Diş Çıkarma +ateş
101 görüntüleme
M
Merve Ç.
30 Ocak 2026 00:22
Bebeğim 10,5 aylık 2 gün önce üst yan kesici dişi çıktı bugunde üst ön dişi patladı. 38 derece ateşimiz vardı dün calpol verdim gece hiç atesii çıkmadı bugunde gün içinde ateş olmadı hiç aksamüstü 6 gibi ateş yükseldi yine artık dişten değildir diye düşünmeye başladım çünkü 38,5 u gördüm. Şuan uyuyor alnına ve boynuna ılık bez koydum yarın doktorumuza gideriz ama sabaha kadar endişeliyim başka neler yapabilirim? Uykusundan uyandırıp duş aldırmak istemiyorum ne zaman acile gitmeliyim ? İştahı yok hiç yediklerinide kustu bir defa yalnızca bende anne sütüyle besledim hep onun dışında başka semptom yok

Afranur K.
30 Ocak 2026 00:27
Diş 38.5 ateş yapmaz, hatta 38 i görmüş olmanız bile diş şüphesinden çıkartır durumu.
Ilık duş almak tabiki uykusunu da kaçırıp bebeği rahatsız edebilir, ılık bezi sadece alnına ve boynuna değil
Koltuk altı
Bez bölgesi gibi alanlara da koyun oralardan da ateş düşmesine çok yardımcı olur.
Calpol ü 4 aaatte bir verebilirsiniz birer ölçek.
Üstünü de mutlaka ince tutun ateşi olduğu için elleri ve ayaları soğumuş olabilir bu üşüdüğü için değil vücudu ateşi düşürmeye çalıştığı için olur. Elleri vs. Üşüdü diye kalınlaştırmayıb üstünü.
Sabaha kadar idare edip doktora götürseniz güzel olur maalesef aciller influenza gibi vakalarla dolu, çocuğunuz olmayan bir hastalığı daha kapmasın oralarda
Ilık duş almak tabiki uykusunu da kaçırıp bebeği rahatsız edebilir, ılık bezi sadece alnına ve boynuna değil
Koltuk altı
Bez bölgesi gibi alanlara da koyun oralardan da ateş düşmesine çok yardımcı olur.
Calpol ü 4 aaatte bir verebilirsiniz birer ölçek.
Üstünü de mutlaka ince tutun ateşi olduğu için elleri ve ayaları soğumuş olabilir bu üşüdüğü için değil vücudu ateşi düşürmeye çalıştığı için olur. Elleri vs. Üşüdü diye kalınlaştırmayıb üstünü.
Sabaha kadar idare edip doktora götürseniz güzel olur maalesef aciller influenza gibi vakalarla dolu, çocuğunuz olmayan bir hastalığı daha kapmasın oralarda
M
Merve Ç.
30 Ocak 2026 00:33
@Afranur Keskin yanıtınız için teşekkür ederim. Evet dediklerinizin hepsini uygulamaya çalışıyorum dün hiç uyumadığı için şuan uykusunda da rahatsız etmek istemiyorum uyanır diye koltuk altına koyamadım bezi ama üstünde kısa kollu var . İnanın acile götürme taraftarı asla değilim durumun farkındayım o yüzden ne zaman gerçekten korkmalıyım onu öğrenmeyi istedim ona göre tedbirli olmak istiyorum ki ilk kez yaşıyoruz bu durumu yanlış bişeyde yapmak istemiyorum. Çok sağolun tekrardan
E
Elif ..
30 Ocak 2026 00:39
@Afranur Keskin yanıtınız için teşekkür ederim. Evet dediklerinizin hepsini uygulamaya çalışıyorum dün hiç uyumadığı için şuan uykusunda da rahatsız etmek istemiyorum uyanır diye koltuk altına koyamadım bezi ama üstünde kısa kollu var . İnanın acile götürme taraftarı asla değilim durumun farkındayım o yüzden ne zaman gerçekten korkmalıyım onu öğrenmeyi istedim ona göre tedbirli olmak istiyorum ki ilk kez yaşıyoruz bu durumu yanlış bişeyde yapmak istemiyorum. Çok sağolun tekrardan
M
Merve Ç.
30 Ocak 2026 00:42
Ateşini sürekli kontrol edin doktora gidene kadar daha fazla yükselmesin doktora gittiğinizde mutlaka idrar tahlili de verin