Diş Lekesi

486 görüntüleme
A

Ayşe ..

14 Ağustos 2026 23:10
Kızım 21 aylık düzenli olarak her sabah diş fırçalıyoruz aslında,üst iki dişinin etine yakın kısmında beyazlaşma başladı yaklaşık olarak 5 gündür diş macunu kullanmaya başladık acaba o yapmış olabilir mi ?
G

Gizem K.

15 Ağustos 2026 00:32
Nasıl bir beyazlaşma? Mat ve pütürlü bir yüzey oluşmaya mı başladı yoksa diş pürüzsüz ancak daha opak bir alan mı var? Macunun dişler üzerinde böyle bir etkisi olmaz ama onu söyliyim. Aksine her fırçalamada 1000ppm flor içeren temiz içerikli macunla fırçalanması çürümeyi önler. Eğer mat ve pütürlü bir yüzey oluşmaya başladıysa başlangıç çürüğü dediğimiz aşamada olabilirsiniz. Bu seviyede remineralizasyon jelleri kullanabilirsiniz popüler 1-2 markada var. Ama evet pütürlü diyosanız zaten mutlaka bi pedodontiste klinik muayeneye götürmeniz gerekir. Bahsettiğim jellerle ilgili ayrıntılı bilgi de verilir
A

Ayşe ..

15 Ağustos 2026 00:44
Plak gibi gözüküyor aslında ama değil kılı sert fırça kullanıyorum 4-5 gündürde rocs marka diş macunu kullanıyoruz
G

Gizem K.

15 Ağustos 2026 00:48
Gc toothmousse ya da rocsun mineral jelleri var, mineyi destekler ve toparlar, direkt müdahale öncesi hastalara öneriyoruz ilk adımda. Dediğim gibi macun yapmaz ama şüpheleniyosanız 1-2 gün macunsuz fırçalayın, pürüz varsa ya da gün geçtikçe beyazlıkta artma oluyosa mutlaka bi muayene için götürün, geçmiş olsun 🌸
M

Memduha D. ..

20 Ağustos 2026 21:46
Gizem Kübra
Gc toothmousse ya da rocsun mineral jelleri var, mineyi destekler ve toparlar, direkt müdahale öncesi hastalara öneriyoruz ilk adımda. Dediğim gibi macun yapmaz ama şüpheleniyosanız 1-2 gün macunsuz fırçalayın, pürüz varsa ya da gün geçtikçe beyazlıkta artma oluyosa mutlaka bi muayene için götürün, geçmiş olsun 🌸
Gizem hanım gc toothmousse 8 tane eczaneye sordum onlarda depolarına yok ellerinde İnternete güvenmedim. Kimisi uygun fiyatlı kimisi çok pahalı nerden temin edebiliriz
G

Gizem K.

20 Ağustos 2026 22:03
Memduha Dönmez
Gizem hanım gc toothmousse 8 tane eczaneye sordum onlarda depolarına yok ellerinde İnternete güvenmedim. Kimisi uygun fiyatlı kimisi çok pahalı nerden temin edebiliriz
malesef ürün türkiyeden çekildiği için orijinali bulmak gerçekten zorlaştı. İnternet sitelerinde satılanlara güvenebilirsiniz diyemiyorum açıkcası çok fazla sahte ürün var malesef. Bulan hastalarım hep eczanelerden özellikle istanbulda depoları olan eczanelerde temin etmişlerdi. Ya da bulunduğunuz civarda bi pedodontist varsa eğer ona danışabilirsiniz. Bazen diş depolarında da ürün olabiliyo. Ama bulamazsanız da rocs minerale başlayabilirsiniz. 1000ppm flor içeren macun ve rocsla da başlangıç çürüğü ilerlemesini büyük ölçüde durdurursunuz
M

Memduha D. ..

20 Ağustos 2026 22:35
Gizem Kübra
malesef ürün türkiyeden çekildiği için orijinali bulmak gerçekten zorlaştı. İnternet sitelerinde satılanlara güvenebilirsiniz diyemiyorum açıkcası çok fazla sahte ürün var malesef. Bulan hastalarım hep eczanelerden özellikle istanbulda depoları olan eczanelerde temin etmişlerdi. Ya da bulunduğunuz civarda bi pedodontist varsa eğer ona danışabilirsiniz. Bazen diş depolarında da ürün olabiliyo. Ama bulamazsanız da rocs minerale başlayabilirsiniz. 1000ppm flor içeren macun ve rocsla da başlangıç çürüğü ilerlemesini büyük ölçüde durdurursunuz
Rocs mineral de diğeri gibi bir jel mi peki 1000 ppm içeren diş macunu kullanmaya başladım
M

Memduha D. ..

20 Ağustos 2026 22:39
Memduha Dönmez
Rocs mineral de diğeri gibi bir jel mi peki 1000 ppm içeren diş macunu kullanmaya başladım
Türkiye de olan başka önerebileceğiniz ürün var mıdır acaba
G

Gizem K.

20 Ağustos 2026 22:50
Memduha Dönmez
İkisi de aslında aynı amaç için çalışır remineralizasyon dediğimiz süreci başlatır. Çalışma mekanizmaları ve etkileri yüzde yüz aynı diyemem. Gc çok daha etkili bi ürün ama gc yerine rocs dışında kullanabildiğimiz başka bi jel yok şu an için en azından ülkemizde. Eğer gcye ulaşamazsanız mutlaka rocs kullanın başlangıç çürüğü için soruyosanız
M

Memduha D. ..

20 Ağustos 2026 22:55
Gizem Kübra
İkisi de aslında aynı amaç için çalışır remineralizasyon dediğimiz süreci başlatır. Çalışma mekanizmaları ve etkileri yüzde yüz aynı diyemem. Gc çok daha etkili bi ürün ama gc yerine rocs dışında kullanabildiğimiz başka bi jel yok şu an için en azından ülkemizde. Eğer gcye ulaşamazsanız mutlaka rocs kullanın başlangıç çürüğü için soruyosanız
1 yaşından itibaren demir ilacı kullandım temizledim ama leke oluştu şimdi de aşınmaya başlamış başlangıç çürüğü dediler flolürlü diş macunu ve tooth önerdiler bulamadım bende. Cevabınız için çok teşekkür ederim yarın bir kaç yere daha sorup yoksa onu alırım.
S

Songül Ş.

3 Eylül 2026 13:49
Benim bebeğimin de üst iki dişinde başladı sonra dördünde oldu sararmaya başladı kökten ne yapmalıyım 18 aylık florürlü macunla fırçalıyoruz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir