Dikişlerden Gülmeyen Doğum Hikayem
186 görüntüleme
Ş
Şeyma Ü.
10 Temmuz 2025 18:44
38+6. Haftamda sabah uyandığımda bacaklarımda son bir haftadır olan adet sancısı gibi belden başlayan ağrılarımın biraz daha şiddetli olduğunu fark ettim bugün doğum yapacağım diye söyledim anneme. Kahvaltı yaparken sancılarım beş dk bir gelmeye başladı. Meğer geceden başlamış sancıalrım gece çok ağrım vardı ama ben son hafta iyice zorlanıyorum sanmıştım. Duş aldım pilates üzerinde hareketlerimi yaptım derken nişan ve az miktarda suyum geldi direkt hastaneye gittim gittiğimde 7 cm açıklığım vardı. Nst bağlandım ve hareket etmem için kaldırıldım sancılar sıklaşmış ve ağrı artmıştı bir iki dkya düşmüştü ama bebek gelmiyor kanala girmişti halbuki. Dört saat kadar sancı çektim ebeler sürekli alltan muaayne ettiler sonda attılar o sonda çok canımı yaktı. En sonunda doğuma alındım. Ancak nöbetçi doktordan yardım istediler ve doktor ve ebe ikisi üzerime çıkarak yardımcı olmaya çalıştılar üç ıkınmada doğum yaptım. Ebe derin bi kesik attığını ama dikiiin kaç tane olduğunu söylemem dedi. İlk doğum kesik olacak dedi. Çatımın çok dar olduğunu ilişkiye nasıl giriyorsun diye de sordu hatta o yüzden mi derin kesik attı ondan mı zor oldu bilmiyorum. Gebe okulana gitmiştim öncesinde eğitim aldım onları uygulamaya çalıştım aslında. Ama benim doğumumu güzel hissettirmeyen. Kaburgalarımın ağrısından yatınca kalkamamak, nefes alırken kaburgaların batması çok kötüydü. Sekiz gün sonra dikiiimin hiç kaynamadığını fark ettik tekrar gittim ve tekrar dikiş atıldı bir on gün sonra yine dikişim tutmamış ve oldukça şişmişti her yeri. Doktorlar tekrar dikiş atılmaz kendi kaynasın dediler. Bir diğer doktor da çok dar olduğu için atıyor dikişlerin dedi. Ama çok acı veriyor ve açıklığı elimi değdikçe hissediyorum. Memlekette doğum yapmıştım şimdi kendi evime bursaya geldim burada bir doktor bulup ona bir daha muayane olacağım umarım iyi olurum

Ayça K. A.
Hemşire
12 Temmuz 2025 17:20
Çok darmış ondan büyük kestim diye bir açıklama olamaz, ben de hemşireyim meslek hayatımda böyle bir açıklama hiç duymadım. Keşke aynı yere gitmeseydiniz tekrar. Düzenli olarak temizliğinize dikkat ettiniz mi ? Bir enfeksiyonunuz var mı?
Ş
Şeyma Ü.
12 Temmuz 2025 17:56
İkinci sefer gittiğimde kadın doğum doktoru dikti aslında ama yine attı. Temizledim dikkat ettim iyi kuruttum ama neden oldu anlamadım. Şükür ki enfeksiyon kapmadı. Yeni özelde bir doktora gittim ve altı ay sonra gel parça kesip tekrar dikelim dedi. Rahmin toparlansın iyice dedi ve eğer dar olsa dikişler hiç atmazdı diyip önceki doktorun söylediğini çürüttü. Beklemekten başka bir şey yapamayacağım sanırım.

Ayça K. A.
Hemşire
16 Temmuz 2025 20:08
Biraz bekleyin, bu sürede yine hijyeninize dikkat edin zorlamamaya çalışın, özellikle lifli gıdalar tüketin ki kabız olmayın. Ağır kaldırmayın geçmiş olsun dilerim