Dış Acil Yardım
175 görüntüleme

Ebru K. ..
19 Aralık 2025 19:25
Bebeğim 5 ay 25 günlük ve asla uyumuyor diş ettleri çok kaşınıyor ne zaman çıkar bebeğimi nasıl rahatlata bilirim tetagil kullanıyorum şu anlık
İ
İnci U.
21 Aralık 2025 19:01
Benim bebeğim 4 aylık ama kaşımaya başladı, uykusundan uyanıp parmaklarını kemiriyor ve çok huzursuz oluyor gün içinde. Çözüm Osman hocanın da önerdiği gibi buzdolabında soğutulmuş temiz diş kaşıyıcı. Yetmezse elimi iyice yıkayıp durulayıp birkaç dakika soğuk suya tutuyorum, temiz ve soğuk parmakla bebeğimin diş etlerine 2 dk masaj yapıyorum, en şişik yerlere çok bastırmadan minik hareketlerle parmağımı gezdiriyorum, fırçalar gibi tüm diş etlerinde gezdikten sonra huzursuzluk devam ederse emziği veriyorum, o sırada konuşmaya başlıyorum bazen rahatlıyor ve unutuyor. Her uyku öncesi bu soğuk parmak masajını yapıyorum.
İ
İnci U.
21 Aralık 2025 19:07
Elinizi temiz müslin bezle kurulayın, sulu kalmasın yalnız. Hatta kaşıyıcı alamazsanız birkaç müslin bez de buzdolabında temiz poşette bulundurun, bebek onları da kemirebilir, mutlaka gözlemleyin tabii hangisi rahatlatıyorsa…

Ebru K. ..
21 Aralık 2025 19:44
Dış kaşıcıyı denedim ama asla işe yaramadı bide müslin bez deniyim( teşekkür ederim)#inci#🌸
İ
İpek B. Z.
21 Aralık 2025 19:49
Taze soganin beyaz tarafini da kemirtin, tabii sizin gözetiminizde cünkü diş olmasa bile hart diye koparabiliyorlar. Benim oglumu en cok rahatlatan seylerden biri oydu, soğan kokulu gezdik bi dönem😄 buzlu uygulama yapmayin sadece, internette o tarz buzlu uygulam falan öneriyor bazilari, ilk başta rahatlatir ama sonra iki kat sancı verir. Soguk olacak diş kasiyici, müslin yada soğan bu üçü de soguk.

Ebru K. ..
21 Aralık 2025 19:53
Biz de görünen o ki taze soğan ile gezeceğiz gibi duruyor 😂(teşekkür ederim)#ipek#🩷
N
Nihal T. ..
22 Aralık 2025 11:31
Merhaba karanfil kürünü deneyeniz varmi varsa yardımcıolabilirmisiniz

Ebru K. ..
22 Aralık 2025 11:45
@Nihal Teper uyuşturucu özlegi var biraz da olsa rahat eder bebeğiniz tetagil iyi bir ürün bı tık pahalı sadece
N
Nihal T. ..
22 Aralık 2025 21:10
@Ebru Keleş teşekkür ederim doktora sormadan kullanılabilir mi

Ebru K. ..
22 Aralık 2025 21:32
@Nihal Teper biz eczacı önermişti deneyin alıp sizde🤗
G
Gülhan H. Ö.
22 Aralık 2025 21:44
Benim bebeğimi tetagil kusturdu. bende havanda güzelce karanfili ezdim zeytin yağıyla karıştırdım , temiz bir bez ile damaklarına sürdüm tadıda hoşuna gitti sakinleştirdide hem. Karanfilidibe çöksün ama bekletin, ağzına gelmesin yada bi kaç gün karanlıkta bekletip süzdürün ben süzdürmüştüm bi kaç gün bekletip

Ebru K. ..
22 Aralık 2025 21:47
@Gülhan Hacıfazlıoğlu Öztürk maalesef her bebek aynı olmuyor yan etki yapmış (teşekkür ederim)🌸☺️