Diş Ağrısına Calpol

96 görüntüleme
H

Handan D. K. ..

29 Eylül 2025 01:32
Merhaba,bebegim 5 aylik elleri sürekli ağzında herseyi ağzına sokmaya çalışıyor ve inanılmaz bir salya durumu var sanırım dis sorunu yaşıyoruz biz de,bu nedenle çokda agresif sinirli,dis kasiyici verince bi süre sonra cok sinir yapiyor agresiflesiyor elinden alınca da çığlık çığlığa ağlıyor.Bazi soguk uygulamalar veya granüller kullaniyorum tetagil gibi ama gecici rahatlatiyor,bu durumda düzenli olarak calpol versem her gün mesela akşam yatmadan gibi bir zararı olur mu? Veya fitil kullanımı daha mı etkili ve zararsızdır?
E

Esmanur A.

29 Eylül 2025 01:35
İlaç gerektiğinde işe yarar maalesef fazla kullandığınızda böbreklere yük biner demişti doktorum. osanit diş topu ya da dentigel denediniz mi?
Bence beslenme sonrası bunlardan birini kullanın benim çok işime yaradı
Ş

Şeyma E.

29 Eylül 2025 02:19
Sürekli olarak kullanacağın her ilaç granüller diş jelleri dahil bebeğe zarar verecektir canım 5aylık daha ek gıda bile vermiyorsun düşün. Calpol uzun süreli kullanımda karaciğer enzimlerni bozuyor ne yazık ki bizzat gözlemlediğim birşey. Bebeğin dönemsek aksiliği agresif dönemleri olabiliyor daha çok fiziksel temas daha çok gözgöze zaman ve bolca sabır tek çözümü ne yazık ki bazen bazı şeyler için. Yorucu yıpratıcı biliyorum ama elleriyle uğraşsın bırak hem oral dönemde şu an herşeyi ağzına sokması çok da normal dünyayı ağzıyla keşfediyor şu an sert yumuşak pürüzlü kaygan vs diliyle ağzıyla keşfediyor ve bu dönem çok kıymetli birazcık müdahale etmeden akışa bırakmak lazım

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir