Destekli Uyku Problemi

189 görüntüleme
T

Trksmyy

19 Temmuz 2026 20:38
Oğlum 7 buçuk aylık emzik ve sallama desteğimiz var malesef ve desteksiz uyumasını o kadar çok istiyorum ki bunu başarabilenler var mı nasıl yaptınızz? sallanmadan emziği olmadan asla uyumuyor. Uyku konusu bizim için doğduğundan beri sıkıntılı bir süreç yenidoğan zamanında bile gündüzleri yarım saatten fazla uyumaz mutlaka yarım saatte uyanırdı geri de uyumazdı uyusun diye binbir çeşit beşik aldık , daha 2 3 aydır uykuları bağlamaya başladı

1 saatlere falan ama hala 30. Dakikada mini uyanmalar var ve o zaman emzik sallama olmadığına tamamen uyanıyor. Dışarıda falan ya da başka birinin evinde asla uyumaz uyusa bile 25 30 dk şekerleme yapar kalkar sonrası zaten kaos. Tık sesine uyanır evde parmak ucunda yürüyoruz oğlum uyurken. Yapısal bir durum mu biz mi bi yerlerde yanlışlık yaptık anlamadım inanılmaz yoruldum artık bir yere gittiğimide maksimum 2 3 saat durup uyku saati yaklaşınca eve dönüyoruz. Yorulsun uyur mantığı bizde tamamen ters tepiyor. Uyku eğitimiyle rahatlar mıyım acaba diye düşünüyorum ? Umarım yalnız değilimdir . Herkes sessizliğe alıştırdınız diyor kendimi suçluyorum bazen artık ama doğduğundan beri seste asla uyumadığı için mecbur sessizliğe büründük beyaz gürültü hep arka planda açık olmasına rağmen bazen parke çıtırtısına uyanıyor. Çok uzun yazmışımm fazlasıyla dolduğum bir konuydu ☹️ buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim yardım önerileriniz ne varsa artık bekliyorum ya da en azından yalnız olmadığımı bilmek istiyorum .
F

Ful T.

19 Temmuz 2026 21:14
Benim bebeğim 4 aylık ve gündüz uykusu hiç uyumadığı günler oluyor. Burda önemli olan huzursuzluk yaratıyor mu? Doktorumuz bazı bebekler gündüz uyumaz bazıları gece uyumaz demişti.

gündüz uykularını asla yatakta yapmıyor ama babyjörnde kendi kendini sallayarak uyutuyor. Alışkanlık kazandı bu duruma.

Gece uykusu için bir uyku arkadaşı edinmenizi tavsiye edebilirim. Ben yaklaşık 15 gündür desteksiz uykuya geçiş yaptım. Emzirme ya da mama verdikten sonra 2-3 dk omzumda tutuyorum, sonrasında yatağına yan koyup eline uyku arkadaşını veriyorum.

Aglayana kadar bekliyorum, ağlarsa tekrar kucağıma alıp asla sallamadan odanın içinde 1-2 dk yürüyorum. Sonra yeniden yatağına koyuyorum ve uyku arkadaşına sarilmasini sagliyorim. Bi noktada uyuyor artık.

Beyaz gürültüyü de bırakmanızı öneririm onun yerine bir uyku müziği seçin ve bebeginzi uyuduğunda o müziği kapayın. Zamanla ev seslerine alisiyorlar.

O uyku arkadaşını uyku dışında asla göstermiyorum. İlk 1 hafta çok sık uyandı ve uykuya dalması 1,5 saatleri buldu. Şimdi emzirme ve uyuması maksimum yarım saat sürüyor.

Başka birinin evinde uyuma durumunu da aynı rutinleri o evde de uygulayarak yapabilirsiniz. Zamanla alışacaktır..
D

Deniz ..

19 Temmuz 2026 21:19
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki…Ben 6,5 ay pilates topunda zıpladım, yetmedi beşiğe koydum sallamaya devam ettim , gece boyunca bi elim beşikte sabaha kadar sallıyordun,beyaz gürültü zaten hayatımızın ayrılmaz parçası.

ben artık sağlığımdan olmuştum sürekli başım dönüyordu ve deprem olıyor sanıyordum .Dışarı cıkmak imkansız hiçbi yere gitmiyodum ,parka gidiyosam şanslı sayıyordum kendimi.En kötüsü de psikolojik boyutu ..sabrım kalmamıştı ve cok mutsuzdum.Artık tak dedi yani bırakmalıydım deliricektim yoksa.Sonra uyku eğitimini araştırdım bir iki kişiyle de konuştum.Ama içime sinmedi,Hani çok araştırınca öne düşer ya bi sayfa düştü önüme pedagog sude hanım.sayfasında videolar var.ağlamadan destek azaltma diye başladım ve 3 haftada sallamayı bıraktım.Uyku saatlerine uyanıklık saatlerine ayına göre dikkat ettim.Aşama aşama yavaş yavaş ama ne bebeğim ağladı ne streslendim.Sonra abone oldum kanalına soru cevap günleri oluyordu orda her sorumu sordum ilerlerken her soruma cevap verdi sağolsun çok tatlı biri okadar cok yardım etti ki sallamadan kurtuldum.(artık whataspp üzerinden abone olunuor sayfasında açıklıyor ya da eğitim de alabiliyorsunuz )Dilerseniz bi bakın ,umarım faydası olur.. bizim gibi okadar cok anne var ki aynı durumda ,inanın yapabilirsiniz.
T

Trksmyy

19 Temmuz 2026 21:20
Ful Turöz
Benim bebeğim 4 aylık ve gündüz uykusu hiç uyumadığı günler oluyor. Burda önemli olan huzursuzluk yaratıyor mu? Doktorumuz bazı bebekler gündüz uyumaz bazıları gece uyumaz demişti.

gündüz uykularını asla yatakta yapmıyor ama babyjörnde kendi kendini sallayarak uyutuyor. Alışkanlık kazandı bu duruma.

Gece uykusu için bir uyku arkadaşı edinmenizi tavsiye edebilirim. Ben yaklaşık 15 gündür desteksiz uykuya geçiş yaptım. Emzirme ya da mama verdikten sonra 2-3 dk omzumda tutuyorum, sonrasında yatağına yan koyup eline uyku arkadaşını veriyorum.

Aglayana kadar bekliyorum, ağlarsa tekrar kucağıma alıp asla sallamadan odanın içinde 1-2 dk yürüyorum. Sonra yeniden yatağına koyuyorum ve uyku arkadaşına sarilmasini sagliyorim. Bi noktada uyuyor artık.

O uyku arkadaşını uyku dışında asla göstermiyorum. İlk 1 hafta çok sık uyandı ve uykuya dalması 1,5 saatleri buldu. Şimdi emzirme ve uyuması maksimum yarım saat sürüyor.

Başka birinin evinde uyuma durumunu da aynı rutinleri o evde de uygulayarak yapabilirsiniz. Zamanla alışacaktır..
Uyku arkadaşı aldım yaklaşık 2 haftadır var ama onunla oynamaktan uykuya dalamıyor yan yatırdığımda da tekrar kendini sırt üstüne atıyor canı ne zaman isterse o zaman yan dönüyor sallanma şu an problem olmuyor otomatik beşiğimiz var ama işte uyku döngülerindr yine de sallanarak uyuyor bazen sallamıyorum kendi kendine dalmasına fırsat veriyorum ama tamamen uyanıyor geri uyumuyor diğer uyku saati gelene kadar inanılmaz huysuzlanıyor mama istemiyor oyun istemiyor gündüz idare ediyorum ama gece çok zorluyor 臘♀️
T

Trksmyy

19 Temmuz 2026 21:22
Deniz
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki…Ben 6,5 ay pilates topunda zıpladım, yetmedi beşiğe koydum sallamaya devam ettim , gece boyunca bi elim beşikte sabaha kadar sallıyordun,beyaz gürültü zaten hayatımızın ayrılmaz parçası.

ben artık sağlığımdan olmuştum sürekli başım dönüyordu ve deprem olıyor sanıyordum .Dışarı cıkmak imkansız hiçbi yere gitmiyodum ,parka gidiyosam şanslı sayıyordum kendimi.En kötüsü de psikolojik boyutu ..sabrım kalmamıştı ve cok mutsuzdum.Artık tak dedi yani bırakmalıydım deliricektim yoksa.Sonra uyku eğitimini araştırdım bir iki kişiyle de konuştum.Ama içime sinmedi,Hani çok araştırınca öne düşer ya bi sayfa düştü önüme pedagog sude hanım.sayfasında videolar var.ağlamadan destek azaltma diye başladım ve 3 haftada sallamayı bıraktım.Uyku saatlerine uyanıklık saatlerine ayına göre dikkat ettim.Aşama aşama yavaş yavaş ama ne bebeğim ağladı ne streslendim.Sonra abone oldum kanalına soru cevap günleri oluyordu orda her sorumu sordum ilerlerken her soruma cevap verdi sağolsun çok tatlı biri okadar cok yardım etti ki sallamadan kurtuldum.(artık whataspp üzerinden abone olunuor sayfasında açıklıyor ya da eğitim de alabiliyorsunuz )Dilerseniz bi bakın ,umarım faydası olur.. bizim gibi okadar cok anne var ki aynı durumda ,inanın yapabilirsiniz.
Çokkk teşekkür ederim sıkılmadan okuyup uzun uzun anlatıp tavsiyede bulunduğunuz içinn şimdi hemen bakacağım umarım biz de başarabiliriz
D

Deniz ..

19 Temmuz 2026 21:28
Trksmyy
Çokkk teşekkür ederim sıkılmadan okuyup uzun uzun anlatıp tavsiyede bulunduğunuz içinn şimdi hemen bakacağım umarım biz de başarabiliriz
Rica ederimm umarım faydası olur🌸
E

Ece ..

19 Temmuz 2026 21:31
Hiç kendinizi suçlamayın bazı bebekler sese bazıları ışığa duyarlı olur sizinki de sese duyarlı demek ki, ben gündüz düzenli yürüyüşlerin çok faydasını gördüm nerede olursak olalım artık gündüz uykusu geldiğinde belli ediyor uyutup dışarıdaysam arabasına yatırıyorum uykuya geçişi rahatladı akşam uykuları erkene çekildi en azından destekli de olsa kısa sürede uykuya dalabiliyor önceden canım çıkıyordu
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir