Diş Kasintisi
89 görüntüleme
A
Ayşe A.
6 Ağustos 2025 19:28
3 buçuk aylık bebeğim ağzı salyalaniyor damaklarini birbirine degdirip çiğner gibi yapıyor uyku düzeni bozuldu saat başı uyanıyor huysuzlasti diş yüzünden midir
P
Peri
6 Ağustos 2025 19:30
4. Ay uyku gerilemesi bu. Uykuları bir daha eskisi gibi sabaha kadar derin olamıyor maalesef. Tabi bebekten bebege değişir bir durum. Benim 8 den 7 ye kadar 2-3 kez uyanırdı uyku gerilemesinden sonra saat başı yarim saatte bir uyanır oldu
A
Ayşe A.
6 Ağustos 2025 19:38
uyku düzeni gayet iyiydi ama şuan derin uyumuyor sürekli uyanıyor maalesef bende diş kasintisi olduğunu düşündüm elleri sürekli ağzına gidiyor tuttuğu herşeyi ısırmak istiyor aklıma ilk dış geldi. Umarım geçer
Ş
Şeyda B.
6 Ağustos 2025 19:59
Aslında bu gelişiminin parçası ellerini ağzına götürecek ki sonra yakalama ile tuttuğu nesneleri de götürecek çünkü oral dönemde her şeyi ağzıyla tanıyorlar birde şu an tükürük bezleri aktif çalışmaya başladığı için salya normal .Uyku gerilemesi de 4.ayda olan gelişim basamağının en büyük göstergesi ama geçici bir durum dış dünyayı daha aktif anlayacak bebeğiniz o yüzden gece de bu bölünmeler ve huysuzluk doğal
N
Nazlı Ö. ..
6 Ağustos 2025 20:05
Merhaba, 3. Ay nedir deseler bol salya derdim. Sanki bebeğim litrelerce su içiyor gibi salyalıydı :) dişle ilgili olabilir mesela sizin ya da eşinizin dişleri erken çıkmışsa bebişin de öyle olabilir? Ama genelde diş için ilk tohumlar diyebiliriz. Bazen ben aç olduğunu bile düşünüyordum öyle elimi emmek istiyordu. Görenler aç bu çocuk diyordu 🤦🏻♀️ 4. Aydayız. Bir tık salyalanma azaldı. Uyku gerilemesi de olabilir çünkü geçiyor ve aslında kendine bir uyku düzeni oluşturuyor. Umarım kısa sürer 🌸
A
Ayşe A.
6 Ağustos 2025 20:31
Teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi kısa sürer peki diş için neler yapmak lazım kaşıntıyı veya ağrıyı azaltmak için ileriki sureclerde
N
Nazlı Ö. ..
6 Ağustos 2025 20:34
Osman Bey'in karanfil kürü var onu deneyebilirsiniz bir de parmak kaşıyıcılar ile siz nazikce kaşıyabilirsiniz ben kulak arkası ve çenesine masaj yapıyorum sakinleşiyor 🌸
A
Ayşe A.
6 Ağustos 2025 21:05
Tamamdır teşekkürler 🌺

Kader G.
6 Ağustos 2025 21:21
Benimde aynı zamanlarda başladı ağız salyası ellerini yumruk yapıp öğürtecek kadar ağzına sokuyordu diş çıkmaz ama damakları kabarmış ondan böyle huzursuz dedi doktoru 4 bucuk aylık oldu hala devam ediyor kısa uykular ağlamalar huzursuzluk ger aşısından sonra yeni huy çıkarıyor gibi geliyor bana