Desteksiz Uyumuyor

134 görüntüleme
Havva K.

Havva K.

3 Nisan 2026 17:14
8 ay 17 günlüğüz.. gündüz uykularımıza sallama ile geçiyoruz ve ayağımdan indirdiğim an uyanıyor. Gece yine sallayarak uyuyor ama bıraktığımda uyanmıyor. Gündüz 2 uyku yapıyoruz ortalama 2 saatlik her bir uykusu en son 18.00 gibi uyanıyor gece ise 22.00-22.30 arası uyumuş oluyor. Uyku eğitimi olarak nasıl yapabilirim anneler desteğinize ihtiyacım var.
Gözde C.

Gözde C.

3 Nisan 2026 17:20
Bizde 8 ay 15 günlüğüz hep meme de uyuyor. En fazla yarım saat memesiz uyuyor. Geceleri 2 saatte bir uyanıyor. Bende bitmiş durumdayım bir çözüm bulamıyorum. Emzikte almadı. Ayakta sallamaya geçmek istedim biraz olsa rahatlarım diye onda da olmadı. Uyku uzmanları yanıtlarsa çok iyi olur.
A

Ayşe G.

3 Nisan 2026 17:47
Merhabalar, ben uyku eğitmeni değilim ama yakın zamanda melodi uykudan eğitim aldım, bebeklerimizin haftası birbirine yakın, özetle anlatabilirim sabah 7-8 arasında uyanıp güne başlamayı öneriyordu. Uyku aralıkları 3 saat olmalı ve 2 uykuya geçilmeli diyordu siz zaten 2 uyku uyutuyormuşsunuz, ilk uykuya 3 saat ikinci uykuya 3 saat 15 dk gece uykusuna da 3bucuk saat sonra geçilmeli diyor. Desteği kesmek için bebeği emzirirken uyutmamaya çalışmalıyız, emzirirken gözü kapanmaya başlarsa emmeyi bırakıp uyandırmalıyız gerekirse yüzünü yıkamalıyız, beslenme-uyku ilişkisini kesmeliyiz sonra uyku saatinde odasına geçip yatağa koyuyoruz yanında biz de bekliyoruz ama sallamak yok, ağladıkça yüzüyle oynayabilirsiniz pış pış yapabilirsiniz kucağa almamaya çalışıp ona destek verebilirsiniz bu şekilde 45 dakika uyutmaya çalışıyorsunuz, uyumazsa odadan çıkıp bir saat sonra yine deniyorsunuz, ilk günler bir süre ağlaması normal ikinci üçüncü denemelerde daha az ağlıyor veya ağlamıyor kendiliğinden uyku dalıyor, eğitim bu şekilde. Uyku öncesi rutinler ve uyku arkadaşınız varsa süreç daha kolay ilerliyor
A

Ayşe G.

3 Nisan 2026 17:49
Bu arada eğitimi aldım ama ben uygulayamadım onu da söyleyeyim, tek başıma bakıyorum biraz yorucu ve güç isteyen bir süreç bence ondan uygulayamadım, yanıma biri yardıma gelince uygulayacağım. Deneyen arkadaşlarımdan başarıya ulaşanlar var
Gözde C.

Gözde C.

