Diş Calpol Verilir mi
227 görüntüleme
S
Sıla s. ..
27 Ocak 2026 23:38
Bebeğim 7 aylık diş çıkarma dönsmçvde geceleri uyumuyor çok ağlıyor şiddetlendiğinde calpol veren oldu mu verilebilir mi sizce artık çaresiz kaldım
H
Hilal T.
27 Ocak 2026 23:40
Osman hoca gece diş sancıları için ağrı kesici verbilirsiniz demişti bir videosunda. sanırım 7. Ay videosuydu yada diş videosu olabilir tam emin değilim ama verilebilir demişti
S
Sıla s. ..
27 Ocak 2026 23:41
Teşekkür ederim hemen bakayım

Damla B.
27 Ocak 2026 23:46
Evet verdim, doktorumuz da verebileceğimi söyledi. Genelde tetagil veriyorum ama bazen çok ağlıyor çok huzursuzlanıyor o zaman calpol veriyorum rahatlıyor
İ
İrem
28 Ocak 2026 00:27
Evet ben de bir kere verdim Sıla Hanım dozu çok olmadıkça sıklaştırmadıkça verilebilir diye biliyorum

İlsu O. K.
28 Ocak 2026 00:46
@Nazlı Güleç Baca (Diş Doktoru) hanıma sormuştum bulursam sizede ileteyim ama görürse belki o da dönüş yapar size 🙏🏻 Geçmiş olsun zor süreç gerçekten

İlsu O. K.
28 Ocak 2026 00:52
Ben 2 gün sadece gece uykusuna geçeceği zaman 1 kere verdim onda da ateşimiz orta düzeydi 37-37, 5 şeklinde hem ateşi düşsün hem rahatlasın diye düşündük. Gün içinde ateş aynı olsa bile vermedim.. Ertesi gün ateş normal olduğu için yine huzursuzluğa rağmen vermedim jelle, soğuk uygulama, diş kaşıma ile yatıştırmaya çalıştık [3.gün](3.gün) zaten rahatladı diş ağrısı. Ateşin olmadığı durumlarda bir uzmana danışıp vermekte fayda 🙏🏻
E
Elif N.
28 Ocak 2026 01:06
Ağrısı çoksa calpol veriyorum. 6 ayı geçtiği için arada da dolven. Tabi bunlar haftada 1-2 gün 1 kere olacak şekilde anca oluyor. Doktorunuz miktarını bilir ama Osman Hoca da verilebilir demişti calpolü diye hatırlıyorum.
S
Sıla s. ..
28 Ocak 2026 01:08
Bazen geceleri uyumuyor ve sürekli bağırarak ağlıyor bugün verdim bakalım gece nasıl geçecek merak ediyorum
E
Elif N.
28 Ocak 2026 01:18
Bebeğin mutluluğu da önemli. Bana doğal akışına bırak diyen arkadaşlarım oldu. Zehir vermiyoruz sonuçta. Çocuk tetagili ve şurubu görür görmez hareketleniyor, demekki rahatlıyor kullanınca. O da insan sonuçta; ağzı söylemiyor, dili söylemiyor. İnşallah rahat eder çocugunuz.
S
Sıla s. ..
28 Ocak 2026 01:34
4. Aydan beri aynı sorunlar var ve 3 ay oldu akışına bıraktım ama geceleri çektiği acıyı gördükçe arada birde olsa vereyim diyorum akşamdan başlıyor yatana kadar ağrısı geceleri çığlık çığlığa uyanma insan dayanamıyor kıyamıyor tetagil nasıl acaba memnun kaldınızmı

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
30 Ocak 2026 15:28
@Nazlı Güleç Baca (Diş Doktoru) hanıma sormuştum bulursam sizede ileteyim ama görürse belki o da dönüş yapar size Geçmiş olsun zor süreç gerçekten