Diş Sarılığı

35 görüntüleme
E

Eda N.

15 Nisan 2026 07:31
Bebeğim 1 yaşında toplam 6 tane dişi var 2 tanesi sarı niye böyle olur günde 2 kez parmak diş fırçası kullanıyorum aslında
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

16 Nisan 2026 07:55
Bebeklerde Diş Sarılığı Sorunu

Merhaba! Bebeğinizin dişlerinde sarı lekeler oluşması endişe verici olabilir. Ancak, bu durumun birkaç nedeni olabilir ve çözümü de oldukça kolay.

Nedenleri:

Diş çıkarma sürecinde diş minesinin tam olarak oluşmaması
Bakteri ve plak birikimi
Fluorür eksikliği veya fazlalığı
Diş fırçalama tekniklerinin yetersiz olması

Çözümü:

1. Diş fırçalama rutinini kontrol edin: Günde 2 kez parmak diş fırçası kullanıyorsunuz, bu doğru. Ancak, diş fırçalama tekniklerinizi gözden geçirin. Dişleri yumuşak bir fırçayla ve dairesel hareketlerle fırçalayın.
2. Diş fırçası ve macun seçimi: Fluorür içeren bir diş macunu kullanıyorsanız, doğru dozda kullanmaya özen gösterin. Ayrıca, diş fırçanızın yumuşak ve uygun bir seçim olduğundan emin olun.
3. Doktor kontrolü: Bebeğinizin diş hekimiyle görüşün ve dişlerini kontrol ettirin. Diş hekimi, diş sarılığının nedenini teşhis edebilir ve uygun bir tedavi planı önerir.

Öneriler:

Diş fırçalama seanslarını eğlenceli hale getirin, böylece bebeğiniz diş fırçalamaya ilgi duyacaktır.
Diş fırçalama sırasında bebeğinizin dişlerini yumuşak bir şekilde temizleyin.
* Bebeğinizin dişlerinde sarı lekeler devam ederse, doktorunuzla görüşün ve uygun bir tedavi planı belirleyin.

Umarım bu bilgiler sorununuzun çözümü için yardımcı olur!

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. 13 Aylık Kaç Diş Olmalı
2. Diş Çıkarma
3. Diş Kaşıntısı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
A

Ayşe A.

16 Nisan 2026 08:35
Kadın doğum doktoru bana exovag , fluzamed,azax, flagly yazdı . Bebeğim 3 aylık emziriyorm bunları emzirirken kullanabilir miyim sormayı unuttum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir