Desteksiz Uyku
123 görüntüleme
Y
Yağmur B.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 11:17
Kızım 5 ay 10 günlük. Bu zamana kadar ayakta ve kucakta uyuyordu. Yatağında uyuma sürecine geçsin istiyorum. İki gündür kendim deniyorum. Yatağa koyuyorum ağladıkça kucağıma alıp sakinleştirip geri koyuyorum Gece uykusunda çok direndi aşır ağladı en son kucakta mayıştı baya koyunca uyanamadı bile. Bugün de gündüz aşırı ağlamaya balşadı bir uyku kaçırdı uyuyamamaktan. Ne yapmalıyım bilmiyorum
A
Ayşenur O. G.
13 Mayıs 2026 11:40
Merhaba, benim bebeğim de 5 aylık. Bende sizin gibi kucakta uyutuyorum. Yaklaşık 1 aydır uyku ve uyanıklık saatlerini takip ediyorum. Uyanıklık süresini bilip ona göre uyutunca uykuya geçişi çok daha hızlı oluyor eskisine göre. Kucakta da uyutsam daha az yoruluyorum. Birkaç kez hafif mayıştırıp yatağa koyup uyuttuğum oldu. Ancak ağladığında çok zorlamayıp sakinleştirip tekrar koymayı deniyorum. Sanırım biraz uykulu halde koyup yavaş yavaş alıştırmak gerekiyor. Bide beyaz gürültü uykuya geçişini çok kolaylaştırıyor, belki öyle deneyebilirsiniz珞

Sümeyye M.
13 Mayıs 2026 11:40
Gelecek yorumları merakla bekliyorum
Y
Yağmur B.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 11:43
Merhaba, benim bebeğim de 5 aylık. Bende sizin gibi kucakta uyutuyorum. Yaklaşık 1 aydır uyku ve uyanıklık saatlerini takip ediyorum. Uyanıklık süresini bilip ona göre uyutunca uykuya geçişi çok daha hızlı oluyor eskisine göre. Kucakta da uyutsam daha az yoruluyorum. Birkaç kez hafif mayıştırıp yatağa koyup uyuttuğum oldu. Ancak ağladığında çok zorlamayıp sakinleştirip tekrar koymayı deniyorum. Sanırım biraz uykulu halde koyup yavaş yavaş alıştırmak gerekiyor. Bide beyaz gürültü uykuya geçişini çok kolaylaştırıyor, belki öyle deneyebilirsiniz珞
A
Ayşenur O. G.
13 Mayıs 2026 12:18
Kızım genelde uyku araları 1 buçuk saat kadar aşınca çok zorlanıyor. 1 saat 15 dakika olunca yatağa koyuyorum. Pişpiş sesi açıyorum onu seviyor. Bu uykusunda 3 saat oldu ağlamaktan uyuyamadı kucağımda bile susmadı. En son emerken uyudu. Şuan hazır değil mi yoksa alışma süreci mi yanlış yolda mıyım diye çok üzülüyorum
Y
Yağmur B.
Premium Üye
13 Mayıs 2026 12:55
Üzülme, ben ilerde bu günleri özleyeceğimizi düşünüp keyifle geçirmeye çalışıyorum, böyle düşününce zorluklar hafifliyor, içim rahatlıyor. Geçen gün bir paylaşımda gördüm, o günkü kötü bir durumu düşünüp stres olmak yerine "bugün de böyle birgün" diyip kabul etmek bizi mental olarak çok daha rahatlatıyormuş. Uykusuz geçen gecelerden sonra bunu deniyorum :) 4. Ay kontrolünde 1.5 saat aralıkla uyuttuğumu doktorumuza söylediğimde bunu biraz uzatmam gerektiğini söylemişti. Örnek bir uyku düzeni oluşturdu. Bende 4. Aydan itibaren yavaş yavaş uyanıklık süresini uzattım. Şuan 2 saat ile 2,5 saat arası değişiyor uyanıklık süresi. 3 gündüz uykusu yaptırıyorum. Bebişlerin hepsi çok tatlı ama hepsi de birbirinden farklı. Sağlıkla büyüsünler刺
Yükleniyor...