Diş Çıkarma
240 görüntüleme
M
Merve ..
2 Temmuz 2026 22:28
Neredeyse 10 aylık olacak kızım hala dişi yok beş aylıkken kaşınmaya başlayan dişler ortada yok aynı durumu yaşayan var mı

Fatma A. U.
2 Temmuz 2026 22:38
11 ay 10 günlükken ilk dişini çıkardı şuan 1 yaş 10 günlük 2 dişi var

Afranur K.
2 Temmuz 2026 22:41
1 yaşına kadar diş çıkarmaması normal kabul edilir. 1 yaşında hala dişi yoksa sıklıkla bir kaç kan değerine bakılır ( tiroit , d vit. Vs.) eğer buralarda bir problem yoksa 18. Aya kadar takip edilir.
Bu arada 1 yaşında dahi diş çıkartmayan hastaların bir çoğunda sıkıntı yoktur. Genellikle genetik alt yapısı yüksek, anne-baba tarafından birinde dişlerin geç çıkma öyküsü olur.
Bu arada 1 yaşında dahi diş çıkartmayan hastaların bir çoğunda sıkıntı yoktur. Genellikle genetik alt yapısı yüksek, anne-baba tarafından birinde dişlerin geç çıkma öyküsü olur.
U
Umut S.
2 Temmuz 2026 22:57
1 yaşına kadar diş çıkarmaması normal kabul edilir. 1 yaşında hala dişi yoksa sıklıkla bir kaç kan değerine bakılır ( tiroit , d vit. Vs.) eğer buralarda bir problem yoksa 18. Aya kadar takip edilir.

Afranur K.
2 Temmuz 2026 23:03
Afranur Hanım bütün sorulardaki cevaplarınızı dikkatle okuyorum tecrübenize güveniyorum. 7 aylık oğluma bugün çay bardağıyla su verirken tık tık ses geliyordu damaklarından elimde damaklarını kontrol ettim fakat şişen ya da patlayan bir diş göremedim sizce ne için olmuş olabilir
eskiler diş çıkartan bebek için çay bardağı deneyi yaparmış. Boş çay bardağını damaklara koyar biraz bastırır, sese bakarmış.
Ama açıkçası şişmemiş bir damaktan hemen diş çıkmasını çok beklemem ben. Sıklıkla şiş, kızarık bir görüntüden sonra diş gelir.
Sizdeki ses küçük damak kemiği sesi de olabilir. ( tedirgin edici bir durum değil bu arada, damakları çok sert olduğu için çıktığını düşünüyorum bu sesin yani)
U
Umut S.
2 Temmuz 2026 23:15
Teşekkür ederim, aslında sorunuzu da okudum ama bir fikir yürütemedim açıkçası. Bundan dolayı da cevap yazmadım.
eskiler diş çıkartan bebek için çay bardağı deneyi yaparmış. Boş çay bardağını damaklara koyar biraz bastırır, sese bakarmış.
Ama açıkçası şişmemiş bir damaktan hemen diş çıkmasını çok beklemem ben. Sıklıkla şiş, kızarık bir görüntüden sonra diş gelir.
Sizdeki ses küçük damak kemiği sesi de olabilir. ( tedirgin edici bir durum değil bu arada, damakları çok sert olduğu için çıktığını düşünüyorum bu sesin yani)
Yükleniyor...