Diş
112 görüntüleme
S
Ssssss
1 Şubat 2026 13:51
Oğlum 8 aylık alt iki dişi ve üstte orta dişler değil yanları çıktı dişlerini birbirine değdirip gıcırdatıyor sürtüyor yani ben normaldir diye düşünmek istiyorum ama kimi doktor reflü vs diyor bu durumu yaşayan varmı doktor görüşü alan
İ
İ.E.
1 Şubat 2026 14:00
Dis gicirdatma normal bizimki de yapiyor doktoru da normal dedi. Ustunde durmayip ilgisini dagitmaya calisiyorum ben de oyle yaptiginda yoksa oyuna cevirip inadina yapiyor. Gun icinde ayrica geme gibi yapiyor cenesini parmaklarini isiriyor dislerini uyumaya calisirken de gicirdatiyor. Rahatlatiyor herhalde kendini oyle.

Afranur K.
1 Şubat 2026 16:23
hastalıklarda 1 belirti yeterli değildir. Mesela reflü de sadece gıcırdatmayı baz almazsın hatta gıcırdatma semptomlar arasında sayılmaz bile.
Bebeğin kusma sıklığı, mide bulantısı oranı ki bunu yüz ekşitmeyle belli eder, huzursuzluk. Yani reflü olsaydı zaten anlardınız.
Gıcırdatma bebeklik, çocukluk döneminde normal kabul edilir. 5 yaşında da diş gıcırdatabilir normaldir. Diş gıcırdatma büyüme gelişim çağı bittikten sonra devam ediyorsa patolojiltir ve tedavi gerektirir.
Bebeğin kusma sıklığı, mide bulantısı oranı ki bunu yüz ekşitmeyle belli eder, huzursuzluk. Yani reflü olsaydı zaten anlardınız.
Gıcırdatma bebeklik, çocukluk döneminde normal kabul edilir. 5 yaşında da diş gıcırdatabilir normaldir. Diş gıcırdatma büyüme gelişim çağı bittikten sonra devam ediyorsa patolojiltir ve tedavi gerektirir.