Diş mi
144 görüntüleme
S
Sultan
25 Ocak 2026 18:30
Bebeğim 5 aylık. Bir süredir diş etleri kaşınıyor, eli sürekli ağzında geziyor ve salyası akıyordu. İki gündür ateşimiz 37 ve 37,5 arası gidip geliyor . Ve çok da huzursuz. Bugün emzik verdim biraz rahatladı ama sonra tekrar ağladı . Sizce hasta mı oluyor yoksa diş mi . Bu aylarda normal mi bu durum
A
Ayşegül Ü.
25 Ocak 2026 18:32
Evet normal , diş ateşi 37 civarında oluyor genelde. Benim oğlumda 5. ayda diş sancıları pik yaptı. Eğer salyası üstünü baya ıslatacak kadarsa , huzursuzsa, eli sürekli ağzındaysa diştir. Şu an 6 aylık ve alttan iki dişi patladı çok şükür.
S
Sultan
25 Ocak 2026 18:35
Bu günlerde salgın hastalıklarda çok fazla. O da düşündürdü beni diş mi hastalık mı diye. Peki bu süreçte bebeğinizi rahatlamak için neler yaptınız
M
Merve T.
25 Ocak 2026 19:35
Oğlum bir yaşında. Ateşi 37 civarlarında olmuştu bir kaç gündür ateşi iyi ama iştahı gitti çok halsiz keyifsiz sessiz kaldı. Çok üzülüyorum bu durumda olan var mı. Yarın doktora götürecez ama çok keyifsiz ve halsiz hiç bir şey memnun etmiyor artık
A
Ayşegül Ü.
25 Ocak 2026 20:34
Bu günlerde salgın hastalıklarda çok fazla. O da düşündürdü beni diş mi hastalık mı diye. Peki bu süreçte bebeğinizi rahatlamak için neler yaptınız
S
Sultan
25 Ocak 2026 20:38
Bizde hem hastalık hem diş ikisi de vardı. Eğer öksürük yoksa, balgamlı öksürük yoksa, burun akıntısı yoksa hastalık değildir. Zor bir süreç gerçekten Allah kolaylık versin. Yavrum özellikle dişin patlayacağı hafta uyuyamadı inlemekten. Şöyle yaptım ilk olarak kaşıyıcı verdim, biraz oyaladı ama kesmedi. Sonra buzluktaki anne sütünü meyve süzgecine koyup verdim. Biraz rahatlattı. Sonra tekrar başlayınca tetagil verdim ama fayda etmedi. Doğal yollar işe yaramayınca calpol verdim. Nerdeyse iki hafta her gün. Ancak geceleri böyle uyuyabildi. İnşallah yavrunuz kolaylıkla ferahlıkla bu süreci geçirir. 🙏🏻