Diş
256 görüntüleme
S
Sena S.
13 Mart 2026 20:34
Merhaba bebeğim 8 aylık aylardır alt diş etleri şişti ama bi iki gündür çok şişti aşırı huzursuz saat başı uyanıyor ama emmek de istemiyor bugün baktım şiş yerin sağ tarafı rengi değişmiş ortası beyaz kenarlar kırmızı gibi doktorun verdiği diş jelini silikon fırçayla sürdüm durmadı gözlerinden yaşlar akarak ağlıyor parol verdim şu an diş patlamış mı anlamadım bu huzursuzluğu dişler büyüyene kadar sürer mi ne zaman diner ağrısı yavrum mahvoldu çocuk birde ikisi birden mi çıkıyor yoksa farklı zamanlarda çıktığı oluyor mu tavsiyelerinizi bekliyorum

Emel C.
13 Mart 2026 20:57
Karanfil kürü yapabilirsiniz bizim isimize yaramisti Osman hocanın YouTube kanalında var bende calpol vermiştim uykudan önce rahat uyuyor diş çıkınca geçiyor huysuzlugu ikiside aynı anda çıkabilir tek tek de çıkabilir
A
Ayşenur Y.
13 Mart 2026 21:00
Bebeğim 5 aylıkken alt dişleri patladı. Şu an hala dişler büyüyor 6 aylık olmak üzere. Patlamadan önceki 1 2 gün inanılmaz huzursuzluk, ağlama, uyuyamama vardı. O dönem ayrıca rsv sebebiyle hastanedeydik o sebeple hastalık huzursuzluğuyla diş huzursuzluğu birbirine girmişti. Patladıktan sonra huzursuzluğu rahatlıyor. En azından o çok kötü halleri azalıyor. Bizde birkaç gün arayla 2. Alt dişi de patlamıştı. Donmuş anne sütünü meyve verilen aparatların içine koyup oynaması için vermek biraz rahatlatıyor bizde işe yaramıştı, deneyebilirsiniz. Onun dışında parol iyi olmuş bence, hastanedeyken parol verdiklerinde uyuyabilmişti. Sabırlar diliyorum önce bebişlere sonra hepimize.
S
Sena S.
13 Mart 2026 21:16
Bebeğim 5 aylıkken alt dişleri patladı. Şu an hala dişler büyüyor 6 aylık olmak üzere. Patlamadan önceki 1 2 gün inanılmaz huzursuzluk, ağlama, uyuyamama vardı. O dönem ayrıca rsv sebebiyle hastanedeydik o sebeple hastalık huzursuzluğuyla diş huzursuzluğu birbirine girmişti. Patladıktan sonra huzursuzluğu rahatlıyor. En azından o çok kötü halleri azalıyor. Bizde birkaç gün arayla 2. Alt dişi de patlamıştı. Donmuş anne sütünü meyve verilen aparatların içine koyup oynaması için vermek biraz rahatlatıyor bizde işe yaramıştı, deneyebilirsiniz. Onun dışında parol iyi olmuş bence, hastanedeyken parol verdiklerinde uyuyabilmişti. Sabırlar diliyorum önce bebişlere sonra hepimize.
T
Tuğçe B.
13 Mart 2026 21:40
Bebeğim 3 aylık devamlı salyası akıyor ve sol kulağının arka saç tarafını çekiştirip duruyor elleri devamlı ağzında diş olabilir mi
S
Sena S.
13 Mart 2026 22:58
Çok erken ama imkansız da değil Tuğçe hanım benim bebeğim de 3 aylıkken salya akıtmaya başladı 5 aylıkken diş etleri şişti başka bi sebepten doktora götürmüştüm kulağını çekiyor demiştim diş olabilir mi diye muayene etti kulak iltihabı olabilir diye yoktu bi muayene ettirmenizde fayda var özellikle sürekli ağlayıp huysuzlanıyorsa
T
Tuğçe B.
14 Mart 2026 08:07
Devamlı ellerini ağzına alıp bütün parmaklarını ağzına sokmaya çalışıyor bu ara tek gayesi bu:)birde kulağının arkasındaki saçlarını çekip ağlıyor ama ateşi kulak akıntısı vs yok bilemedim neden böyle yapıyor
E
Elif N.
17 Mart 2026 21:40
Bana doktorumuz 6 aydan sonra calpol değil de dolven daha etkili olur demişti. Ben sık olmamakla beraber ihtiyacı olduğunda birkaç gün üst üste verdim.

Ceren
4 Nisan 2026 20:00
merhaba kızım 10 aylık olcak alt iki dişi var ama üst iki diş yolda alt çıkarken huzursuzdu uyumuyordu ama çok sorun yaşamamışız onu anladım şimdi uyumuyor huysuz yine ağlıyor saat başı uyanıyor bizi ısırıyor calpol veriyorum uyumadan ilaç vermeyi sevmiyorum ama vermek zorunda kalıyorum başka ne yapabilirim bilmiyorum gündüz de uyumuyo bitti artık