Dil Bağı
195 görüntüleme
E
Ebru
26 Kasım 2025 18:15
Bebeğimin ilk kontrolünde doktor dil bağı var dedi sütüm yavaş yavaş kendine geldi tam olarak yetmiyor mamayla destekliyorum emmesi kuvvetli değil dil bağı durumunu yaşayan anneler var mı bunla alakalı çözümleriniz ne oldu

Deniz T.
Premium Üye
26 Kasım 2025 18:37
Merhabalar bebeginiz kac gunluk ya da aylık? Benim 3 bebegim de de vardi. Meme reddi yaşıyormusunuz? Bazen kilo alamayan bebekler de dudak bağı erken kesiliyor. Meme reddiniz yoksa ortalama 4 aylikken kestirebilirsiniz (bize doktorumuz o sekilde onermisti) dil bagin da kesim yapildigin da mutlaka masaj yapma iz gerekiyor youtube da var yoksa tekrar yapisabiliyor kucuk zamanlarda kesilirse
E
Ebru
26 Kasım 2025 19:11
15 günlük memeyi kavraması ve emmesi iyi değil. Emmekten yorulunca ağaçkakan gibi memeye kafa atıyor açlık ağlamaları oluyor mama veriyorum mecburen .erken önerirse doktor kestirmek istiyorum çünkü aktif bir emme huzurlu bir bebek durumu yok :( teşekkür ederim cevabınız için

Deniz T.
Premium Üye
26 Kasım 2025 21:48
15 gunlukmuş hnuz saglikla buyutun oncelikle. Yenidogan donemin de bebekler meme de erken yorulur uykuya dalarlar ama yine de huzursuz bir bebekse elinizle memeyi kavramasina yardimci olun. Cenesinden hafif bastirarak agzini tam acmasini sagliyabilirsiniz ama doktorunuz dil bagi konusun da eminse bir kbb servisine basvurmanizi oneririm.
R
Rabiye C. E.
26 Kasım 2025 22:53
Merhabalar bizim de dil bağımız var bi aylık olduk kilo alımı az oldu 600 gram oldu büyük ihtimalle dil bağından dolayı. Keşke doğar doğmaz kestirseydim dedim cuma günü gideceğim bende bakalım hayırlısı
S
SelinLcn
Premium Üye
26 Kasım 2025 23:06
İşlem hakkında bilginiz var mı 2 aylık bebeğim ve başta bakılmadı 2. ay aşısında ağladığında görüldü. Kilo alımı normal operasyon yapılmazsa sorun olur mu
R
Rabiye C. E.
27 Kasım 2025 13:25
Operasyon cerrah karar veriyor sanırım konuşmaya da engel dediler ama bilmiyorum
R
Rabiye C. E.
27 Kasım 2025 13:26
İşlem basitmiş çok az bir kesi birde solüsyon kullanılıyormuş
B
Başak
27 Kasım 2025 13:58
Benim bebeğim de 3 aylık dil bağı var kilo alımı iyi olduğu için kestirmedik ilerde konuşmada problem olursa keseriz dediler benimde var dil bağım kestirmemişler 30 yaşıma kadar geldim hatta herkeste var zannediyordum
E
Ebru
28 Kasım 2025 13:34
Bir süre geçsin kbbyede götürmeyi düşünüyorum dil bağı hangi derecede bilemiyorum. Konuşmasını etkileyecek durum oluşur mu hepsi belirsiz
R
Rabiye C. E.
28 Kasım 2025 16:29
Benim de var dil bağım konuşmam da engel yok bugün çocuk doktoruna gittik çocuk cerrahisi görsün dedi

Deniz T.
Premium Üye
28 Kasım 2025 21:57
İslem basit ufak bir kesi atiliyor ama onemli olan kesiden sonra cocuga.uygulanacak.masaj cok kucuk olduklari icin tekrardan yapisma olasiligi cok (son kizim da başima geldi dudak bagi kesildi ama masaj yapmama ragmen tekrar yapisti o zaman 50.gunluktu)
H
Hatice B.
28 Kasım 2025 22:04
Bebeğim dil bağıyla doğdu çocuk cerrahisine götürdük tamamı kesilmedi ama yarıya kadar kesti doktor. Kanama olmadı masaj hakkında da bir şey söylenmedi şuan 6. Aynına girmek üzere herhangi bir sorunumuz yok ama tekrar götürmeli miyim?
Y
Yeşim C.
28 Kasım 2025 22:19
Benimde oğlumda dil bağı vardı 12 günlükken çok basit bir müdahale ile kestiler. Doktor masaja gerek yok dedi. Oğlum 3.5 yaşında bir sorun yaşamadım
H
Hatice B.
28 Kasım 2025 22:23
Teşekkür ederim @Yeşim Can hanım
E
Emine
1 Aralık 2025 09:23
İşlem o kadar basit ki hemen kesiyorlar emmese sorun olmasa bile ilerde konuşmasında sorun olacak ve o zamana bağ kalınlaştığı için işlem ameliyathanede dikişli falan olacak siz biran önce kestirin çocuk cerrahına gitmeniz yeterli
Yükleniyor...