Diş Çıkarma ve Damak Rahatlatma
155 görüntüleme
M
Merve Ç.
21 Nisan 2026 14:51
Bebeklerin diş çıkarma dönemlerinde damakların rahatlaması için zeytinyağı ve karanfil kürü öneriliyor. Bu konuda hakkında bilgisi olan var mı ?
K
Kübra Y.
21 Nisan 2026 14:53
Osman hoca da öneriyor. Ben tetagil kullandım çok memnun kaldım. (Osman hoca önermişti.)
M
Merve Ç.
21 Nisan 2026 14:57
Damarlarında herhangi bir kabarma ve beyazlama yok sadece damakları çok kaşınıyor bulduğu her şeyi ağzına alıyor. Ben gün içerisinde elma havuç dilimleri veriyorum damak kaşıntısını hafifletmeye açısından . Şu an kullanabilir miyim ?

Afranur K.
21 Nisan 2026 15:38
Eğer sadece kaşıntıdan dolayı istiyorsanız yapmanızı önermem, karanfil küründe, karanfil özünün verdiği bir uyuşma efekti olduğu için ağrı durumlarında tercih edilmesi daha doğru olur
Sizin için şu an en makul olan kaşıyıcılar, sert havuç/pırasa gibi sebzelerle kaşımasını sağlamak olur. Eğer kasıma oranı yüksekse siz parmak fırçalar ile gün içinde destek olun.
Sizin için şu an en makul olan kaşıyıcılar, sert havuç/pırasa gibi sebzelerle kaşımasını sağlamak olur. Eğer kasıma oranı yüksekse siz parmak fırçalar ile gün içinde destek olun.
M
Merve Ç.
21 Nisan 2026 15:40
Gün içinde havuç elma armut gibi meyve ve sebzelerle destek olmaya çalışıyorum. Silikon diş kaşıyıcısını da kullanıyorum ama onu pek ağzına almak istemiyor

Afranur K.
21 Nisan 2026 15:48
Gün içinde havuç elma armut gibi meyve ve sebzelerle destek olmaya çalışıyorum. Silikon diş kaşıyıcısını da kullanıyorum ama onu pek ağzına almak istemiyor
Pırasa aslımda karanfil gibi uyuşma yapıyor. Bundan dolayı ağrı durumunda daha etkili olmakla birlikte uzun lifleri olduğu için kaşımada elmadan daha başarılı diyebilirim.
Havuç en serti malum, o daha efektif.
Kaşıyıcıları soğutup verin eline biraz,aynı zamanda çeşit arttırmanızı öneririm pipet şeklinde de kaşıyıcı var hayvan figürü şeklinde de. Birisineilgi illaki duyacaktır. bi de parmak kaşıyıcılarla siz kaşıyın ki destek olasınız. Bebeğiniz istese de tüm ağız dokusunu fırçalayamaz. İnce motor becerisi yeterli gelmez.
M
Merve Ç.
21 Nisan 2026 15:57
Parmak kaşıyıcısı ile ben kaşıyorum damaklarını, sulu silikon kaşıyıcı da aldım ama onu kullanmak istemiyor, havucu bir gün dışarıda bekletip bir tık yumuşatıcı veriyorum ama başka kaşıyıcı almayı düşünüyorum söylediğiniz gibi muhakkak bir tanesine ilgi duyacaktır .
Yükleniyor...