Diş ve Emzik

155 görüntüleme
G

Gökçe G.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 23:30
Bebeğim 13,5 aylık ve 12.dişi patladı inanılmaz erken gibi tamamen genetik olduğunu da biliyorum fakat sorun emzik kullanıyor olması. sadece uyurken gün içinde değil bıraktırmalı mıyım? Osman hoca 2 yaş diyor ama diş hekimi bir arkadaşımız bizi her görüşünde bırakmamız gerektiğini söylüyor😪
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Mayıs 2026 23:30
Bebeğinizin diş sağlığı ve emzik kullanımı konusunda endişeleriniz olduğunu anlıyorum.

Emzik kullanımı, dişlerin gelişimi üzerinde etkili olabilir. Amerikan Diş Hekimleri Birliği (ADA), emziğin 2 yaşından önce bırakılması gerektiğini öneriyor. Ancak her çocuk farklıdır ve bazıları daha erken bırakmaya hazır olabilir.

Sizin durumunuzda, bebeğiniz 13,5 aylık ve 12 dişi var. Diş hekimi arkadaşınızın emziği bırakmanız gerektiği yönündeki önerisine rağmen, Osman Hoca 2 yaş diyor.

Emziği Bırakma Zamanı:

1. Diş gelişimi: Bebeğinizin diş gelişimi hızlıysa ve dişleri sağlıklıysa, emziği bırakma zamanı konusunda doktorunuzla veya diş hekimizle görüşebilirsiniz.
2. Emzik kullanımı: Sadece uyurken emzik kullanıyorsanız, kademeli olarak bırakmayı deneyebilirsiniz.
Önce emziği sadece gece uykusunda vermeyi bırakın.
Sonra, gündüz uykusunda da vermeyi bırakın.
3. Stres yaratmamak: Emziği bırakma sürecinde bebeğinizi strese sokmamak önemlidir.
Ona emziği neden bırakmanız gerektiğini açıklayın.
Destekleyici ve sevgi dolu bir yaklaşım sergileyin.

Sonuç olarak:
Emziği bırakma kararı, bebeğinizin gelişimi ve diş sağlığı dikkate alınarak verilmelidir. Doktorunuzla, diş hekimizle ve kendi gözlemlerinizle hareket ederek en iyi kararı verin.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 15 Ay Emzik Bırakma
2. Emzik Bırakma
3. Emzik Bırakma
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rabia D.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 23:31
Benim bir çok dinlediğim doktor iki yaşına kadar kullanımında bir etkisi olmayacağını söyledi bence konuyu doktorunuzla görüşün diş hekiminin bu durumdaki tutumu çok önemli olduğunu düşünmüyorum ben
G

Gökçe G.

Premium Üye
14 Mayıs 2026 23:33
Rabia Dursun
Benim bir çok dinlediğim doktor iki yaşına kadar kullanımında bir etkisi olmayacağını söyledi bence konuyu doktorunuzla görüşün diş hekiminin bu durumdaki tutumu çok önemli olduğunu düşünmüyorum ben
Teşekkür ederim🩷
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir