Dis Cikarmaya Hazirlik
62 görüntüleme
T
Tuba K.
9 Ağustos 2025 20:16
Bebegim 3 aylik olacak cok ciddi tukurukleniyo elini agzindan cikarmiyo gumbur gumbur geliyo biliyorum kolay cikmasi icin simdiden yapilacaklar var mi lutfen tecrubeli anneler bildigi ne varsa paylassin 🤲💕🍄

Ayşen Y.
9 Ağustos 2025 20:19
Bunlar 3.ayda dis belirtisi degil oral donem denilen sey bu aylarda basliyor salya artisi oluyor benim oglumda oyleydi onlukleri sirilsiklam olurdu. Suan 7 bucuk aylik hala disi yok o asiri salya salgisi da azaldi zamanla tukuruklerini daha iyi kontrol edebiliyolar zamanla ☺️

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
9 Ağustos 2025 20:42
Merhaba, bütün bu belirtiler sadece sistemin doğru çalıştığının göstergesi ☺️
Erken dönemde diş çıkaran bebekler elbette var ancak çoğunlukla ilk dişi 6-8 ay civarı görüyoruz bu sebeple dişin ‘çıkması’ ile ‘hareketlenmeye’ başlaması tamamen farklı şeyler.
Dişler kemik içerisinde olması gereken pozisyona gelirken veya çene kemiği büyüyüp gelişirken bu tarz kaşınma, ağrı, huzursuz hal olması normal ancak sizin tarifiniz tamamen bebeğinizin oral dönemi ile ilişkili olarak her şeyi ağzı ile keşfetmesi gibi duruyor 🥰
Bu fizyolojik bi süreç, ihtiyacı olduğu zaman ona yönelik hareket etmekte fayda var şuan için bişey yapmanıza gerek yok 🍀
Erken dönemde diş çıkaran bebekler elbette var ancak çoğunlukla ilk dişi 6-8 ay civarı görüyoruz bu sebeple dişin ‘çıkması’ ile ‘hareketlenmeye’ başlaması tamamen farklı şeyler.
Dişler kemik içerisinde olması gereken pozisyona gelirken veya çene kemiği büyüyüp gelişirken bu tarz kaşınma, ağrı, huzursuz hal olması normal ancak sizin tarifiniz tamamen bebeğinizin oral dönemi ile ilişkili olarak her şeyi ağzı ile keşfetmesi gibi duruyor 🥰
Bu fizyolojik bi süreç, ihtiyacı olduğu zaman ona yönelik hareket etmekte fayda var şuan için bişey yapmanıza gerek yok 🍀
T
Tuba K.
9 Ağustos 2025 20:50
Nazli hanim cok tesekkur ederim rota asisi agizdan verildi ve hemsire kiz damaklarina silikon uc surdu surdukce rahatkuyou agzini daha buyuk aciyor , dis cikarmadigunu bikiyorum su an ama sanki tomurcuklanma basladi gbi dusundum cene de

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
10 Ağustos 2025 21:17
Dişler hareket ettiği ve çene kemiği genişlediği için bizlerin ‘kaşınıyor’ diye tabir ettiği durum elbette olabilir ancak bebeklerimizin bu dönemde oral dönemde olduğunu ve emme refleksi veya ağzına temas eden şeyleri ilginç bulma veya keyif alma evresinde olduğunu unutmayın yani sadece hoşuna gitmiş ve ilginç bulmuş da olabilir ☺️ kaşımasına yardımcı diş kaşıyıcıları verebilirsiniz, arada siz parmak fırçalar ile fırçalayabilirsiniz bunların bi zararı olmaz 🙏🏼