Diş Gelirken Böyle mi Olur ?

374 görüntüleme
N

Nazlıcan

Premium Üye
25 Haziran 2026 06:00
Merhaba, bebeğim 5 aylık, gece boyu saat başı çığlık atarak uyandı sürekli emmek istedi normalde bu kadar sık uyanmazdı. 5 aydır ilk kez akşam dışarı çıktık hava almaya parka gittik gece pazarı da vardı ya da orda çok mu uyarıldı acaba ondan mı böyle yaptı yoksa diş gelirken de böyle mi yapar ?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
25 Haziran 2026 06:34
Bebeğinizin 5 aylık olduğu ve son zamanlarda uyku düzeninde değişiklikler gösterdiği için endişe duyduğunuz anlaşılıyor. Bu durum diş çıkarma dönemi ile ilgili olabilir, ancak aynı zamanda aşırı stimulasyonun da etkisi olabilir.

Diş çıkarma dönemi genellikle 6. aydan itibaren başlar, ancak bazı bebeklerde daha erken de başlayabilir. Bu dönemde bebekler diş gelen bölgede hafif ateş, aşırı salya ve huzursuzluk gösterebilir. Ayrıca, uyku düzenlerinde değişiklikler olabilir.

Ancak, gece boyunca saat başı uyanması ve emmek istemesi normal değil. Bunun birçok sebebi olabilir:

1. Aşırı uyarılma: Gece pazarı veya parktaki kalabalık ve gürültü bebeğinizi aşırı uyarmış olabilir, bu da uyku düzeninde bozulmalara yol açmıştır.
2. Diş çıkarma: Bebeğinizin diş çıkarması huzursuzluğa ve uyku problemlerine yol açabilir.
3. Gelişimsel dönem: Bebeğiniz 5. ayında olup çevresini keşfetmeye başlamış olabilir, bu da uyku düzeninde değişikliklere yol açabilir.

Bebeğinizin diş çıkarma dönemi ile ilgili doktorunuza danışabilirsiniz. Ayrıca, bebeğinizin uyku düzenini düzenlemeye yönelik adımlar almayı düşünebilirsiniz:

Bebeğinizin uyku saatini düzenleyin ve bir uyku rutini oluşturun.
Bebeğiniz için rahat bir uyku çevresi oluşturun.
Bebeğinizin gün içindeki aktivitelerini düzenleyin ve aşırı uyarlamaktan kaçının.

Umarım bu
yardımcı olmuştur.*
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
B

Burcu ..

25 Haziran 2026 08:43
Tam olarak diş.. Atak dönemi de denk gelmiştir kombo oluyo o dönemde, ayyy ızdırap gibi gelmişti bana da gece saat başı uyanmak
M

Meryem ..

Premium Üye
25 Haziran 2026 08:58
Dişse bu şekilde uyanmaya devam eder. fazla uyarılma atak hepsi olabilir benim bebeğim de özellikle gece uykusundan önceki aralıkta dışarı çıkınca öyle çıldırıyor 1 aydır falan 16.00 dan sonra evde kapanış yapıyoruz 🥲
N

Nazlıcan

Premium Üye
25 Haziran 2026 09:01
Burcu
Tam olarak diş.. Atak dönemi de denk gelmiştir kombo oluyo o dönemde, ayyy ızdırap gibi gelmişti bana da gece saat başı uyanmak
[4.ay](4.ay) atağı yeni bitmişti ya şimdi bi de 5 mi geldi 😅😅 Hunilerimiz nerde… Gerçekten ben bir de bayağı uzun zamandır saat başı uyanmamıştım özellikle ilk uyku şeyi en az 4-5 saat olurdu.. [4.ay](4.ay) atağında bile gece değil gündüz bozuldu gündüz hiç uyumuyordu gece yine uyuyordu ama dün gece çok zorlandım… bir de ağzı kapalıyken sanki diliyle damağına vakum yapar gibi tık tık sesler yapıyo
N

Nazlıcan

Premium Üye
25 Haziran 2026 09:01
Meryem Arslan
Dişse bu şekilde uyanmaya devam eder. fazla uyarılma atak hepsi olabilir benim bebeğim de özellikle gece uykusundan önceki aralıkta dışarı çıkınca öyle çıldırıyor 1 aydır falan 16.00 dan sonra evde kapanış yapıyoruz 🥲
Ay bu akşam deneyeyim bi gece uykusu öncesi evden çıkmayıp, dün çok fazla çıktık dışarı hem öğleden sonra çıktım hem gece çıktım, o yüzden mi oldu acaba dedim bugün çıkmayıp deneyeyim bi. Geçen akşam çocuklar dışarıda oynuyordu onları göstermek için de çıkmıştık o gece de uykusu biraz sıkıntılı olmuştu şimdi düşündüm de bu dediğiniz gibi olabilir belkii
B

Büşra Ş.

26 Haziran 2026 14:16
Bebeğimçn çocuğun en kolay dönemleti nedir
B

Büşra Ş.

26 Haziran 2026 14:18
10 atlık bebeği sütten kesme
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir