Diş Lekelenmesi
399 görüntüleme
S
Selin N.
Premium Üye
22 Temmuz 2026 10:01
Bebeğim 11 ay 20 günlük üst 4 dişi lekeli sarı ve yer yer hafif koyu demir ilacı ocean microfer kullanıyoruz gece de aktif 1 aktif olmayan 2 emmesi var zaman zaman diş çıkarma dönemine göre değişiyor lekelenmeleri nasıl geçirebilirim geçer mi

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye22 Temmuz 2026 10:16
Diş Lekelenmesi Sorunu
Bebeğinizin dişlerinde lekelenme sorunu yaşıyorsunuz. Bu durum oldukça yaygındır ve genellikle diş minesinin henüz tam olarak gelişmemesi veya dış etkenlere maruz kalması sonucu ortaya çıkar.
Lekelenmenin Nedenleri
Bebeğinizin dişlerinde lekelenmeye neden olan birkaç faktör olabilir:
1. Demir İlacı: Ocean microfer gibi demir içeren ilaçlar, diş minesine renkli bileşenler bırakabilir.
2. Diş Çıkarma Dönemi: Diş çıkarma sürecinde diş minesinin hassasiyeti artabilir ve lekelenmelere daha açık hale gelebilir.
3. Bebeklerin Ağız Hijyeni: Bebeğinizin ağız hijyeni alışkanlıkları, dişlerinde lekelenme oluşumuna etki edebilir.
Lekelenmeleri Geçirme Yolları
Lekelenmeleri azaltmak veya geçirmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Düzenli Ağız Temizliği: Bebeğinizin dişlerini, şimdiki diş temizliği yöntemlerinize ek olarak, yumuşak bir diş fırçası ve su ile temizleyin.
2. İlaç Uygulama Zamanını Değiştirme: Demir ilacını bebeğinizin diş fırçalama zamanına yakın bir saatte vermeyin.
3. Dental Kontroller: Bebeğinizin diş hekimi ile düzenli kontroller yaparak diş sağlığını izleyin.
4. Beslenme Alışkanlıkları: Bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirin ve şekerli gıdaların diş sağlığına etkileri konusunda dikkatli olun.
Sonuç
Bebeğinizin dişlerindeki lekelenmelerin geçmesi zaman alabilir, ancak doğru yaklaşım ve düzenli takip ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Bebeğinizin dişlerinde lekelenme sorunu yaşıyorsunuz. Bu durum oldukça yaygındır ve genellikle diş minesinin henüz tam olarak gelişmemesi veya dış etkenlere maruz kalması sonucu ortaya çıkar.
Lekelenmenin Nedenleri
Bebeğinizin dişlerinde lekelenmeye neden olan birkaç faktör olabilir:
1. Demir İlacı: Ocean microfer gibi demir içeren ilaçlar, diş minesine renkli bileşenler bırakabilir.
2. Diş Çıkarma Dönemi: Diş çıkarma sürecinde diş minesinin hassasiyeti artabilir ve lekelenmelere daha açık hale gelebilir.
3. Bebeklerin Ağız Hijyeni: Bebeğinizin ağız hijyeni alışkanlıkları, dişlerinde lekelenme oluşumuna etki edebilir.
Lekelenmeleri Geçirme Yolları
Lekelenmeleri azaltmak veya geçirmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
1. Düzenli Ağız Temizliği: Bebeğinizin dişlerini, şimdiki diş temizliği yöntemlerinize ek olarak, yumuşak bir diş fırçası ve su ile temizleyin.
2. İlaç Uygulama Zamanını Değiştirme: Demir ilacını bebeğinizin diş fırçalama zamanına yakın bir saatte vermeyin.
3. Dental Kontroller: Bebeğinizin diş hekimi ile düzenli kontroller yaparak diş sağlığını izleyin.
4. Beslenme Alışkanlıkları: Bebeğinizin beslenme alışkanlıklarını gözden geçirin ve şekerli gıdaların diş sağlığına etkileri konusunda dikkatli olun.
Sonuç
Bebeğinizin dişlerindeki lekelenmelerin geçmesi zaman alabilir, ancak doğru yaklaşım ve düzenli takip ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
O
Okyanus S.
22 Temmuz 2026 11:07
Bunun için diş doktoruna gidicem randevu aldım bende bakalım ne diyecek ona göre sizede bilgi vereyim
S
Selin N.
Premium Üye
22 Temmuz 2026 22:22
Bunun için diş doktoruna gidicem randevu aldım bende bakalım ne diyecek ona göre sizede bilgi vereyim
B
Betül A.
4 Ağustos 2026 12:44
Demir ilacına başlayacağım ama dişlerinde leke kalmasını istemiyorum.Diş hekiminin söylediklerini yaptığı işlem hakkında bilgi verir misiniz
S
Selin N.
Premium Üye
4 Ağustos 2026 12:47
Demir ilacına başlayacağım ama dişlerinde leke kalmasını istemiyorum.Diş hekiminin söylediklerini yaptığı işlem hakkında bilgi verir misiniz
B
Betül A.
4 Ağustos 2026 12:54
Çok teşekkür ederim geri dönüş yaptığınız için
O
Okyanus S.
4 Ağustos 2026 12:55
Merhaba ben diş doktoruna gittim şu an için önerdiği ilaç Türkiye'de üretilmediğini söyledi onun yerine lekeli olan yerleri peynir yedir ki peynir bulaşsın dedi sabah akşam fırçalamamı önerdi ama tekrar bir kontrole gideceğiz şu an için başka bir işlem uygulamadı ama uygulanacak gibi gözüküyor birazcık üzgünüm bu konuda
O
Okyanus S.
4 Ağustos 2026 12:56
Geceleri emzirirdikten sonra da su verin dedi nasıl yapacağım bilmiyorum
Yükleniyor...