Diş Eti Kanaması ve Lösemi
60 görüntüleme
N
Nil B.
12 Nisan 2026 21:57
15 aylık Köpek dişlerini çıkarıyor 3 gün ateş sürdü 3. Gün ateş bitti diş eti kanaması başladı dokunduğumuz anda kan dolu dolu akıyor diş doktoruna gittik antibiyotik verdi bir hafta içinde geçmezse başka şeylerden şüpheleneceğiz dedi 4. Gündeyiz hala kanama devam ediyor internetten baktım lösemi vb. Şeyler yazıyor çok tedirgin oldum bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi

Afranur K.
12 Nisan 2026 22:02
Direk lösemi olarak düşünmeyin, el-ayak-ağız hastalığı gibi viral bir durum da olabilir. Direk antibiyotik kullanmanızı önermezdim ama ben şahsen, genellikle bu tip bebekler/çocuklarla karşılaşınca ağız muayenesinden sonra eğer dişsel bir tablo değilse çocuk hekimine yönlendirmeyi tercih ediyorum. Genellikle hastalarıma da not kâğıd şeklinde diş ile alakalı bir problem yoktur bilgilerinize yazarak ilerlerim.
Lösemi en uç nokta, Google ya da ai ne olursa olsun en ölümcül noktayı yazar, C vitamini eksikliği, el-ayak-ağız hastalığı, 6. Hastalık, demir eksikliği gibi durumları daha sık görüyoruz. Çok tedirgin olmayın ama bence artık çocuk hekimine götürün.
Lösemi en uç nokta, Google ya da ai ne olursa olsun en ölümcül noktayı yazar, C vitamini eksikliği, el-ayak-ağız hastalığı, 6. Hastalık, demir eksikliği gibi durumları daha sık görüyoruz. Çok tedirgin olmayın ama bence artık çocuk hekimine götürün.
N
Nil B.
12 Nisan 2026 22:18
Direk lösemi olarak düşünmeyin, el-ayak-ağız hastalığı gibi viral bir durum da olabilir. Direk antibiyotik kullanmanızı önermezdim ama ben şahsen, genellikle bu tip bebekler/çocuklarla karşılaşınca ağız muayenesinden sonra eğer dişsel bir tablo değilse çocuk hekimine yönlendirmeyi tercih ediyorum. Genellikle hastalarıma da not kâğıd şeklinde diş ile alakalı bir problem yoktur bilgilerinize yazarak ilerlerim.

Afranur K.
12 Nisan 2026 22:25
Şahsi fikrim yeniden doktorlar görüşmeniz olur, yüksek ateş, ardı sıra kanama bence daha viral bir durum gibi. Beslenmeyle alakalı bir problem var mı? Eğer varsa onu da belirtin dehidratasyon olmaması için serumla takviye yapılıyor. Ama dediğim gibi lösemi ya da internette yazan diğer kan kanserlerinde ağızdan belirti alana kadar daha farklı sebeplerle çocuk hekiminiz teşhisi koymuş olurdu. Bundan dolayı içiniz rahat olsun, sadece doğru tedaviye ulaşmış olduğunuz konusunda şüphe duyuyorum o kadar.
Bu arada bunları yaşamış bir anne değil, diş hekimi olarak yazıyorum bunları. Sıklıkla sizin tablonuzda dişsel bir problem olmadığı kesinse çocuk hekimi takibi öneriyoruz, bu hastalar da sıklıkla viral bir enfeksiyon sebepli takipte oluyorlar. En büyük sıkıntıları da beslenememesen dolayı serum bağlanması vs. Oluyor.
Bu arada bunları yaşamış bir anne değil, diş hekimi olarak yazıyorum bunları. Sıklıkla sizin tablonuzda dişsel bir problem olmadığı kesinse çocuk hekimi takibi öneriyoruz, bu hastalar da sıklıkla viral bir enfeksiyon sebepli takipte oluyorlar. En büyük sıkıntıları da beslenememesen dolayı serum bağlanması vs. Oluyor.