🙏🏻detaylı Bilgilendirebilrmisiniz
76 görüntüleme
F
Fazlı E.
7 Aralık 2025 20:53
05.12.2025 Cuma günü öğlen 12:13 te bebeğimin sıcak olduğunu fark ettim ölçüm yaptım 36.7 c çıktı ara ara takiplemeye başladım 16:51 de ölçtüğüm zaman 37.6 c çıkmıştı calpol verdim gece 2:30 da ölçüm yaptım 38.3 c çıktı tekrar calpol verdim 06.12.2025 0sabah 9 da ölçtüğüm zaman 37.5 c çıkmıştı doktoruyla görüştüm kontrole gittik sadece ateş şikayetimiz vardı başka bir şikayetimiz yoktu doktoru boğazında kızarıklık olduğunu söyledi başka bir bulgu olmadığı için viral enfeksiyon olamaz bakteriyel enfeksiyon dedi antibiyotik başlattı augmantin 200 mg+ 28,5 mg/5ml birde paronax -s 120 mg fitil günde 1 defa Dolven ve calpol verdi ateş durumuna göre değişimli kullanmamızı istedi 06.12.2025 cumartesi akşam 9 da içirdim antibiyotik ateş olduğuin calop ve Dolven verdim dönüşümlü 07.12.2025 sabah 6:30 da en son verdim calpol birdeha ataşi çıkmadı sabah 9 ve akşam dokuzda yedinden antibiyotik verdim doktorumuz bitirelim antibiyotik dediği için ama bugün hiç birşeyi yoktu keyfi yerindeydi ateşide çıkmadı me yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun bebeğim yeni yaşına girdi ilk defa antibiyotik kullandık hiç istemiyordum ama mecbur olduğumuzu diyince doktorumuz kullanmak zorunda kaldım

Afranur K.
7 Aralık 2025 21:23
Eğer antibiyotikleri düzenli bir biçimde kullanıp bitirmezseniz vücudunuzda o antibiyotiklere karşı direnç gelişir.
Düzenli olarak tam saatinde, uygun ölçülerde ve gereken süre içerisinde vermediğiniz antibiyotikler, bir sonraki hastalık için direnç ve iyileşememe hatta alerjik reax yol açabilir.
Antibiyotik kullanmalı mıyız sorusunu en başta sormanız gerekir. Bu hastalık için şart mı diyerek. Duruma göre ya hep ya da hiç kuralına göre ya tüm ilaç biter ya da ilaca hiç başlanmaz.
Düzenli olarak tam saatinde, uygun ölçülerde ve gereken süre içerisinde vermediğiniz antibiyotikler, bir sonraki hastalık için direnç ve iyileşememe hatta alerjik reax yol açabilir.
Antibiyotik kullanmalı mıyız sorusunu en başta sormanız gerekir. Bu hastalık için şart mı diyerek. Duruma göre ya hep ya da hiç kuralına göre ya tüm ilaç biter ya da ilaca hiç başlanmaz.