Desteksiz Uyku
189 görüntüleme
D
Derya K. ..
21 Haziran 2025 11:02
bebegim 4 aylık meme destekli uyuyoruz uyku düzenimiz hiç kalmadı kundakaız uyuduyorum son qhaftadır desteksiz uyku için ne yapmalıyım geceleri cok gec uyuyo
S
Semanur Ş.
21 Haziran 2025 11:04
Chatgbteye sorun o güzel bir plan hazırlıyor 😅
C
Ceren T.
21 Haziran 2025 11:11
Bence çok acele edip kendinizi strese sokmayın.. 4 ay daha çok küçük zaten en zorlu uyku gerilemesini yaşayacak.. benim deneyimime göre en doğrusu 6.aydan sonra desteksiz uykuya geçmek onu da aşamalı yapmalısınız asla bir anda kesmemelisiniz destekleri.. bebeği ağlatmadan sabırla.. uyku konusunda çok çektiğim için 2 kere uyku eğitimi aldık ve sonunda başarılı olduk mantığını anlamak lazım sadece
B
Buse K.
21 Haziran 2025 11:17
benim bebegimde 3 bucuk aylık yaklasık 2. ayından beri belli düzende uyuyor o zaman alıstırma amaclı başlamıştım kimseden egitim almadım sadece instada ki uyku eğitmenlerini takip ediyorum onların postlarından yola çıkarak tamamen şuan gece uykuları kesintisiz 8-6 🧿☺️
B
Buse K.
21 Haziran 2025 11:24
bence ne kadar erken başlanırsa çocukta ona göre sekil alıyor zorlamak degil tabi amaç alıstırmaya çalışmak tabi çocugun hareketlerine göre şekil almanız lazım sonucta o da bir insan ve uykusu gelecektir elbet destekli uyuma kısmını kesmeniz gerek eğer memede uyuyorsa yatagına bıraktıgınızda ya uyanır ya da 15-20 dk kısa uyur bunun yerine uyandığında oyun-beslenme-alt degistirme-uyku gibi değiştirebilirsiniz sıralamayı ve emzik kullanın mesela basta ben emzik+kundak yapıyordum şimdi kundagı attım birden emzikle uyuyor sadece kucağınıza alıp pış pış yapın ya da saga sola salınım hareketi de işe yarayabilir ancak sallamadan yaparsanız hem siz yorulmazsınız hem o sakinlikle uyur cocuk pış pıştan sonra gözlerini kırpıştırmaya zaten başlar eger altı temiz karnı tok oldugundan eminseniz gözlerin yukarı asagı hareket eder uykuya geçmeye çalışır ben tam o evrede tam uyumadan yataga bırakıp elimde alnından burun ucuna kadar parmagımla masaj hareketi yapıyorum öylelikle uyuyacağını anlayıp gözlerini kapatıyor ya da bazen gözlerini kapatmazsa da uyuyacagını siz anlıyorsunuz zaten kucagınıza almayın aglamadıgı surece odadan cıkın kendi kendine uyumaya alışssın
B
Buse K.
21 Haziran 2025 11:25
uyku eğitmeni değilim sadece gözlemleyip yaptıklarımı anlattım umarım sizin bebişte de işe yarar
D
Derya K. ..
22 Haziran 2025 12:41
Emzik kabul etmiyor ilk ayda verdim ama suanda istemiyor