Diş Eti Morarması

65 görüntüleme
Ş

Şeyma ..

18 Şubat 2026 13:04
Bebeğim 13 aylım köpek dişinin yeri mor renkte beze olmuş gbi dokunuyırum agrısı yok belli tepki vermiyor sizce normal mi bu durum
Afranur K.

Afranur K.

18 Şubat 2026 13:15
Büyük ihtimalle sürme hematomudur, eğer ağrısı sızısı yoksa eline sert besinler vererek orayı kaşımasını ve dişin çıkmasını destekleyin.

Eğer çok tedirgin olursanız, diş hekimi muayenesi ile durumu netleştirebilirsiniz.
Hatice C. .

Hatice C. ..

18 Şubat 2026 13:18

Afranur Keskin

Büyük ihtimalle sürme hematomudur, eğer ağrısı sızısı yoksa eline sert besinler vererek orayı kaşımasını ve dişin çıkmasını destekleyin.

Eğer çok tedirgin olursanız, diş hekimi muayenesi ile durumu netleştirebilirsiniz.

Bizim diş eti cekilmemize ne iyi gelir afra hanım bilginiz var mı diş hekimine henüz gidemiyorum 😞
Afranur K.

Afranur K.

18 Şubat 2026 13:21

Hatice Celik

Bizim diş eti cekilmemize ne iyi gelir afra hanım bilginiz var mı diş hekimine henüz gidemiyorum 

Hatice hanım sorunuzu daha önce de gördüm ancak diş eti çekilmesi için diş hekimi (Periodontoloji) muayenesine ve diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyor.

Maalesef bir macun ya da fırça ya da bir ilaç diştaşlarınızı yok etmez, bizler onları mekanik aletlerle temizliyoruz.

Diş taşı —> diş etini iter —> fazla miktarda ve fazla sürede bulunmasında diş eti çekilmesi olarak geri döner.

En kısa sürede muayene olmaya çalışsanız iyi olur bu anlamda. Evde düzenli fırçalamaya devam edin, sert fırçalamayın, orta-sert diş fırçası edinin, paradontax diş eti için kullanılabilecek iyi bir macun.

Ama dediğim gibi sizin tek çözümünüz iyi bir tedavi maalesef evden çözülebilir bir tablo değil.
Hatice C. .

Hatice C. ..

18 Şubat 2026 13:23

Afranur Keskin

Hatice hanım sorunuzu daha önce de gördüm ancak diş eti çekilmesi için diş hekimi (Periodontoloji) muayenesine ve diş taşı temizliği yaptırmanız gerekiyor.

Maalesef bir macun ya da fırça ya da bir ilaç diştaşlarınızı yok etmez, bizler onları mekanik aletlerle temizliyoruz.

Diş taşı —> diş etini iter —> fazla miktarda ve fazla sürede bulunmasında diş eti çekilmesi olarak geri döner.

En kısa sürede muayene olmaya çalışsanız iyi olur bu anlamda. Evde düzenli fırçalamaya devam edin, sert fırçalamayın, orta-sert diş fırçası edinin, paradontax diş eti için kullanılabilecek iyi bir macun.

Ama dediğim gibi sizin tek çözümünüz iyi bir tedavi maalesef evden çözülebilir bir tablo değil.

Çok teşekkür ederim ♥️bu şekilde daha net anladın havalar iyi olunca insallah ilk iş bi muayene olmak ♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir