu söyledi. Kulak iltihabı, memeden tazyikli ya da az süt gelmesi problem oluşturuyor. GFarklı pozisyonlarda emzirin bir süre sonra normale dönüyor, gece ve uykuluyken da anlamıyor emiyor.eğer huysuzluk etmezse gerçekten tok olduğu için de yemiyordur. Bizim ki toksa ağlıyor memeye gelince istemiyor. 2-3 saat geçmedikçe zorlamayın, doydugunu düşünüyorsanız. Bu aylarda 3-4 saat aç kalabilirmiş.
H
Hümeyra T.
1 Kasım 2025 18:04
Dişe hiçbir şeyy yapmıyorum şu an. Ana problem çok fazla tükürük salgıladığı için göğsünü kuru tutmak çünkü ıslak kalırsa hasta olur.d sorun diş olsa duyduğum gece aniden ağlıyorlarmıs sık sık ( saat bası 2 saatte bir) tam bir kaos imiş o dönem de :)). Ama su an anladığım meme reddi uyku gerilemesi ve üstten gaz problem
H
Hümeyra T.
1 Kasım 2025 18:06
Her zaman üstten gazını almaya çalışın aklınızda olsun bu problem, meme reddi dışında emmesini de engeller akşamları çok artıyor sanırım çok fazla elini emmesi arttığı için
A
Ayşegül Ü.
1 Kasım 2025 18:09
@Hümeyra Tafran Yazdıklarınız bana o kadar iyi geldi ki… çok teşekkür ederim. Annelik tecrübe işi, yani kitaplar, videolar bir yere kadar, yaşayan anlıyor ve yardımcı oluyor. Umarım bebeklerimiz sağlıkla büyür 🙏🏻🤍
H
Hümeyra T.
1 Kasım 2025 18:13
Valla biz de deneme yanılma gidiyoruz, bazen işin içinden çıkılmıyor ilk bebeğimiz🥹gerçekten derdi yoksa ağlamıyorlar sadece biz anlayamıyoruz. Bazen olayları dışarıdan gözlemleyin, uykusuzluktan rüyayla gerçepi bile karıştırıyoruz ama olsun. Osman hoca bebeği çok gözlemleyin az dokunun diyor.Arkadaşım 4.ay meme reddi yaşanıyor, bebeğim emmiyor mamadan devam ediyorum dedi. O yüzden meme reddeden bir bebek bir daha dönmeyecek diye düşündüm ama öyle değilmiş annenin ısrarıyla bebek normal rutine dönüyormuş. Eskiler bebeğim şu kadar emdi bu kadar emdi inşallah emer diyorlardı anlamıyordum meğer bu yüzden imiş, ama bu geçici bir süreç inşallah hepsi çok iyi olur✨♥️
P
Polatlar ..
4 Kasım 2025 18:07
Merhaba arkadaşlar benim de oğlum 3 buçuk aylık salyasi çoğaldı.elini.agzindan cikarmiyor.bana.yardimci olurmusnz.diş kürü vardı tarifini verrmsnz birde.etkili.mi
P
Polatlar ..
4 Kasım 2025 18:09
Emmiyor meme reddi var
A
Ayşe V. ..
9 Kasım 2025 05:09
Bu yollardan geçmiş bir anne olarak öncelikle şuan diş huzursuzlugundan ziyade 12. Hafta atağı ve 4 .ay atağına başladınız ve 5. Ayda ancak bitiyor diş kaşıyıcı dışında çok birşey yapmaniz gerekmez ama zorlu bir süreç Allah sabır versin sonrasinda yine salya artışı ve diş kaşıma çabası devam ediyor karanfil yağı ile zeytinyağıni karıştırıp dişlerine sürebilirsiniz uyku sorunu için atakların geçmesi gerekiyor
A
Ayşe V. ..
9 Kasım 2025 05:11
@Polatlar malesef bu dönemde meme reddinin en fazla olduğu zaman sabırli olun bol bol süt sağıp dolaba atın tekrar tutmayabilir çünkü bebeğin sakın olduğu zaman emzirmeyi deneyin stres olmayın
A
Ayşe V. ..
9 Kasım 2025 05:12
Bir de aç kalmasın diye birberonla vermeyin o zaman tamamen meme reddi oluyor
P
Polatlar ..
9 Kasım 2025 21:50
Çok teşekkür ederim Ayşe hanım sağolun