Diş Çıkarma Süreci Damak Acısı Ağrısı Hzuursuzluk Tavsiye

181 görüntüleme
A

Aslı K.

18 Ağustos 2026 00:08
Kızlar bebeğim 5.5 aylık 1 haftadır ellerini aşırı ağzına götürüyor aynı şekilde bizimde parmaklarımızı ağzına götürüp ısırmaya çalışıyor sanırım damakları kaşınıyor uykuya dalarken sebepsizce ağlamaları oluyor tavsiyeleriniz ne olur ? Bu süreci daha kolay nasıl atlatabiliriz
Sibel Y.

Sibel Y.

18 Ağustos 2026 04:17
Çok aşırı huzursuz ise Calpol vermemizi söylemişti bize doktor bir çay kaşığı benim bebeğimde beş buçuk aylıkken huzursuzluk başladı eli ağzından çıkmıyor her şeyi ısırmaya çalışıyordu damakları çok şişti tetagil gün içerisinde rahatlatıyordu gece yatmadan önce damaklarına masaj yapıyordum,soğuk bir bezle siliyordum diş kaşıyıcılarını buz dolabında bulunduruyordum birde meyve tadım süzgeci ile çok zaman geçiriyorduk şuan dokuz aylık dört dişi var üst yan kesiciler geliyor gene huzursuz🫩
Ebru G. .

Ebru G. ..

18 Ağustos 2026 10:04
Sibel Yılmazer
Çok aşırı huzursuz ise Calpol vermemizi söylemişti bize doktor bir çay kaşığı benim bebeğimde beş buçuk aylıkken huzursuzluk başladı eli ağzından çıkmıyor her şeyi ısırmaya çalışıyordu damakları çok şişti tetagil gün içerisinde rahatlatıyordu gece yatmadan önce damaklarına masaj yapıyordum,soğuk bir bezle siliyordum diş kaşıyıcılarını buz dolabında bulunduruyordum birde meyve tadım süzgeci ile çok zaman geçiriyorduk şuan dokuz aylık dört dişi var üst yan kesiciler geliyor gene huzursuz🫩
Bizimde ateş 37 ile 37.9 arası diş olabilir mi? Dilini ısırıp kanatmis üst iki diş tek var
Sibel Y.

Sibel Y.

18 Ağustos 2026 10:12
Ebru Gündüz
Bizimde ateş 37 ile 37.9 arası diş olabilir mi? Dilini ısırıp kanatmis üst iki diş tek var
Evet başlarda ateş olabiliyor 38 üzeri olursa sıkıntı enfeksiyon olabiliyor ama genelde bir hafta on gün arası aşırı huzursuz ağlama krizleri sonrası diş patlıyor damaklarına bakın çok şişse bir hafta on gün arası patlar
Ebru G. .

Ebru G. ..

18 Ağustos 2026 10:22
Sibel Yılmazer
Evet başlarda ateş olabiliyor 38 üzeri olursa sıkıntı enfeksiyon olabiliyor ama genelde bir hafta on gün arası aşırı huzursuz ağlama krizleri sonrası diş patlıyor damaklarına bakın çok şişse bir hafta on gün arası patlar
Ateşi ne zaman hafifler
Sibel Y.

Sibel Y.

18 Ağustos 2026 10:27
Ebru Gündüz
Ateşi ne zaman hafifler
Ateşi çok uzun sürmemeli anlık yükselip düşmeli bir kaç gün en fazla. Bebeği aşırı giydirmekten kaçının duş aldırın diş etlerine masaj yapın ateş durumunu da takip edin 38 üzeri olursa diş etlerinde hassasiyet olabiliyor bir şey bulaşma oranı daha yüksek oluyor bu durumda çocuk doktoru görmeli agzına aldığı eşyalara dikkat edin.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir