Diş ve İştahsızlık

328 görüntüleme
B

Bircan S.

Premium Üye
7 Ağustos 2026 10:27
Bebeğim 10 aylık şu an ön üst diş çıkarma dönemindeyiz

Aşırı iştahsız hiçbir şey yemek istemiyor normalde ağımdan yemek atmayan bebek bumu bile öğrendi nasıl geçer bu durum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
7 Ağustos 2026 10:28
İştahsızlık ve Diş Çıkarma

Bebeğinizin 10 aylık olduğu dönemde diş çıkarma süreci başlamış. Bu dönemde iştahsızlık ve yemek yememe durumu oldukça yaygın. Normalde ağzından yemek atmeyen bir bebekte bile bu durum ortaya çıkabiliyor.

Diş çıkarma döneminde iştahsızlık nedenleri:
1. Ağız içi tahriş: Diş çıkarma döneminde diş etleri şişer ve tahriş olur. Bu durum bebeğinizi rahatsız edebilir ve yemek yemeyi istememesine neden olabilir.
2. Ağrı: Diş çıkarma süreci ağrılı olabilir. Bebeğiniz ağrı nedeniyle yemek yemeyi reddedebilir.
3. Ruhsal durum: Bebeğinizin ruhsal durumu da iştahsızlığa etki edebilir. Diş çıkarma döneminde bebeğiniz huzursuz veya stresli olabilir.

İştahsızlığı geçirmek için öneriler:
1. Bebeğinizi rahatlatın: Bebeğinizin diş etlerini rahatlatmak için ılık bir bez veya oyuncak kullanabilirsiniz.
2. Yemekleri kolaylaştırın: Bebeğinizin yemeyi kolaylaştırmak için yumuşak ve püre kıvamındaki yiyecekler sunabilirsiniz.
3. Yemek zamanlarını esnek tutun: Bebeğinizin iştahı azalsa da, yemek zamanlarını düzenli tutmaya çalışın.
4. Çeşitli yiyecekler sunun: Bebeğinizin ilgisini çekmek için farklı yiyecekler sunabilirsiniz.

Eğer bebeğinizin iştahsızlığı uzun sürerse veya diğer sağlık sorunları ortaya çıkarsa, doktorunuzla görüşmeyi unutmayın.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Göktenur B.

Göktenur B.

7 Ağustos 2026 11:44
Sabırla bekleyin sadece bizde geçen haftalarda aynı şeyi yaşadık üsten diş patladı 3 4 gün hicbisey yemek istemedi bende zorlamadim pazartesiden beri gene iştahı yerine geldi en azından 3 öğün yiyor şuan dönem dönem yaşıyoruz ama sorun etmiyorum çok uzun sürmedigi icin
Fatma A. .

Fatma A. ..

7 Ağustos 2026 12:45
Benim bebeğim şu an 11 aylık. 8. Aya girdigimiz andan beri iştahsız, ek gıda neredeyse hiç yemiyor. 2 kaşık yoğurt bir dilim şeftali bir parça ekmek böyle şeyler yiyor. Eskiden 7 aylıkken 3 öğün 1 er kase mama yerdi. Alt on 2 disimiz cikti sadece ustlerde kabarıklık bile yok bakalım ne kadar sürecek böyle. 9 aylıkken 8 kilo 100 gramdi şu an kaç kilo oldu bilmiyorum ama kilo da almiyor haliyle üzülüyorum
B

Bircan S.

Premium Üye
7 Ağustos 2026 14:35
Fatma Aslan
Benim bebeğim şu an 11 aylık. 8. Aya girdigimiz andan beri iştahsız, ek gıda neredeyse hiç yemiyor. 2 kaşık yoğurt bir dilim şeftali bir parça ekmek böyle şeyler yiyor. Eskiden 7 aylıkken 3 öğün 1 er kase mama yerdi. Alt on 2 disimiz cikti sadece ustlerde kabarıklık bile yok bakalım ne kadar sürecek böyle. 9 aylıkken 8 kilo 100 gramdi şu an kaç kilo oldu bilmiyorum ama kilo da almiyor haliyle üzülüyorum
aynı durumdayız bizde normalde yediği şeyleri bile yemiyor 🙄
B

Bircan S.

Premium Üye
7 Ağustos 2026 14:36
Göktenur Bektaş
Sabırla bekleyin sadece bizde geçen haftalarda aynı şeyi yaşadık üsten diş patladı 3 4 gün hicbisey yemek istemedi bende zorlamadim pazartesiden beri gene iştahı yerine geldi en azından 3 öğün yiyor şuan dönem dönem yaşıyoruz ama sorun etmiyorum çok uzun sürmedigi icin
Umarın öyle olur bizde de ilk defa bu kadar uzun sürdü 🫩
S

Sevilay A.

9 Ağustos 2026 21:59
Fatma Aslan
Sizi takip eden doktorun bir önerisi varmı benimde 9 bucukluk aylık bebeğim hep iştahsız şimdide üst dişler çok zorluyor sahada iştahsız oldu
Fatma A. .

Fatma A. ..

9 Ağustos 2026 22:14
Sevilay Arkın
Sizi takip eden doktorun bir önerisi varmı benimde 9 bucukluk aylık bebeğim hep iştahsız şimdide üst dişler çok zorluyor sahada iştahsız oldu
Maalesef doktorumuz çok ilgili değil. Hemşire ebe arkadaşlarım var onlar da normal geçer diyorlar sadece. Persentilde geride olmadığı için özel olarak bir doktora da gitmeyi düşünmedim şimdilik
S

Sevilay A.

10 Ağustos 2026 11:22
Fatma Aslan
Maalesef doktorumuz çok ilgili değil. Hemşire ebe arkadaşlarım var onlar da normal geçer diyorlar sadece. Persentilde geride olmadığı için özel olarak bir doktora da gitmeyi düşünmedim şimdilik
Anladım teşekkür ederim benimde doktorum sen ögreteceksin sen yedireceksin diyorda yemiyor çocuk neler yapsamda çaresiz kaldım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir