Diş Sancısı
555 görüntüleme
S
Seda İ.
Premium Üye
25 Nisan 2026 17:01
Emziren annede diş eti iltihabı için kloroben gargara kullanılır mı? prospektüste kullanılmaz yazıyor ama tükürülüyor sonuçta bir zararı olur mu bebeğe çok ağrım var

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 17:02
Emziren annelerde diş eti iltihabı için kloroben gargara kullanılıp kullanılmayacağı konusunda tereddüte düşmüşsiniz. Kloroben gargara, genellikle ağız ve diş eti enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. Ancak emziren annelerde kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekir.
Kloroben Gargara ve Emzirme
Kloroben gargara, emziren annelerde kullanılabilecek güvenli bir seçenek değildir. İlacın prospektüsünde belirtildiği gibi, emzirme döneminde kullanılmaması önerilir. Bunun nedeni, ilacın aktif maddelerinin anne sütüne geçebilme potansiyelidir.
Zararları
Kloroben gargara'nın emziren annelerde kullanılması, aşağıdaki zararları bebeğe gây edebilir:
İlaç, anne sütüne geçebilir ve bebeğin sindirim sistemini etkileyebilir.
Bebeğin ağız ve diş eti enfeksiyonlarına karşı hassasiyeti artabilir.
Alternatif Çözümler
Diş eti iltihabı şikayetleriniz için aşağıdaki alternatif çözümleri deneyebilirsiniz:
1. Tuzlu Su Gargara: 1 çay kaşığı tuz ile 1 bardak ılık suyu karıştırarak günde birkaç kez gargara yapabilirsiniz.
2. Sodyum Bikarbonatlı Gargara: 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat ile 1 bardak ılık suyu karıştırarak günde birkaç kez gargara yapabilirsiniz.
3. Diş Hekimi Ziyareti: Diş eti iltihabı şikayetleriniz için bir diş hekimine başvurabilir, profesyonel bir diş temizliği ve tedavisi alabilirsiniz.
Sonuç
Emziren annelerde diş eti iltihabı için kloroben gargara kullanmadan önce, doktorunuzla veya diş hekiminizle konuşmanız önemlidir. Güvenli ve etkili bir tedavi planı için uzman görüşü almanız gerekmektedir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emziren Anne Dişçi
2. Emziren Anne Aferin İlacı Kullanır mı ?
3. 25 Haftalık Anne Diş Tedavisi
Kloroben Gargara ve Emzirme
Kloroben gargara, emziren annelerde kullanılabilecek güvenli bir seçenek değildir. İlacın prospektüsünde belirtildiği gibi, emzirme döneminde kullanılmaması önerilir. Bunun nedeni, ilacın aktif maddelerinin anne sütüne geçebilme potansiyelidir.
Zararları
Kloroben gargara'nın emziren annelerde kullanılması, aşağıdaki zararları bebeğe gây edebilir:
İlaç, anne sütüne geçebilir ve bebeğin sindirim sistemini etkileyebilir.
Bebeğin ağız ve diş eti enfeksiyonlarına karşı hassasiyeti artabilir.
Alternatif Çözümler
Diş eti iltihabı şikayetleriniz için aşağıdaki alternatif çözümleri deneyebilirsiniz:
1. Tuzlu Su Gargara: 1 çay kaşığı tuz ile 1 bardak ılık suyu karıştırarak günde birkaç kez gargara yapabilirsiniz.
2. Sodyum Bikarbonatlı Gargara: 1 çay kaşığı sodyum bikarbonat ile 1 bardak ılık suyu karıştırarak günde birkaç kez gargara yapabilirsiniz.
3. Diş Hekimi Ziyareti: Diş eti iltihabı şikayetleriniz için bir diş hekimine başvurabilir, profesyonel bir diş temizliği ve tedavisi alabilirsiniz.
Sonuç
Emziren annelerde diş eti iltihabı için kloroben gargara kullanmadan önce, doktorunuzla veya diş hekiminizle konuşmanız önemlidir. Güvenli ve etkili bir tedavi planı için uzman görüşü almanız gerekmektedir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emziren Anne Dişçi
2. Emziren Anne Aferin İlacı Kullanır mı ?
3. 25 Haftalık Anne Diş Tedavisi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Seda İ.
Premium Üye
25 Nisan 2026 17:11
Bir de paroldan başka ağrı kesici kullanılmıyor mu diş ağrısı için

Göktenur B.
25 Nisan 2026 17:11
Bende sizin gibi emziriyorum dişim apse yaptı iki hafta Aralıklarla antibiyotik kullandım emzirirken her hangi bi yan etki görmedim ama genelde antibiyotik kullanımında içtikten iki saat sonra emzirin diyo sütte etkisi azalıyor sanırım sizde öyle yapabilirsiniz
S
Seda İ.
Premium Üye
25 Nisan 2026 17:20
Bende sizin gibi emziriyorum dişim apse yaptı iki hafta Aralıklarla antibiyotik kullandım emzirirken her hangi bi yan etki görmedim ama genelde antibiyotik kullanımında içtikten iki saat sonra emzirin diyo sütte etkisi azalıyor sanırım sizde öyle yapabilirsiniz

Göktenur B.
25 Nisan 2026 17:20
Bir de paroldan başka ağrı kesici kullanılmıyor mu diş ağrısı için

Göktenur B.
25 Nisan 2026 17:21
Antibiyotik kullanıuorum 2 gündür ama bir azalma olmadı ağrıda iltihaplandı parol içiyorum 4 -6 saatte bir ama faydası yok karanfil yağı biraz uyuşturuyor ama geçici diş ağrısı da doğumdan sonraki en kötü ağrı herhalde
H
Hatice E. B.
25 Nisan 2026 17:23
Konuyla alakasız ama Sorular nereden [soruluyor.Ana](soruluyor.Ana) ekranda bulamadım
S
Seda İ.
Premium Üye
25 Nisan 2026 17:26
Teşekkür ederim
Yükleniyor...