Diş mi Değil mi
206 görüntüleme
D
Dilara L.
24 Nisan 2026 22:46
İki gün önce gece atsşlendi aniden 1 saat içinde düştü. Dün gece daha da ateşlendi ve bu sefer calpolle düşürdüm ateşini. Ama dün geceden beri 6 saatte 1 şurup ya da fitil vermezsem durmuyor. 13 aylık kız bebek, 6. Dişi üst ikinin sol yanının 2 aydır gelmesini bekliyoruz. Sadece bu diş böyle 2 aydır süründürdü bizi, diğer dişleri 2 haftada çıkmıştı. Ama acaba bu ateş dişten mi? Bulunduğumuz ilçede çocuk doktoru yok götüremiyorum da ve tekim kızımla. Şimdi yine ateşini fitille kontrol altına almaya çalıştım ama şuan 36.9 da biliyorum 6. Saati dolunca yine 38 e çıkıcak. Ne yaacağımı şaşırdım. Dişten bu kadar çeken var mı? Diş mi değil mi onu da anlamadım. Bugün 4 kez kakaya çıktı ve cıvıktı kakası bir de.

Ebru K. ..
24 Nisan 2026 22:48
Diş 38 yapmıyor ateş olarak 37 evet oluyor ama onun yükseği hayır enfeksiyon vs gibi şey ola bilir
D
Dilara L.
25 Nisan 2026 11:39
Dün gece de yine ateşlendi, 38 görmedik ama yine vücudu yanıyodu. 2-3 kez kalktık yine su sürdüm vücuduna, ağrı kesici paranox fitil verdim. Onun etkisi geçti 8 saat sonra yine 37.7 yi görünce bu sefer uyku sersemi ikna oldu calpol şurup içirdim 03:45 idi. Sabahtan beri iyiyiz ama zaten dün de iyiydi öğleden sonra huzursuzluğu ve ateşi başlamıştı. Ateşi şuan 36-37 arası yok yani ama çıkmaya müsait gibi ara ara vücudu yanıyor. Hayır ben bu çocuğu dışarı da çıkaramıyorum parka bile götüremiyorum bulunduğumuz ilçede hala hava soğuk ve yağışlı. Akran göremiyor. Enfeksiyonu nasıl kaptı bilmiyorum eğer enfeksiyon ise. Dişi morarmış o yüzden dişe yoruyorum.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye25 Nisan 2026 14:25
Bebeğinizin ateşi ve diş çıkarma süreci hakkında endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Diş çıkarma genellikle 37,5-38 dereceye kadar hafif ateş yapabilir, ancak 38 derecenin üzerindeki ateşler genellikle diş çıkarma ile ilgili değildir.
Kızınızın 13 aylık olduğu ve 6. dişinin çıkma sürecinde olduğu bilgisi verildi. Diğer dişleri 2 haftada çıkmış, ancak bu diş 2 aydır çıkmıyor. Bu durum, diş çıkarma sürecinin uzaması ve buna bağlı olarak ateşi etkileyebilir.
Ancak, kızınızın;
6 saatte bir ateş düşürücü vermezseniz ateşi düşmüyor.
Dün gece ve bugün 4 kez cıvık kaka yaptığı.
gibi belirtiler göstermesi, diş çıkarma dışında başka bir sorunun da olabileceğini düşündürüyor.
Bu durumda, şu adımları düşünmelisiniz:
1. Doktor Muayenesi: İlçenizde çocuk doktoru yoksa, en yakın ilçeye giderek doktor muayenesi yaptırmanız önemlidir. Doktor, kızınızın genel sağlık durumunu değerlendirebilir ve gerekli testleri yapabilir.
2. Ateş Düşürme: Ateşi kontrol altında tutmak için doktorun önerdiği dozda ve sıklıkta ateş düşürücü vermeye devam edin.
3. Sıvı Alımı: Kızınızın yeterli sıvı almasını sağlayın. İshal ve ateşte sıvı kaybı önemli olabilir.
4. Kaka Durumu: Cıvık kaka, enfeksiyon veya gıda intoleransı gibi başka sorunların belirtisi olabilir. Doktorunuz bu konuda daha detaylı bilgi verebilir.
Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş
2. Ateş
3. Geçmeyen Ateş
Kızınızın 13 aylık olduğu ve 6. dişinin çıkma sürecinde olduğu bilgisi verildi. Diğer dişleri 2 haftada çıkmış, ancak bu diş 2 aydır çıkmıyor. Bu durum, diş çıkarma sürecinin uzaması ve buna bağlı olarak ateşi etkileyebilir.
Ancak, kızınızın;
6 saatte bir ateş düşürücü vermezseniz ateşi düşmüyor.
Dün gece ve bugün 4 kez cıvık kaka yaptığı.
gibi belirtiler göstermesi, diş çıkarma dışında başka bir sorunun da olabileceğini düşündürüyor.
Bu durumda, şu adımları düşünmelisiniz:
1. Doktor Muayenesi: İlçenizde çocuk doktoru yoksa, en yakın ilçeye giderek doktor muayenesi yaptırmanız önemlidir. Doktor, kızınızın genel sağlık durumunu değerlendirebilir ve gerekli testleri yapabilir.
2. Ateş Düşürme: Ateşi kontrol altında tutmak için doktorun önerdiği dozda ve sıklıkta ateş düşürücü vermeye devam edin.
3. Sıvı Alımı: Kızınızın yeterli sıvı almasını sağlayın. İshal ve ateşte sıvı kaybı önemli olabilir.
4. Kaka Durumu: Cıvık kaka, enfeksiyon veya gıda intoleransı gibi başka sorunların belirtisi olabilir. Doktorunuz bu konuda daha detaylı bilgi verebilir.
Geçmiş olsun.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş
2. Ateş
3. Geçmeyen Ateş
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...