Desteksiz Uyuma

216 görüntüleme
S

Sena S. ..

15 Aralık 2025 00:03
Bebeğim 4 aylık ne zaman bu desteksiz uykuya girebilir ve ne yapabilirim uyutmak için evin her yerini dolaşıyorum kucağa alisti
B

Burcu ..

15 Aralık 2025 05:20
@Sena Saraç gerçekten4 aylık olunca her şeyi değişiyor uykuları gece olsun gündüz olsun biz 4 aylıkken başladık 5 aylık suan hala çok hafifi gündüz uykusu gece de 2 saat ara ile bir saat ara ile emiyor uyuyor ama alışıyorlar dediğiniz gibi
B

Burcu ..

15 Aralık 2025 05:22
Çok nadir çocuklar olduğu yerde uyur bende ayakta sallıyorum ama gerçekten uykuları gelince napsan da kalkmazlar ve uyuyorlar
Fadile B.

Fadile B.

15 Aralık 2025 06:18
Bu ay atak haftası ama bu ay geçince yavaş alıştırın
S

Sena S. ..

15 Aralık 2025 11:57
Geceleri yarım saat bir saat uyuyor iki saat uyumuyor dayanmakta güçlük çekiyorum memede uyutmakta istemiyorum ama uykuya dalmak yazorluk cekiyoruz
B

Büşra K.

16 Aralık 2025 20:21
4. Ay atağından sonra genelde uyku eğitimi veriyor danışmanlar. Ben kendim uyku eğitimlerini de araştırıp derleme bir şeyler deneyip alıştırdım. Uykusu gelmeye yakın odaya götürüp bi 10dk sakince oynuyordum, sohbet ederek alt değiştirme ve sonra sessizce emzirme ve yatağına koyup yanına oturuyordum yada yatıyordum. Yatakta sakinleştirmeye çalışıp sakinleşmediği noktada ağlatmadan kucağıma alıp öyle sakinleştiriyordum. Sonra tekrar yatağa koyuyordum. Ağladığında tekrar al sakinleştir ve yatır döngüsü var. Bunu tekrar tekrar yaptım her gün. Bu sancılı bir süreç ve sabır gerektiriyor bunu söylemeliyim. Yatağa yatmaya alıştığında diğer aşamaya geçmiştim uyku kısmı. Orda da her yatırdığımda “uyku vakti” diyerek alnını öptüm bunu kodlamasını sağlamaya çalıştım. benim bebeğim genelde yanına uzandığımda elimi tutup bırakarak sakinleşiyor uykuya hazırlıyordu kendini bazen yarım saat bazen 1 saat yeri geldi ilk zamanlar 4 saat bile yatakta onu sakinleştirerek yanında yatmaya ve uyutmaya çalıştım. Ama sonuç olarak şuan yatağına koyduğumda bir kaç mızırdanma ve emzik düşürme sonrası uyuyor. Bazı dönemler yine yanına yatıp elini tutmam gerekiyor onda da bazen 10 bazen 15dk sonra boşluğa bakarak uykuya dalıyor. Belki size de ışık olur diye anlatmak istedim. Bu arada bunu yapmaya karar verdiğimde artık bebeğim kucağımda dahi ağlayarak gerinerek uykuya dalmaya direniyordu feci durumdaydık. Ama umudunuzu kaybetmeyin bebekler istikrarlı olduğunuz sürece çok kısa sürede her şeye alışıyorlar. Sabırlı ve sakin olmanız çok kıymetli. Unutmayın onlar bizi hissediyorlar
B

Büşra K.

16 Aralık 2025 20:23
Sık uyanma sebebi de destekli uyuduğu için(kucakta vs.) uyandığında tekrar aynı desteğe ihtiyaç duyuyor kendi kendine geri dalamadıkları için tabi uyandığında ve ağladığında uyku stresi arttığından uykusu olsa dahi tekrar uyutmak çok güç oluyor
B

Büşra K.

16 Aralık 2025 20:27
Bu arada uyku eğitimlerinde genelde ilk 1 hafta nasıl uyuttuğunuz önemsiz sadece bebek hangi saatlerde uyuyacağına alışmalı diyerek sadece uyku saatlerine sadık kalıp uyutturuyorlar bebeği, ikinci hafta yatağa alıştırıp, 3. Hafta desteği kesmeyi çalışıyorlar
S

Sena S. ..

16 Aralık 2025 21:56
Çok teşekkür ederim

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir