Diş ile Birlikte Alevlenen Egzama

124 görüntüleme
B

Beyza Y.

20 Haziran 2025 20:58
14 aylık bebeğim en son 5-6 aylıkken göğüsünde , kol altlarında bacaklarının çeşitli bölgelerinde egzamalar çıkarmıştı . Alerjisi çıkmadı ancak atıpik dermatit denildi bir şekilde sertfikalı şampuan,krem ve deterjan kullanmasına ,yediklerime, giydiklerinin pamuklu olmasına , düzenli nemlendirmeye dikkat ederek atlatmıştım. Aynı özeni gösterdiğim halde köpek ve azı dişlerini birlikte çıkardığı bir dönemden geçiyoruz bu dönemde egzaması yoğun bir şekilde alevlendi kızarıp kuruyor kortizonlu krem sürüp yoğun bir şekilde nemlendiriyorum. Duşta uzun tutmuyor ve şampuanı sık sık kullanmıyorum. Ekstra farklı bir gıda ne ben ne bebek yemedik rutinde ne varsa o şekilde gidiyorduk. Bunun sebebi diş mi ?
B

Beyza Y.

20 Haziran 2025 21:01
Önce bir iki yerde çıktı çok önemsemedim geçer diye, artarak devam etti bu süreçte farklı olan tek şey hastalık atlatması ve diş çıkarmasıydı bu dönemde alevlendiğini duymuştum ama bilimsel bir temeli var mıdır?
R

Rananur D. ..

20 Haziran 2025 21:05
Ek gıdaya ne zaman başladınız?
S

Sibel Y. ..

20 Haziran 2025 21:16
Aynı şey bizde de var diş çıkaracağı zamanda başlıyor kulağını yanağını kaşıyor egzama oluyor
R

Rananur D. ..

20 Haziran 2025 21:20
Sibel hanım erken mi başladınız ek gıdaya yada ailede egzama var mı?
B

Beyza Y.

21 Haziran 2025 11:20
Rana hanım ben 6. Ayda destekli oturabildiğinde başladım ek gıdaya . Ek gıda ile birlikte bir daha alevlendi ama kontrol altına almıştık
B

Beyza Y.

21 Haziran 2025 11:21
Aynen sibel hanım kulak kaşıma saç çekme diş döneminde bizde de var onlara alıştık son 2 diş kaldı 1 köpek ve 1 azı. Ama ilk kez egzeması çok uzun süre sonra bu kadar şiddetli alevlendi
R

Rananur D. ..

21 Haziran 2025 18:55
Araştırmalarıma göre ek gıdaya erken başlatıldığı için egzama olabileceğini gördüm bu yüzden sormak istedim. Probiyotik denediniz mi? Belki iyi gelebilir
R

Rananur D. ..

21 Haziran 2025 18:58
Demek istediklerimi anlamak için egzama ve bağırsak diye internette aramanız bile yeterli olacaktır.
B

Beyza Y.

21 Haziran 2025 19:01
Ek gıdaya erken başlamadık vaktinde başladık, probiyotik ise doğumdan sonra biogaia kullanmıştık 3 kutu. Onun dışında barsak sıkıntısı olduğunu gözlemledikçe enteregermina veriyorum ama egzamaya etkili olmadı tüm bunlar
B

Beyza Y.

21 Haziran 2025 20:21
Dengeli ve düzenli beslenen bebeğe rastgele probiyotik başlamak istemem doğrusu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir