Diş Ateşi mi ?

45 görüntüleme
M

Merve ..

14 Nisan 2026 08:58
Merhaba kızım 12 ay 17 günlük iki gündür ateşi çıkıyor dalgalı bir şekilde. Başka herhangi bir hastalık belirtisi görünmüyor şuan için ama gün içinde 37.7 gece ise 38.1 leri gördük dün şurup verince biraz rahat ve sakin uyuyabildi. Çok mızmız ve memeye düştü diş olabilir mi diye düşünüyorum ama bugün 3. Gün oluyor devam eder mi öyle olsa yoksa doktora götürmeli miyim enfeksiyon vs açısından.?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 09:25
Kızınızın ateşi dalgalı bir şekilde çıkıyor ve şuana kadar başka bir hastalık belirtisi görünmüyor. Diş çıkarma döneminde olan bebeklerde hafif ateş görülebilir, ancak 38.1 derece gibi bir ateş genellikle diş ateşi olarak kabul edilmez.

Diş ateşi genellikle 37,5 dereceyi geçmez. 38 derece ve üzeri ateşlerde genellikle bir enfeksiyonun varlığı düşünülür.

Şöyle bir şey yapabilirsiniz:

1. Ateş takibi: Kızınızın ateşini düzenli olarak takip edin.
2. Doktora götürün: Ateş 3 günden fazla sürdüğü için, enfeksiyon vs. durumları kontrol etmek için bir doktora götürmeniz en iyisi olacaktır.
3. Ateş düşürücü: Doktorunuzun önerisi ile ateş düşürücü verebilirsiniz, ancak doktor kontrolü önemlidir.

Geç olmadan bir doktora götürmenizi tavsiye ederim.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Ateş
2. Hastalık Ateşi mi?
3. 8 Aylık Bebeğim Ateş Takibi/ İlgilenebilir Misiniz :)
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Gülşen Ş.

Gülşen Ş.

15 Nisan 2026 12:40
Merhaba geçmiş olsun benim de kızım dünden beri ateşleniyor başka bişeyi yok dalgalı ateşi aynı sizin gibi 11.5 aylık anlamadım diş mi diye düşündüm huzursuz keyifsiz ama napıcam takip ediyorum dün beş kez ilaç verdim bugğn vermedim elinizi yüzünü yıkıyorum su içiriyorum yoğurt veriyorum yarın da böyle olursa götürürüm diye düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir