Devamlı Çok Zorlanma Hisleri

261 görüntüleme
B

Büşra K.

24 Ağustos 2026 07:19
Bebeğim dokuz aylık oldu ilk aylarına kıyasla çoğu zaman aslında kendimi mental olarak daha iyi hissediyorum ama genel pencereden baktığım zaman bazen çok sıkışıyorum ve çok zorlanıyorum. Eski beni özlüyorum , kimseye karşı sorumun olmadığı o zamanları ... Kendi kendime bu hisleri yaşadığım için de çok kızdığım zamanlar oluyor.

Bebegimi tek desteksiz büyütüyorum, sadece eşimin desteğiyle o da işten arda kalan zamanında. Onun dışında anneanne babaannem modeli yok maalesef haftada bir komşu gibi geliyorlar . Bebeğim çok sağlıklı ve tatlı bazı günler yoğun hisler ve depresiflik geldiği zaman ve üstüne yorgunluk uykusuzluk tabii ki ona yetemediğim ve mutsuz olduğum için çok üzülüyorum.

Annelik karmaşık bir delilik gerçekten kendimi kaybetmiş olmaktan dolayı üzgünüm bazı zamanlar sadece kahvemi alıp oturmak kendimle kalmak istiyorum ama benden her zaman bakım isteyen bir bebek var bunu hissettiğim için bile bencil miyim acaba diyorum, bu hisler içerisinde sıkışmış anneler var mı ben mi bu kadar büyütüyorum ondan da emin değilim.
M

Melda E.

24 Ağustos 2026 07:43
Hiç dert etmeyin kendinize, ben destekli büyüttüğüm halde bunları düşünüyor ve hissediyorum. Eski hayatımı özlüyorum o sakinliği arıyorum bunları düşünürken ben de acaba gerçekten tam anne olamadım mı diye sorguluyorum ama sonuçta yıllardır bu rahatlıktaydım 1 yıldır kısıtlandım bunları hissetmem normal diye kendimi rahatlatıyorum.
K

Kübra D.

24 Ağustos 2026 08:10
Bende aileme 1000 km uzak bi şehirdeyim sadece eşim var oğlum 5 aylık oldu hala kendime gelemedim sürekli birini düşünmek onun için endişelenmek çok zor kendimi kaybettim artık bi hayatım yokmuş gibi hissediyorum sadece bebek ve ben günün 24 saati beraberiz. zaman geçiyor ama ben hayat neşemi kaybettim
Ebru K.

Ebru K.

24 Ağustos 2026 08:24
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki kızım on buçuk aylık oldu ve bende desteksiz büyütüyorum benim eşim de yurt dışında tek başımayım ailem çok yakınımda oturuyorlar yüz metre bile yok aramizda ama gelmiyorlar ara sıra arıyorlar kız nasıl tamam bitti çok bunalıma giriyorum bazen ama kızıma baktığım zaman bana muhtaç olduğunu bana o güzel gözleriyle parıltı bir şekilde baktığında geçiyor bu günlerde geçecek büyüyorlar bugunlerini ozlicez emin olun sabır annelik ondan kutsal işte bütün hayatını biranda yok edip bebeginle tekrardan varoluyorsun
B

Büşra K.

24 Ağustos 2026 08:26
Ebru Kaya
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki kızım on buçuk aylık oldu ve bende desteksiz büyütüyorum benim eşim de yurt dışında tek başımayım ailem çok yakınımda oturuyorlar yüz metre bile yok aramizda ama gelmiyorlar ara sıra arıyorlar kız nasıl tamam bitti çok bunalıma giriyorum bazen ama kızıma baktığım zaman bana muhtaç olduğunu bana o güzel gözleriyle parıltı bir şekilde baktığında geçiyor bu günlerde geçecek büyüyorlar bugunlerini ozlicez emin olun sabır annelik ondan kutsal işte bütün hayatını biranda yok edip bebeginle tekrardan varoluyorsun
Gerçekten sanırım bize yakınımızda olup da yardım etmemeleri aslında birazcık zor ve ağır geliyor ben de kayınvalidemler çok yakınımda ve yanıma gelmemeleri beni her gün görüp bebek nasıl diye sadece sormaları hiçbir yardımlarının dokunmamaları bencillik gibi geliyor ve çok zorluyor , ve özlem duyacağımız hislerine çok ama çok katılıyorum ben şu an bu anın içindeyken bile yaşadığım anı özlem duyuyorum bazen o kadar tatlılar ki bu evler geçtiğinde çok Özleyeceğime emin olarak büyütüyorum onu elimden geldiğince öpüp kokluyorum her dakika ama hislerime de maalesef engel olamıyorum, inşallah onlar için güzel ebeveynler olarak bu işin altından kalkarız..
Ebru K.

