Diş Çıkarma ve Mama Reddi

104 görüntüleme
Yasemin S.

Yasemin S.

20 Şubat 2026 21:05
Oğlum şuan 32 haftalık ve yaklaşık 5 gündür mama reddi başladı. Alttan iki dişi gelmeye çalışıyor. Kızarıklık ve şişiklik var ama patlayan birşey yok. Elimden geldiğince soğuk diş kaşıyıcı, karanfilli zeytinyağı ve temiz elle masaj yapmaya çalışıyorum. Hatta mamasını hazırlayıp soğutuyorum ve biberon başlığını buzdolabında bekletip takıyorum. Ama nafile. Acıkınca ortalığı yıkan bebek gitti yerine biberon görünce ağlayan bebek geldi resmen. Normalde 2 ana öğün ve 1 ara öğün şeklinde besleniyoruz ve yemek miktarını da çok abartmamaya çalışıyorum. Mamayı da bu öğünlerle yaklaşık 2 saat aralık olacak şekilde içerdi. Şimdi durum çok farklı sadece uykulu olduğunda mama içiyor onun dışında ne zaman teklif etsem ortalığı yıkıyor. Kafayı yemek üzereyim çözüm önerilerinizi bekliyorum sevgili anneler...
A

Aslınur H.

20 Şubat 2026 21:19
Geçici bir çözüm belki ama şırıngayla mama vermeyi deneyin aç kalmaktansa içiniz rahat etsin diye söyledim. Benim de oğlum üç doğduğundan beri huysuz ve iştahsız bir çocuk bazen hiç mama içmiyor böyle durumlarda şırıngayla yavaş yavaş veriyorum mamayı ya da rüya beslenme yapıyorum Diş için zaten her şeyi yapmışsınız
Yasemin S.

Yasemin S.

20 Şubat 2026 21:23

Aslınur Hacısüleymanoğlu

Geçici bir çözüm belki ama şırıngayla mama vermeyi deneyin aç kalmaktansa içiniz rahat etsin diye söyledim. Benim de oğlum üç doğduğundan beri huysuz ve iştahsız bir çocuk bazen hiç mama içmiyor böyle durumlarda şırıngayla yavaş yavaş veriyorum mamayı ya da rüya beslenme yapıyorum Diş için zaten her şeyi yapmışsınız

Gündüz uykularında ve rüya beslenmesiyle mama içerebiliyorum zaten sütüm yok diye hayıflanıyordum şimdi de mama içmiyor diye üzülüyorum. Kaşıkla bile içirmeyi denedim ama şırınga aklıma gelmemişti yarın ilk fırsatta deneyeceğim çok teşekkür ederim.
A

Aslınur H.

20 Şubat 2026 21:49
Yarı oturur pozisyonda deneyin başı hafif yukarda olacak şekilde ki çıkarmasın geri . Rica ederim umarım sağlıkla büyürler evlatlarımız
a

aren

22 Şubat 2026 16:36
normalde içtiği mamayı hep yarım yarım bırakıyor diş çıkartacağı zaman o yüzden ne veriyosam bir yarısını veriyorum normalde 3 saatte bir içiyorsa iki saatte bir yarım yarım içiriyorum hem mama da artık ziyan olmamış oluyor hem aç kalmıyor
Yasemin S.

Yasemin S.

22 Şubat 2026 16:39

aren

normalde içtiği mamayı hep yarım yarım bırakıyor diş çıkartacağı zaman o yüzden ne veriyosam bir yarısını veriyorum normalde 3 saatte bir içiyorsa iki saatte bir yarım yarım içiriyorum hem mama da artık ziyan olmamış oluyor hem aç kalmıyor

Ben de dediğiniz gibi yapıyorum bir kaç gündür özellikle uykusunda mamayı tam içirebiliyorum. Bir de öğlen ara öğününü formül mama ile kaşık maması hazırlayıp veriyorum. Gecici bir süreç biliyorum ama ana yüreği dayanmıyor malesef
a

aren

22 Şubat 2026 16:43
gece uykusuna geçmeden önce dişlerini fırçalıyorum ama yapacak bir şey yok anne yüreği evet uykusunda daha çok içtiği için artı bir mamaya çıkarttım orada fazla verip arayı kapatıyorum allah yardımcımız olsun ve bebeklerimizin
Yasemin S.

Yasemin S.

22 Şubat 2026 19:14

aren

gece uykusuna geçmeden önce dişlerini fırçalıyorum ama yapacak bir şey yok anne yüreği evet uykusunda daha çok içtiği için artı bir mamaya çıkarttım orada fazla verip arayı kapatıyorum allah yardımcımız olsun ve bebeklerimizin

Ben de aynı şekilde gece iki kez beslemeye çalışıyorum dediğiniz gibi arayı kapatmakta çok yararlı oluyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir