Diş Uyku ve Meme Bütün Sorularım Birleşti

28 görüntüleme
Y

Yeliz A.

13 Ocak 2026 21:32
Merhabalar öncelikle
Bebeğim bugun 4 aylık oldu. Genelde geceleri kundakla gündüzde kundaksız yanına uzanıp temas ederek uykularını yapıyordu. Fakat artık dönme muhabbetleri olduğu için kundağı bırakmaya karar verdim. Nasıl bırakabilirim. Ve çocuğum bazen nadirde olsa sıfır desteksiz emzik destek sayılırsa emzikle yattığı yerde uyuya kalıyor. Sanırım dört kere filan kendi kendine uyudu sanki uyku eğitimi için uygun uyumlu bi bebek ama ben nasıl yapacağımı bilmiyorum. Desteklerde cok pahalı. Süreci nasıl yönetmeliyim sabah sekiz sekiz bucuk gibi uyanıyor uykuları nasıl kaç saat olmalı ben desteksiz uyuturken ne yapmalıyım?
Ve geceleri üç kere max dört kere uyanıyor meme emiyor beş on dakka geri uyuyor. Bu aylarfa bebekler gece uykusunu kesintisiz yaparmı benim bebeğim normal mi kafam çok karışık. Gündüzleri mesela bi uyuttuğumda yarım saat uyuuor bazen bi saat kısa uyuduğundada hemen uyku için tekrar zorlamıyorum zorlamammı gerek acaba bilemiyorum akşam üstü kaç gibi yatmalı en son uykusu kaç olmalı. Ay lütfen en azındsn fikir verin
Y

Yeliz A.

13 Ocak 2026 21:34
Birde daha bir gün oldu dördüncü ayına gireli eli iki üç haftadır sürekli ağzında gayet sert bi şekilde emiyor elini salyası akıyor bu diş muhabbeti nasıl oluyor acaba ağrısı varmıdır ? Şimdiden emziği sogutup versem boğazı ağrırmı
Hatice C. .

Hatice C. ..

13 Ocak 2026 22:00
Ben kendimizden örnek vereyim gündüz sabah 7 ,8 gibi kalkınca 10 gibi yatıyorum bu 1 saat de sürebiliyor yarım saatte sonra 12 1 gibi duruma göre tekrar uyutuyorum sonraki kalkışı yine aynı ama bu kez kendi uyku istiyor uyuya kalıyor böyle devam ediyor 5 veya 6 da uyutup en son 9 gjbi yatırınca iki kere kendi uyanıp uzun uykuya geçiyor ama ondada uyanmalar oluyor bu döngüye alt değişimi , süt içme biraz oyun oynatma evin içinde turlamalar dahil emziği uzunca ağzında tutmayıp rahatlık sağlanınca kaldırırsanız boğaz agriticak bi durum olmaz.
M

Melek

13 Ocak 2026 22:02
Dolapta 10-20 dk beklesin soğuk olmasın diyorlar yani serin olacak sadece. Boğazı tahriş olabilir yoksa. Anlattıkların normal ağız yoluyla çevreyi keşfettiğinden e eller de en yakını:) direk eller ağza gidiyor. Bunusürekli engelleme emsin.. sallasınsil pişik olmasın gıdısı. Tükürük bezi salgılanmaya başladığından oluyor o da. Yutkunmayı iyice öğrenene kadar olacak :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir