Dil Bağı

100 görüntüleme
Damla A. .

Damla A. ..

24 Ocak 2026 22:33
Oğlumu ilk 15 gün içinde çocuk doktoruna goturdugumuzde dil bağının olduğunu ama kesilmesine gerek olmadığı söylendi. 3. Ay kontrolünde başka bir çocuk doktoru cerraha yonlendirdiginde sünnet ile birlikte yapalım kesilmesi gerekiyor dedi. Özel hastahane fiyati sünnet ile birlikte 20 bin TL fiyat verdiler. Ben üçüncü bir göz olarak devlet hastahanesi çocuk cerrahına götürdüm ve dil bağı kesimine gerek olmadığını söyledi. Siz olsanız ne yapardınız ayrıca sünneti devlet yaptırmaya karar verdim.
A

Arzu.G

24 Ocak 2026 22:51
Merhaba, her şehir aynı mi bilmiyorum ama devlet hastaneleri sünneti erken dönemde yapmıyor genel anestezi kullandıkları içinmiş bize öyle söylemişlerdi.devleti çok bekledik ses çıkmayınca özelde yaptırdık sünneti 7.ayda. devlette hala sıra gelmemişti 13.ay kontrolünde baktığımızda :) dil bağına gelince 2.ayda kestirdik devlet Hastanesi'nde. Beşdakikalik bir işlem zaten o bence beklemeyin .iyilesme süreci çok kolay oluyor erken dönemde. Gerçi bizimkinin emmesini etkiliyordu sizde zarar vermiyorsa yine doktor en iyisini bilir tabi
Afranur K.

Afranur K.

24 Ocak 2026 23:17
Dil bağında 2 durum var, 1. Si emmeyi engellemesi. Kaldı ki 3. Aya geldiyseniz hala emmekte bir problem yok demektir çünkü zaten bebeğiniz kilo almadığı durumda zaten hızlıca kestirirdiniz.

İkinci durum da konuşmada peltekleşmeye sebep olabilir. Bu da bir ihtimal konuşma döneminden önce alınması tercih edilir ki çocuk hiç bu ihtimali yaşamasın. Bazen aileler konuşma dönemini bekleyip pelteklik oluşursa kestiriyor ancak buradaki zor durum çocuk bir şeye alıştığı için konuşma terapisi ile vs. Öğrendiği peltekliği unuttturmaya çalışıyorlar.

Bence siz 3. Bir fikir alım başka hekimden hatta mümkünse bir diş hekimi (pedodontist) görüş alın.

Benim kızımda da dil bağı var mesela. Çocuk hekimlerinden biri alınsın bir alınmasın dedi. Ben kendim diş hekimiyim bağın seviyesi çok aşağıdaydı beklemek gerektiğini düşünüyorum kaldı ki 4. Aya geldik beslenmemiz gayet iyi durumda, dil bağımız da büyüdükçe konum olarak geride olduğunu belli etti aldıralım diyen hekim de vazgeçti.

Bazen 2. Hatta 3. Görüş bile önemi oluyor
Damla A. .

Damla A. ..

24 Ocak 2026 23:21
Adana da yaşıyorum. Kilo alimimiz iyi. 2 çocuk doktoru 2 çocuk cerrahisi gördü ve devlet hastahanesindeki cerrah gerek olmadığını söyledi.
Afranur K.

Afranur K.

24 Ocak 2026 23:24
Bebeğiniz dilini dışarıya çıkarttığında kalp oluşuyor mu derin bir biçimde? Dil hareketlerinde zorlanma var mı? Dilini dışarıya çıkartabiliyor mu vs.

Çocuk hekimleri ona bakıyor genelde, biz diş hekimleri de dil altından bağın dile oranla seviyesine bakıyoruz. Seviyesine göre karar veriyoruz.

Google a zaten pedodontist yazsanız, evinizin konumuna yakın size opsiyonlar sunacaktır bulmak çok kolay artık. Bi değerlendirin derim
Afranur K.

Afranur K.

24 Ocak 2026 23:26
Bu arada fiyat bağımsız ameliyat olarak soruyorsanız da dünyanın en basit cerrahisi büyük ihtimalle 2-3 dk sürecek ve bebeğiniz de yarım saat içinde yeniden emmeye başlayacak.

Yani çok zor bir şey değil. Çok ürkütücü korkunç bi senaryo yok
İ

İpek B. Z.

25 Ocak 2026 10:45
@Afranur Keskin Hanım, benim oğlum 13 aylik, dil bağını gecen ay fark ettim doktoru da gördü cok değil bir KBB uzmani görsün takip ister muhtemelen dedi. Bu ay üst dişler ayrık cikinca bi baktim dudak bağı da var üstte. KBBye gittik özel hastaneye, KBB doktoru dil bağı takip dedi 2 yasina kadar, konuşmada pelteklik falan olursa kesilir dedi, emmede bi problem yok. Ama dudak bağı icin pek bilgisi olmadığını söyledi ama kayinpederi diş hekimiymiș, telefonla arayip sordu. 3 yasina kadar cocuklarda bazen kendiliğinden kopuyor, hatta düsüp yirtan falan da oluyor, takip edin 3 yasta hala varsa keselim dedi. Oglumun dilinin ucu da hafif kalp şeklinde, dün bir baktik ki babaannesi ayni ve hafif bir pelteklik var onda ama cok belli belirsiz. Ne soracaktim unuttum yazının sonunda iyi mi🤣 Ha, diş hekimi görmedi telefonla yardimci oldu ya, illa göstersem mi acaba bir diş hekimine de. Ne yapmali sizce?
Afranur K.

Afranur K.

25 Ocak 2026 11:25
Dudak bağı için, 5-6 yaşından sonra ortodontist ile görüşmenizi öneririm, sıklıkla ana problem yetişkin dişlerimde oluşturursa alınıyor. Süt dişleri için çok kıymetli bir durum değil. Üst ön süt dişleri 6-7 yaş arasında değişiyor, o dönemde bi ortodontist (tel doktoru) görsün.

Dudak bağındaki pelteklik için bence yeniden 2, bi fikir alım. Onu düzeltmeye çalışmak çocuğu bence bi tık zorluyor, dil bağının kesimi daha basit kalıyor.
İ

İpek B. Z.

25 Ocak 2026 12:27
Dudak bağı icin simdi mi gösterelim yoksa 5-6yas civari mi onu net anlayamadim. Şimdilik pelteklik var mi anlamıyoruz cünkü 13 aylik ve kelime az, baba, vın vın(motor yerine gıngın), vuuu ucak. V harfi çıkıyor ama isteğe bağlı 😄 pelteklik babaannede azicik var dil sekli cok benziyor ogluma
Afranur K.

Afranur K.

25 Ocak 2026 12:45
Dudak bağı için 5-6 yaşında götürün.

V —> F değişimi var mı bakın. Pelteklik belirtilerinden biridir. Varsa onu çok büyümeden halledin
İ

İpek B. Z.

25 Ocak 2026 13:13

Afranur Keskin

Dudak bağı için 5-6 yaşında götürün.

V —> F değişimi var mı bakın. Pelteklik belirtilerinden biridir. Varsa onu çok büyümeden halledin

Coook teşekkür ederim ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir