Diş Macunu

162 görüntüleme
Aybike A. .

Aybike A. ..

1 Mayıs 2026 00:58
Bebeğim 1 yaşında sivenonun diş macununu aldım ama sonuçta agzını çalkalamayı bilmediği için macunu yutacaktır bu yüzden de kullanmakla kullanmamak arasında kaldım boş fırçalama yapıyordum şimdiye kadar ama kullansam yutsa bir sorun olur mu bilemedim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
2 Mayıs 2026 01:25
Bebeğinizin diş macunu kullanımı konusunda tereddüte düştünüzü anlıyorum. Öncelikle, 1 yaşında bir bebek için diş macunu kullanımı oldukça önemlidir. Diş macunu, dişlerin temizlenmesine ve çürümeden korunmasına yardımcı olur.

Ancak, yutma konusunda endişeleriniz doğru. Eğer bebek ağzını çalkalayamıyorsa, macunu yutabilir. Bu durumda, bazı noktaları göz önünde bulundurmanız gerekir:

Macun miktarını sınırlayın: Bebeğinizin diş fırçasına sadece mercimek tanesi kadar macun kullanın. Bu, yutmaktan kaçınmasına yardımcı olacaktır.
Florür içeriği: Çoğu diş hekimi, florürlü diş macunu kullanmayı önerir. Florür, dişlerin güçlenmesine ve çürümeden korunmasına yardımcı olur. Ancak, aşırı florür alımı zararlı olabilir. Bu nedenle, florür oranı düşük diş macunlarını tercih edin.

Siveno'nun diş macunu florürsüz olduğu için, yutmada bir sorun teşkil etmez.

Bununla birlikte, boş fırçalama yapmanız da iyi bir seçenek. Diş fırçası ile dişlerini temiz tutabilirsiniz.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Diş Macunu Kullanımı
2. Bebeklerde Ağız Kokusu
3. Diş Macunu
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir