Dil Gelişimi

243 görüntüleme
C

Ceyhan K. ..

17 Haziran 2025 10:28
Merhaba 20aylık oğlum var kelimesi yok gibi ses çıkarımı var dee(gel) var hav hav maav var onun dışında pek kelimesi yok dil bağı vardı yeni kesildi 1hafta olacak komut alıyor temas da var ama dil gelişimi neden geri olabilir konuşuyorum kendisiyle anlatarak hareket ediyorum elimden geldiğince cırtlı kitaplar oyunlar falan da yapmaya çalışıyoruz ama ne yapmam gerek şuan pek bilemedim
S

Sahra A.

18 Haziran 2025 21:21
Merhaba benim 18 aylık bir kızım var hemen hemen bütün kelimeleri tekrar ediyor ve 2 3 kelimelik cümleler kuruyor. Benim bu süreçteki gözlemlerim bolca kitap okumanın ve kartlar göstererek anlatmanın çok çok faydalı olduğu yönünde. Kızımın kitaplara çok ilgisi vardı her zaman ve hemen hemen 2 3 aylık olduğundan beri kartlar ve kitaplarla her gün bir şeyler anlattım faydalı olduğunu düşünüyorum.
S

Sahra A.

18 Haziran 2025 21:24
Bir de sürekli sorular sorun. Bir şey işaret ettiğinde direk vermemeye çalışın ne istediğini sorun. Doydun mu acıktın mı gidelim mi uyuyalım mı yani sürekli konuşması için teşvik ederseniz o da faydalı olabilir. İşaret ederek ne istediğini anlatıyor ve sizde direk yapıyorsanız o şekilde işini halletiği için konuşma ihtiyacı duymuyor olabilir. Benim kendimce tavsiyelerim bu yönde.
C

Ceyhan K. ..

19 Haziran 2025 22:21
Teşekkür ederim yorumlarınız için konuşuyorum sürekli kitap okumamı istemiyor ama resimleri anlatıyorum yolda gördüklerimizi anlatıyorum işaret ile anlattığında mesela su mu istiyorsun aa tmm au istiyorsun şu vereyim su iç gibi tekrarlıyorum kartları ilgisi oldukça yapıyorum
A

Ayşenur G. ..

20 Haziran 2025 17:56
Ekran geçmişi var mı? Doktorların söylediğine göre ekran, konuşma konusunda çocukları geri bırakıyor.
C

Ceyhan K. ..

22 Haziran 2025 09:40
Hayır yok tv
K

Kübra Ç.

10 Temmuz 2025 18:47
imkanınız varsa oyun gruplarına götürün. Yeğenimin 2 yaşında hiç kelimesi yoktu 4 ay oyun grubu sonrası 3 4 kelimeli cümleler kurmaya başladı.
C

Ceyhan K. ..

31 Temmuz 2025 20:41
Oyun grupları anneli mi oluyor ben götürüyordum aslında ama bizim katıldığımız anneli idi orda da iletişim hep anne ile olduğu için çocuklar kaynaşamıyorlar
E

Elif H. I.

10 Ağustos 2025 11:42
Merhaba. Oğlum 15 aylık. Eskiden söylediği kelimeleri söylemiyor artık. Önceden anne diyordu şimdi ada diyor. Kelime sayısı 20-30 arası. Ama artık hiç birini söylemiyor yada çok nadir söylüyor.Neden olabilir acaba.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir