Dil Gelişimi
188 görüntüleme
A
Aybike Ç. ..
18 Ağustos 2026 19:59
Merhabalar arkadaşlar. Bebeğim 15 aylık olmak üzere dil gelişimi normal mi emin değilim. Mesela köpek gördüğünde hav hav diyor bu bir kelime sayılıyor mu yada araba gördüğünde tükürür gibi bi hareket yapıyor motor sesi çıkarır gibi. Kafamda deli sorular. Hala anne baba demiyor bu arada

Merve B.
18 Ağustos 2026 20:44
Osman hoca 12.ayına gelmiş bir bebek 3 kelime söylese yeter diyor örneğin hav hav da bir kelime sayılıyor

Göktenur B.
18 Ağustos 2026 20:54
Bizimkide 12.5 Aylık dede baba diyordu şuan bunları demiyor gel diyor değişik şeyler söylemeye çalışıyor çıkardığı hayvan seside kelimeden sayılıyor
B
Burcu B. Ö.
18 Ağustos 2026 22:17
Benim bebeğim de 13 aylık yeni anne demeye başladı ama tam anne değil adne adne diyor kedi görünce pisi pisi diyor dede baba diyordu bunları demeyi bıraktı
A
Aybike Ç. ..
18 Ağustos 2026 22:19
Benim bebeğim de 13 aylık yeni anne demeye başladı ama tam anne değil adne adne diyor kedi görünce pisi pisi diyor dede baba diyordu bunları demeyi bıraktı
B
Burcu B. Ö.
18 Ağustos 2026 22:20
Bizde dede meme mama noldu ve teyze kelimeleri var net olarak onun dışında köpek kedi aslan süpürge ve araba sesleri çıkarıyor geçen bir arkadaşımla görüştüğümde kızının baya bi kelimesi vardı acaba geri mi diye düşündüm endişelendim o yüzden sormak istedim
A
Aybike Ç. ..
18 Ağustos 2026 22:23
Bende endişeliyim ya her gün konuşup kitap okuyoruz ama kelime ekleyemedik üstüne
Yükleniyor...