3 Nisan 2026 23:24

Ayşe Gür

Merhabalar, ben uyku eğitmeni değilim ama yakın zamanda melodi uykudan eğitim aldım, bebeklerimizin haftası birbirine yakın, özetle anlatabilirim sabah 7-8 arasında uyanıp güne başlamayı öneriyordu. Uyku aralıkları 3 saat olmalı ve 2 uykuya geçilmeli diyordu siz zaten 2 uyku uyutuyormuşsunuz, ilk uykuya 3 saat ikinci uykuya 3 saat 15 dk gece uykusuna da 3bucuk saat sonra geçilmeli diyor. Desteği kesmek için bebeği emzirirken uyutmamaya çalışmalıyız, emzirirken gözü kapanmaya başlarsa emmeyi bırakıp uyandırmalıyız gerekirse yüzünü yıkamalıyız, beslenme-uyku ilişkisini kesmeliyiz sonra uyku saatinde odasına geçip yatağa koyuyoruz yanında biz de bekliyoruz ama sallamak yok, ağladıkça yüzüyle oynayabilirsiniz pış pış yapabilirsiniz kucağa almamaya çalışıp ona destek verebilirsiniz bu şekilde 45 dakika uyutmaya çalışıyorsunuz, uyumazsa odadan çıkıp bir saat sonra yine deniyorsunuz, ilk günler bir süre ağlaması normal ikinci üçüncü denemelerde daha az ağlıyor veya ağlamıyor kendiliğinden uyku dalıyor, eğitim bu şekilde. Uyku öncesi rutinler ve uyku arkadaşınız varsa süreç daha kolay ilerliyor

Merhaba Ayşe Hanım, öğrendiğiniz şeyleri bizlere aktardığınız için çok teşekkür ederim. Sabah güne başlama, uyku saat aralığı, gece uykusuna geçiş saatlerini tutturdum lakin memeden bir türlü ayrılamıyoruz. Gece uykusuna geçse de en fazla 2 saat sonra uyanıp emmek istiyor öyle acıktığından uyandığını düşünmüyorum destekli uyumayı sevdiğini düşünüyorum. Benimde sizin gibi yardımcım yok ama birkaç gün deneyeceğim umarım başarılı oluruz. Tekrar sağolun🙏🏼🌸
A

Ayşe G.

4 Nisan 2026 09:14

Gözde Cengiz

Merhaba Ayşe Hanım, öğrendiğiniz şeyleri bizlere aktardığınız için çok teşekkür ederim. Sabah güne başlama, uyku saat aralığı, gece uykusuna geçiş saatlerini tutturdum lakin memeden bir türlü ayrılamıyoruz. Gece uykusuna geçse de en fazla 2 saat sonra uyanıp emmek istiyor öyle acıktığından uyandığını düşünmüyorum destekli uyumayı sevdiğini düşünüyorum. Benimde sizin gibi yardımcım yok ama birkaç gün deneyeceğim umarım başarılı oluruz. Tekrar sağolun🙏🏼🌸

Rica ederim Gözde hanım sizi o kadar iyi anlıyorum ki, inşallah işe yarar. Ben yapamadım ama dediğim gibi benimle alakalıydı, sabredemedim. Belki siz başarabilirsiniz. Ağladığı için hemen tükendim, memeyi vermek veya sallamaya devam etmek yoluna gittim. Sabreden arkadaşımın bebeği şimdi 10 15 dakikada uyuyor, bazen ağlıyor bazen mızırdanıyor ama kendiliğinden uyuyor, herhalde zamanla ağlamayı da bırakacaktır daha başlayalı 2 hafta oldu çünkü
H

H. İ.

4 Nisan 2026 11:08
Merhaba benim bebeğim şu an 11,5 aylık ama sizin ayınızda uyku eğitimi aldım. İlk 1-2 gün zor geçebiliyor bebekten bebeğe göre değişse de ağlama protestosunu yaşamadan olmuyor. Ama sonucunda bebek yatakta bağımsız uyumayı öğreniyor. Siz de bebiş de daha huzurlu oluyorsunuz. 18:00 uyanması geç bi uyanma ortalama 16:30 gibi son uyku bitmeli ya da en geç 17:00 . Uyku eğitmenleri öyle diyor erken bitmeli ki geceye erken girsin. Öncelikle uyku saatlerini düzenlemek ile başlıyorlar eğitimde sonrasında destek kesme. Memede uyumak belki daha zorlayıcı bir destektir bilmiyorum beni kolumda gezdirerek uyutuyordum. İlk 1-2 gece zor olsa da sabretmek lazım sonra iyi ki diyor insan 🙂

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir