Diş
87 görüntüleme
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
16 Temmuz 2026 00:12
Merhaba kızım 4.5 neredeyse 5 aylık olmak üzere. Son 2-3 gündür çok huzursuz. Sürekli ağlıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Çok salyası akıyor, elleri sürekli ağzında sürekli birşeyleri ağzına götürüyor ama diş mi çıkartıyor anlamadım. Diş etine bakınca anlamıyorum da. Ne yapabilirim sizce diş mi? Demir ilacı yüzünden biraz kabız gibi de geldi ama gaz çıkarıyor kakası 3-4 gündür bir olmaya başladı. Emin olamıyorum kabız mı yoksa diş mi? Ikınması da yok çünkü.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye16 Temmuz 2026 00:13
Merhaba!
Bebeklerde diş çıkarma süreci 4-6 ay arasında başlar ve 2,5-3 yaş arasında tamamlanır. Bu dönemde bebekler huzursuz, ağlayabilir ve salya akabilir.
Bebeğin diş çıkarıyor olabileceğine dair bazı belirtiler:
1. Diş etlerinde şişkinlik veya kızarıklık
2. Ağızdan salya akması
3. Elleri veya nesneleri ağza götürme
4. Huzursuzluk ve ağlama
5. Isırmaya veya çiğnemeye eğilim
Bebeğin kabızlık sorunu yaşıyor olabileceğine dair belirtiler ise:
1. Kaka yapma sıklığının azalması (normalde 3-4 günde bir kez)
2. Dışkının sertleşmesi
3. İkınma veya zorlanma
4. Karın bölgesinde şişkinlik veya huzursuzluk
İkinme olmadığı için diş çıkarma olasılığını göz ardı edemezsin. Demir ilacı kabızlık yapabilir, ancak gaz çıkarması ve kaka yapması bu durumda başka bir sorunun daha olabileceği ihtimalini akla getiriyor.
Bebeğinizi rahatlatmak için:
1. Soğuk bir diş kaşığı veya oyuncak ver
2. Masaj yap
3. Uyku saatlerini düzenle
4. Bol bol sıvı içmesini sağla
Doktor ile görüşmeni tavsiye ederim.
Bebeklerde diş çıkarma süreci 4-6 ay arasında başlar ve 2,5-3 yaş arasında tamamlanır. Bu dönemde bebekler huzursuz, ağlayabilir ve salya akabilir.
Bebeğin diş çıkarıyor olabileceğine dair bazı belirtiler:
1. Diş etlerinde şişkinlik veya kızarıklık
2. Ağızdan salya akması
3. Elleri veya nesneleri ağza götürme
4. Huzursuzluk ve ağlama
5. Isırmaya veya çiğnemeye eğilim
Bebeğin kabızlık sorunu yaşıyor olabileceğine dair belirtiler ise:
1. Kaka yapma sıklığının azalması (normalde 3-4 günde bir kez)
2. Dışkının sertleşmesi
3. İkınma veya zorlanma
4. Karın bölgesinde şişkinlik veya huzursuzluk
İkinme olmadığı için diş çıkarma olasılığını göz ardı edemezsin. Demir ilacı kabızlık yapabilir, ancak gaz çıkarması ve kaka yapması bu durumda başka bir sorunun daha olabileceği ihtimalini akla getiriyor.
Bebeğinizi rahatlatmak için:
1. Soğuk bir diş kaşığı veya oyuncak ver
2. Masaj yap
3. Uyku saatlerini düzenle
4. Bol bol sıvı içmesini sağla
Doktor ile görüşmeni tavsiye ederim.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
C
Cnsubozz
16 Temmuz 2026 01:39
Tetagil sorabilirsiniz doktorunuza iyi geliyor

İlsu O. K.
16 Temmuz 2026 02:45
Diş kaynaklı olabilir uygulamanızı önce doğal yöntemlerden kullanmanızı tavsiye ederim. Osman Bey'in diş videolarınada bakabilirsiniz. Gündüz soğuk uygulama yapın, diş etlerinizi parmağınızla masaj yapın. Anne sütü varsa meyve süzgecinde dondurup eline verin. Katı gıda sürecinde diş durumu yaşarsanız yine meyve ve yoğurdu dondurup süzgeçte verebilirsiniz. Emzik kullanıyorsa gece uykusuna soğuk emzik verebilirsiniz. Çok huzursuzsa doktorunuza danışmanız iyi olır

Begüm A.
16 Temmuz 2026 08:18
Genelde bebekler diş çıkaracağı zaman ishal oluyorlar ama benim kızım kabız oldu dişi çıkana kadar sindirim sorunu yaşadı yani bir süre muhtemelen diş kaynaklıdır
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
16 Temmuz 2026 08:26
Diş kaynaklı olabilir uygulamanızı önce doğal yöntemlerden kullanmanızı tavsiye ederim. Osman Bey'in diş videolarınada bakabilirsiniz. Gündüz soğuk uygulama yapın, diş etlerinizi parmağınızla masaj yapın. Anne sütü varsa meyve süzgecinde dondurup eline verin. Katı gıda sürecinde diş durumu yaşarsanız yine meyve ve yoğurdu dondurup süzgeçte verebilirsiniz. Emzik kullanıyorsa gece uykusuna soğuk emzik verebilirsiniz. Çok huzursuzsa doktorunuza danışmanız iyi olır
S
Seda F. Ş.
Premium Üye
16 Temmuz 2026 08:54
Genelde bebekler diş çıkaracağı zaman ishal oluyorlar ama benim kızım kabız oldu dişi çıkana kadar sindirim sorunu yaşadı yani bir süre muhtemelen diş kaynaklıdır
Yükleniyor...