Diş Temizliği !

90 görüntüleme
Gülcan A.

Gülcan A.

26 Ağustos 2025 06:37
Bebeğim 12 buçuk aylık. 4 dişi var iki yan kesici de yolda. Ek gıda sonrası dişlerini fırcalamak ve ona alışkanlık kazandırmak istiyorum. Ama asla fırçalatmıyor. Fırçayı elimden alıyor diş kaşıyıcı yapıyor kendisine. Ama bana ağzını açıp dişlerini fırcalamama müsade etmiyor. Nasıl alıştırdınız, önerileriniz neler
Ö

Özlem

26 Ağustos 2025 21:05
Biraz daha büyüyünce kendiliğinden alışıyor ben karşısında kendim de fırçalıyordum ama maalesef ona rağmen 20 aylık oğlum 5 dişi çürüyor durduramıyorum :(
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

26 Ağustos 2025 21:35
Gülcan hanım, siz kendi dişlerinizi fırçalayın o sırada ona fırçasını verin oynasın. Bi süre yapmak istemeyecek ama rutin haline getirin, bitirince anne senin dişlerini de kontrol etsin mi sen de benimkine bak bakalım güzel fırçalamış mıyım hadi aaaa diyelim diye oyun oynuyoruz 🤭
Burda güven sağlayın, fırçayı hemen ağzına sokmayın bu işleri aceleye getirmeyin.
Aaa burda bişey kalmış benim almamı ister misin va diyerek tekrar açmaya ve rızasıyla fırça sokmaya ikna edin.
Oyuncaklarının dişlerini fırçalatın. Diş fırçası ve macunlarla hikayeler anlatın.

Sizin yaptığınız şeyin nedenini ve sonucunu anlayacak durumda, siz işlemi yapmak için acele ederseniz sonuç hüsran olur.
Gülcan A.

Gülcan A.

27 Ağustos 2025 03:37
Teşekkür ederim Nazlı hanım , tavsiyelerimizi dikkate alacağım. Rol model olmaya çalışıyorum bir süredir fırçasıyla da oynuyor ama bana vermiyor alınca ☺️ oyuncaklarının dişlerini fırcalama hiç aklıma gelmemişti bunu da ekleyeceğim teşekkür ederim ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir