Dirençli Ateş ve Nöbet
137 görüntüleme
Z
Zeynep
10 Şubat 2026 01:41
Oğleden sonra 4gibi ateşi çıkmaya başladı 38 olana kadar ustunu çıkardım bekledim bi anda 39 oldu calpol verdim duşa soktum tekrar 37.5 indi saat 10du . Saat 12de tekrar39.5 hızlı ılık suyla duşa soktum acil aradım ve hemen hastaneyr gittik titriyordu doktor muaniye ederken nöbet geçirdi . Hastanede sabaha kadar bekledik kan tahlilleri ıyı dedi ama sabah yıne yanıyordu . Kendi ateş ölçerimler koltuk altı ölçtum 38.5 ama hastanenin ateş ölçeri 36.6 gosteriyordu Doktora soyleme rağmen normal sizinki yanlış dedi . Guvenemedim özele gittik 38.8 di influenza testi yaptılar pozitif çıktı . Serum takılırken hemşireye rica ettim ateşini ölçtu 39.9 olmuştu çok korktum ama çok şukur ikinciyı geçirmedik . Ve şuan 25 gün oldu her gün ateşine bakıyorum çok korkuyprum tekrarlarsa diye . Neyapabilirim nasıl önlem alabilirim ? (Küçük not geçeyım ayle geçmişimizde boyle bi öyküsü olan yok )

Betül ..
10 Şubat 2026 08:30
Çok geçmiş olsun bu aralar baya salgın var çok dikkat etmek gerek.Bizde baya şiddetli rsv atlattık bende sizin gibi her gün ateşini kontrol ediyorum hadi diyorum ateş ölçer yanlıştır diye 5 tane ateş ölçer oldu düşünün yani
Z
Zeynep
10 Şubat 2026 11:17
Malaesef bütün bebekler aynı durumu yaşıyor ne yazık ki çok şükür Atlatık ama iştahı yani gerçeten yok ondan sonra olmadı ateşi korkmayın dikkat edin kimseye öptürmeyin bebeğinizi ellerini muhakkak yıkayın hemkendinizin hem bebeişinizin çok geçmiş olsun 🩷🎀🥰
Z
Zeynep
10 Şubat 2026 11:20
Çok geçmiş olsun bu aralar baya salgın var çok dikkat etmek gerek.Bizde baya şiddetli rsv atlattık bende sizin gibi her gün ateşini kontrol ediyorum hadi diyorum ateş ölçer yanlıştır diye 5 tane ateş ölçer oldu düşünün yani

Betül ..
10 Şubat 2026 11:31
Bende aynı anlından ölçuyorum guvenemeyıp koltuk altı olçuyorum Allahım çocuklarımızı korusun
D
Devran ..
10 Şubat 2026 23:40
,@zeynep merhaba lar benim kızım 5 yasinda şimdiye kadar 11 kere geçirdi iki kere eeg çekildi mr çekildiği hep temiz çıktı aile öykümuzde var ama benim kizim gibi boyle çok kere degil çok yorulup yıpranmistim ve simdi oğlum 11 aylik 6 8 aylikken gecirdi şok oldum inanaamadim doktor dedi ailecek havaleye yatkinsizniz esimle akrabayiz kendim degilde kardeslerim geçirmişler tıbbi genetiği götürdüm kan vardik 2 ay sonra çıktı sonuc teniz dedi tekrar kan aldilar 2 ay SONRA çıkar dediler en ufak boğaz ağrısında ateslenip havale geçiriyorlar kızım havele yüzünde yoğun bakimlik oldu
Z
Zeynep
11 Şubat 2026 01:37
Kesinlikle..Zaten düşmeyen ateş varsa altta yatan bir enfeksiyon oluyor.bizimde en fazla 37.4 oluyor ara ara sık olmasa da ama sizin ki baya yüksek doktora göstermekte fayda var
Z
Zeynep
11 Şubat 2026 01:41
,@zeynep merhaba lar benim kızım 5 yasinda şimdiye kadar 11 kere geçirdi iki kere eeg çekildi mr çekildiği hep temiz çıktı aile öykümuzde var ama benim kizim gibi boyle çok kere degil çok yorulup yıpranmistim ve simdi oğlum 11 aylik 6 8 aylikken gecirdi şok oldum inanaamadim doktor dedi ailecek havaleye yatkinsizniz esimle akrabayiz kendim degilde kardeslerim geçirmişler tıbbi genetiği götürdüm kan vardik 2 ay sonra çıktı sonuc teniz dedi tekrar kan aldilar 2 ay SONRA çıkar dediler en ufak boğaz ağrısında ateslenip havale geçiriyorlar kızım havele yüzünde yoğun bakimlik oldu
Z
Zeynep
11 Şubat 2026 01:43
Benim kızım 2 yaşında ve ilk kez geldi başıma doktor şuanlık hiçbir şey yapmaya gerek yok dedi yıne olursa ozaman eeg çektiririz ve norolojiye gotürürsün dedi ama yıne de havalar ısınınca bi norolojiye goturmek istiyorum
Z
Zeynep
11 Şubat 2026 01:45
Malaesef bütün bebekler aynı durumu yaşıyor ne yazık ki çok şükür Atlatık ama iştahı yani gerçeten yok ondan sonra olmadı ateşi korkmayın dikkat edin kimseye öptürmeyin bebeğinizi ellerini muhakkak yıkayın hemkendinizin hem bebeişinizin çok geçmiş olsun 🩷🎀🥰
D
Devran ..
11 Şubat 2026 11:24
Benim kızım 2 yaşında ve ilk kez geldi başıma doktor şuanlık hiçbir şey yapmaya gerek yok dedi yıne olursa ozaman eeg çektiririz ve norolojiye gotürürsün dedi ama yıne de havalar ısınınca bi norolojiye goturmek istiyorum
Z
Zeynep
11 Şubat 2026 13:15
Rabbim bir daha yasatmasin çok zor kendimden biliyorum gece gündüz ateş ölçerler geziyorum psikolojik olarak cok kötüyüm ateşin başında hem hastaneye gidiyorum bilmiyorum olacaklarını orda 37 havalemi geçirir diyorlar 2 saatlik sıraya gönderiyorlar yesil alanda kızım da oğlum hep doktor sirasinda geçirdiler hiç kimse dinleniyor gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum gece Sabah defalarca ateşlerini ölçer yatarım sizinki biraz büyümüş kizim 15 aylıktı oglum da 6 aylıktı sanki oglum 6 ayını bekliyormuş gibi 6aylik 5 gunliktu geçirdi
Z
Zeynep
11 Şubat 2026 13:26
Malesef hastaneler hiç umursamıyor ben artık devlet hastanesinden guvenmıyorum artık bizi çok zorlasada ozeli tercih edicez . Sebebi sabah kızımın ateşi yuksek dememe rağmen doktor inatla kendi aparatıyla ölçtu ve yok dedi ama kızım yanıyordu polikliniğe çıktık acilden orda da kimse umursamıyordu sonra ordan koşa koşa ozele gitti orda en son 39.9 görunce çok korktum ikincide olucak diye Allahım korudu bizi
D
Devran ..
11 Şubat 2026 16:25
Amin amin birdaha hiçkimse yaşamasın çocuklarımız hep sağlıklı olsun
Z
Zeynep
11 Şubat 2026 18:59
Kızım da oğlumda zaten umursamadimlari için geçiriyorlar diyorum zaten atesi çıktığını anladigimda kosa kosa acile gidiyorum çünkü biliyorum önünü evde alamam bari hastanede olalım ama gel gurki her defasinda deme rağmen sarı alana yollamayip yeşile gönderiyorlar 37 havele mi oluruyur zaten aniden yukselip 38 ,39 buluyor bi keresinde bağırdım oglumda 2 saattir o sıra bekliyroum diyorum çocuklarım boyleyken böyle oluyor doktor gelip bana diyor annesi yapabilecek bişey yok zaten geçirmesi gerekiyordur sarı alanda da olsan gecirirdi panik yapman gerek yok kizimdada biliyorsun zaten gurmuşsun ama kizimda gurdum diye goz goze oturup oglumunda gecirnesinimi beklemem lazim elimde geleni yapip gecirmesin o hale gelmesin diye hastaneye gitiriyorum sizin bana dediginize bak odur vallah diyip nöroloji guturursun kizimda dan dolayı bilirsin diyip takmadilar bile ondan çok korkuyorum o korku gece gunduz bnde cuma günü randevumuz var nörolojiye
D
Devran ..
12 Şubat 2026 15:03
Ben bi kereden fazla geçirenlere fitil veriyolar diye biliyorum önunu almak için ilaç yazmıyor mu nörölöji . Ya da ben mi yanlış anladım . Size de tam onu sorucaktım onünü almak için ne yapıyorsunuz geçirmesin diye . Zatem kızımdan sonra hastanelere karşı aşırı korkum
Z
Zeynep
12 Şubat 2026 16:58
Çok üzüldüm onlem alamadığımıza çok korkuyorum bende . Bol bol dua edelim bebeklerimize bide ateşlendiklerinde çok dikkat etmemiz lazım . Elimizden geldiği kadar da hastalıklara karşi koruyalım . Başka elimizden bişey gelmiyor .