Ebru K.

24 Ağustos 2026 08:28
Büşra Kaya
Gerçekten sanırım bize yakınımızda olup da yardım etmemeleri aslında birazcık zor ve ağır geliyor ben de kayınvalidemler çok yakınımda ve yanıma gelmemeleri beni her gün görüp bebek nasıl diye sadece sormaları hiçbir yardımlarının dokunmamaları bencillik gibi geliyor ve çok zorluyor , ve özlem duyacağımız hislerine çok ama çok katılıyorum ben şu an bu anın içindeyken bile yaşadığım anı özlem duyuyorum bazen o kadar tatlılar ki bu evler geçtiğinde çok Özleyeceğime emin olarak büyütüyorum onu elimden geldiğince öpüp kokluyorum her dakika ama hislerime de maalesef engel olamıyorum, inşallah onlar için güzel ebeveynler olarak bu işin altından kalkarız..
Bütün çabamız onun için zaten rahat duş almak beş dakika sessiz oturup bir çay kahve içmek bile lüks olmuş bizim için daha dün ağlama krizine girdim neden bu kadar yalnızım diye ama geçecek başka yolu yok deyip kendimi sakinleştirmek ten başka bir çarem yok
B

Büşra K.

24 Ağustos 2026 08:31
Bende bu gece girdim ağlama krizine , yine de iyi ki birbirlerimizle konuşuyoruz yalnız olmadığını bilmek bile insanın biraz yükünü hafifletiyor 💜
Ebru K.

Ebru K.

24 Ağustos 2026 08:32
Büşra Kaya
Bende bu gece girdim ağlama krizine , yine de iyi ki birbirlerimizle konuşuyoruz yalnız olmadığını bilmek bile insanın biraz yükünü hafifletiyor 💜
Evet bu uygulamayı ondan çok seviyorum bazen hiç tanımadığınız kisiler bile ailenizden daha yakın olup daha iyi anlayabiliyor sizi
Duygu B. B.

Duygu B. B.

24 Ağustos 2026 09:18
Benim kızım da 4.5 aylık. Biraz da alerjik ve kolik olduğu için hem benim diyetim hem de bebeğin krizleri derken baya zor bir dönem geçirdik. Benim eşim destek olmuyor açıkçası. Akşamları yarım saat falan oynuyorlar ya da hastaneye götürülecekse arabayla bırakıyor falan, o kadar. Ama annem hep yanımda. Yine de bunları düşünüyor insan. Bana iyi gelen şey öğleden sonra serinlikte ya da güneş batınca biraz bebeği de arabasına koyup yürümek oluyor. O anda rahat ediyorum biraz. Ben içeceğimi alıyorum (su) kızımın da mamasını hazırlıyorum. Bebek arabasıyla 1 saat falan yürüyoruz. O arada da kısa şekerleme yapıyor, ona da iyi geliyor ve kollarım dinlenmiş oluyor, biraz mental olarak iyi hissediyorum. Bence siz de size iyi gelecek ve eski halinizle yeni haliniz arasında minik de olsa bir bağ oluşturacak bir şeye başlayın. Bazı anneler için bu evde 1 bardak kahve içmektir, bazı anneler için bir yere gitmese bile eski giysilerini elbiselerini giyip süslenmektir, bazı anneler içinse yürüyüştür. Bazen eski bir arkadaşı görmek, onla vakit geçirmek de iyi gelebilir. Bunu rutin olarak yaptığınızda daha iyi hissetmeye başlayacaksınız.

Bu arada duş konusunda annem olmasına rağmen benim de vaktim olmuyor ve eşim geldiğinde bebekle oynarken 3-4 günde bir duş alabiliyorum ve takdir edersin ki hava çok sıcak ve yaz mevsimindeyiz. Ama çok da şikayet etmemeye çalışıyorum çünkü yapabildim deyip buna odaklanıyorum, yoksa yapamadıklarıma odaklansam başım yerden kalkmaz :D
G

Gülcan Ş.

24 Ağustos 2026 09:40
Merhaba benim iki kızım var biri 5 yaşına girecek diğer kızım 14 aylık bazen kendimi çok yetersiz yorgun ve tükenmiş hissediyorum köşeye çekilip ağlayınca kendime geliyorum rahatlıyorum kalkıp kızlarının sana ihtiyacı var diyorum annemle kayınvalidemle aynı şehirdeyim gel gör halimi sanki bir tek kayınpederim anlıyor gibi bazen alır kızlarımı kendi evlerine götürür oynar bakar bir kaç saat sonra getirir hafta da bir de olsa bunu yapınca mentalim yerine geliyor biz annelerin yetersizlik duygusu hep var kaç tane çocuk olursa olsun etrafta bir anneyi anlayan bir kadın yoksa hep çöküşteyiz
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir