Diş Ateşi 38° Buluyor Eller Ayaklar Buz Gibi
222 görüntüleme
T
Tuğba N.
10 Mayıs 2026 00:59
Merhabalar bebeim 11 aylık ve dişleri şu anda üstten patlamaya başladı. Ateşi 38,6° dereceyi bulduğu oldu. Elleri ve ayakları buz gibi sırtı göğsü, koltuk altı (daha sıcakk başından), başı sıcak. Tetagil diş granülü veriyorum araliklarla. Ayrıca ıslak bez koyuyorum. (Ilık duş da aldırdım, aldırınca birkaç saat ateşi düştü. Şu anda yükseliyor yukarıda anlattığım gibi.) Başka neler yapabilirim?,
G
Gül Y.
10 Mayıs 2026 01:37
Pedifen(ibuprofen) yada calpol(parasetamol) şurup verebilirsiniz. Diş kaşıyıcılarını buzdolabında bekletip soğuk olarak dişini kaşımasını sağlayabilirsiniz. Bir de parmak silikon fırçalar var onlar da bayağı rahatlatıyor damağını. Ama şu an gece ateşi yükseliyorsa ağrı kesici ateş düşürücü şuruplardan faydalanın derim
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
10 Mayıs 2026 04:01
Tuğba Hanım bizde de diş ateşi oldu ama 38 hiç geçmedi ve doktorlarda öyle diyor ( diş ateşi 38 geçmez) eğer geçiyor ise farklı bir sebebi vardır. Kendi ateşli ise el ve ayak soğuk ise korkun çünkü bu ateşi dahada yükselecek demektir. El ve ayaklarda sıcak ise o sıcaklıkta kalır ama soğuk ise daha çok yükselir. Üzerini inceltin, duş ve carpol verin hala ısrarla çıkıyor ise doktora gidin
G
Gülcan Ş.
10 Mayıs 2026 08:22
Benim kızım da diş ateşi ense ve ağız kısmı sıcak olur diş ateş yapmaz eyer ki ateşi varsa ve yüksekse bir doktora gidin çünkü diş döneminde hasta olmaya çok yatkınlar
Yükleniyor...