Dış Fırçası ve Macunu

110 görüntüleme
A

Arzu.G

Premium Üye
25 Mart 2026 21:39
18 aylık daha yeni çıkıyor dişleri 2 tane alttan patladı. Fırça ve macun önerisi alabilir miyim tecrübeli anneler .diş fırçalamayı sevdirecek yöntemleriniz varsa dinliyorum
B

Büşra K. ..

25 Mart 2026 22:16
Arzu Hanım florürlü diş macunu öneriliyor fırça olarak biz Chicco kullanıyoruz sapı ince bebeğim kolay kavrıyor banyo taburesine çıkıyor kızım benim kontrolümde ben de dişlerini fırçalıyorum o da bana baka baka yapıyor aynısını genellikle yemeğinden 1 buçuk saat sonra fırçalama yapıyoruz günde 2 kere
B

Büşra K. ..

25 Mart 2026 22:17
Diş macunu olarak şu an elimde Siveno var bitsin ben de florürlüye döneceğim ben de bekliyim burda önerileri
A

Arzu.G

Premium Üye
25 Mart 2026 22:37
Büşra Kılıçaslan
Arzu Hanım florürlü diş macunu öneriliyor fırça olarak biz Chicco kullanıyoruz sapı ince bebeğim kolay kavrıyor banyo taburesine çıkıyor kızım benim kontrolümde ben de dişlerini fırçalıyorum o da bana baka baka yapıyor aynısını genellikle yemeğinden 1 buçuk saat sonra fırçalama yapıyoruz günde 2 kere
Teşekkür ederim Büşra hanım onerilerinizi deneyeyim kolayca alistirabilirim umarım
B

Büşra K. ..

25 Mart 2026 22:40
Arzu.G
Teşekkür ederim Büşra hanım onerilerinizi deneyeyim kolayca alistirabilirim umarım
Rica ederim Arzu Hanım inşallah kolay alışır
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mart 2026 19:38
Diş fırçalama alışkanlığı oluşturmak için erken yaşta başlamak çok önemli. 18 aylık bir çocuk için diş fırçası ve macunu seçerken bazı noktalara dikkat etmek gerekir.

1. Diş Fırçası Seçimi:
- Yumuşak kıllı diş fırçaları tercih edin, çünkü sert kıllar diş etlerine zarar verebilir.
- Çocuk diş fırçaları genellikle küçük başlı ve yumuşak kıllıdır, bu tür fırçalar daha uygundur.

2. Diş Macunu Seçimi:
- Florürlü diş macunları 2 yaş altı çocuklar için önerilmez.
- Çocuğunuzun diş macununu yutmaması için, düşük florürlü veya florürsüz macunlar tercih edebilirsiniz.

3. Diş Fırçalama İpuçları:
- Çocuğunuzun diş fırçalamayı sevmesi için, fırçalama işlemini oyunlaştırın.
- Fırçalama sırasında renkli diş fırçaları veya diş fırçalama şarkıları kullanabilirsiniz.

4. Alışkanlık Oluşturma:
- Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez diş fırçalama alışkanlığı oluşturmaya çalışın.
- Başlangıçta direnç gösterebilirler, bu nedenle sabırlı olun.

5. Ödüllendirme:
- Diş fırçalama alışkanlığı kazandıkça küçük ödüller vererek motive edebilirsiniz.

Unutmayın, diş sağlığı için düzenli kontroller de çok önemli. Çocuğunuzun diş hekimiyle görüşerek daha spesifik öneriler alabilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif Y.

27 Mart 2026 18:21
Kızım 9,5 aylık altta 2 dişi çıktı ve şuanda üstte 2 tane daha geliyor, diş fırçalamaya şimdiden başlayabiliriz miyiz? Marka öneriniz varmı? Teşekkürler
A

Arzu.G

Premium Üye
27 Mart 2026 18:34
Elif Yurt
Kızım 9,5 aylık altta 2 dişi çıktı ve şuanda üstte 2 tane daha geliyor, diş fırçalamaya şimdiden başlayabiliriz miyiz? Marka öneriniz varmı? Teşekkürler
Osman hoca diş olmasa da ek gıda başlangıcından itibaren fırçalayın diyor , bizimkinde de altlar yeni çıktı üstler yolda. Alışması için macunla başlamak daha mantıklı galiba ben de öyle yapacağım .
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir