Diş ?
87 görüntüleme
M
Meltem Ö. A. ..
13 Eylül 2025 14:08
Bebeğim 78 günlük gündüz uykusu yok denecek kadar az, gece uykularımız bozuldu ve huzursuz ağlamalı geçmeye başladı günlerimiz, gaz sancısı düşünüyordum ama daha önce ciddi sancılar yaşadık böyle değildi aktif gaz çıkışı da mevcut 🥺 diş olabilir mi ?
E
Emine T. ..
13 Eylül 2025 15:18
Sanki diş için erken bi dönemdesiniz tarifiniz de dişe benzemiyor uyku hijyeni iyi mi mesela oda sıcaklığı sessizlik ya da aşırı uyarılıyor olabilir mi ev kalabalıksa ya da sürekli ses duyuyor olabilir mi
M
Meltem Ö. A. ..
13 Eylül 2025 15:29
Aksine evde sadece eşim ve ben yaşıyoruz eşim de nöbete gidiyor çoğu zaman yalnızım, oda sıcaklığını uyumadan önce ayarlamaya çalışıyorum üstüne çok kalın giydirmiyorum zaten, sorunumuz sadece uykuyla da değil gündüzleri de sık sık ağlamaya başladı.

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
13 Eylül 2025 18:38
Diş hareketlenmeleri genellikle bebeklerin elleri ağıza götürmesi salya artışı vb şeyler ile başlıyor. Kısacası oral dönem başlayınca dişler hareket ediyor ama tabi ki genetik faktör etkili, örneğin siz de erken diş çıkardıysanız bebeğiniz de çıkarabilir. 2 aylık olup diş çıkaran bebekler az da olsa var ama bebeğinizi diğer tüm ihtimallerden elemeniz gerekir diş demek için. Örneğin mevcut enfeksiyon olmamalı( mesela kulak), uyku hijyeni iyi olmalı( sadece ısı değil rahat kıyafet ve yatak vs) bazen annenin yediği şeylerden alerji olabiliyor bebek ama düşük düzeyde bu tarz bir sindirim sorunu olabilir gibi gibi gibi 🥲
Benim tavsiyem dışarıya fırsat buldukça çıkıp biraz doğal uyarana maruz bırakmanız. Çocuğun doğal ritminde bazı uyaranlara ihtiyacı var, sabah yürüyüşleri size iyi gelebilir gündüz uykusunda
Benim tavsiyem dışarıya fırsat buldukça çıkıp biraz doğal uyarana maruz bırakmanız. Çocuğun doğal ritminde bazı uyaranlara ihtiyacı var, sabah yürüyüşleri size iyi gelebilir gündüz uykusunda