Dertleşme…

246 görüntüleme
E

Elanur Ü.

2 Ağustos 2026 14:28
Selam arkadaşlar. Bebeğimi uyutmak için neredeyse 2 3 saat uğraşıyorum ve onda da krizler yaşıyoruz o da bende. İstemsizce ona bağırırken buluyorum kendimi karşısında ağlarken görüyorum kendimi. Ne kadar bu durumdan rahatsız olsam da bir şekilde yine devam ediyorum uyutmaya. Ve eş desteği de bence bu durumda çok önemli. Kıyafetim neden ütülü değil neden çorabım böyle neden ev böyle neden yemek yok diyen bir eş de olunca kendimi tamamen bitmiş hissediyorum. Sizler de durum nasıl var mı benim gibi bitik olan
T

Tuğba B. ..

2 Ağustos 2026 14:35
Eş desteği çok önemli ya. Erkekler sanki bu bebeği babamızın evinden getirmişiz gibi davranmaları çok sinir bozucı. Bence ev işini diğer işleri askıya alın bebeğinizin gönlünü yapın önce diğer işler beklesin
E

Elanur Ü.

2 Ağustos 2026 14:36
Öyle yapıyorum zaten istesem de yapamıyorum çoğu işe yetemiyorum. Ama karşımda bir öküz olunca ( altı üstü çocuk bakıyorsun ) lafı zoruna gidiyor insanın ah ah nerde o cıvıl cıvıl hallerimiz…
T

Tuğba T.

2 Ağustos 2026 14:49
Ütülenmeyi bekleyen çamaşır yığını odada bekliyor 3 gündür, dün bebeğim biraz uyudu da duş alabildim. Bebeğimin uyuduğu ilk aralarda ev süpürme yemek çamaşır toplamayla uğraşıyorum. Zor uyuyan bir bebek uyku düzeni sağlamaya çalışıyorum birde eşim geliyor akşam uykusunu bölüp görüntülü arayıp millete gösteriyor sinirlerim tepeme çıkıyor 🥹
E

Elanur Ü.

2 Ağustos 2026 14:52
Babalar sanırım bizi akşama kadar uyuyan oyuncak oynayan yemeğini kendi alıp yiyen ağlamayan uyumlu çocuklar ile zaman öldürüyoruz sanıyor 🙂
H

Hanife Y.

2 Ağustos 2026 16:35
Bısey sorucam
H

Hanife Y.

2 Ağustos 2026 16:37
Benim bebeğim 9 Ocak 2026 doğumlu benim bebeğim ayın 9 da 8 aylık mı oluyo 7 mi gırıyo bunun tartışmasını yapıyoruz
Fatma A. .

Fatma A. ..

2 Ağustos 2026 16:51
Benim bebeğim yaklaşık 11 aylık ve aynı durumu dün akşam uyutmaya çalışırken yaşadım. En son bebeğim uyu artık diye bağırıp agladim, o da ağladı. Ben de akşam 9 dan 11 e kadar uyutmaya çalıştım zihinsel kapasitemin üzerinde stres oluyorum yoruluyorum ve kontrol edemiyorum bazen. Evimde 1 gün bir yeri temizliyorum ertesi gün başka bir yeri 3 4 güne yine her yer dağınık, iş birikmis bir halde oluyor. Eşim de bencildir, sadece o yoruluyor sadece o dişe değer bir iş yapıyormuş gibi tek gündem o olsun istiyor. Sürekli onun o gün ne kadar yorulduğunu dinliyorum. Yardım çok nadir istiyorum onda da bebeğimle peşimde geziyor, uff puff bitmedi mi işin diye daha çok strese sokar beni. Dünden beri duş alacak zaman arıyorum, bu geceye inşallah 
Duygu B. B.

Duygu B. B.

2 Ağustos 2026 17:30
Aşkım senin bir an önce kendine gelmen lazım. Sen evin hizmetçisi değilsin ve evlilik dediğin şey bir tür birlik beraberlik işidir. Ben bazen bebeği emziririm ve Karsu asla bırakmak istemez genelde öğleden sonra 7/24 emmek istiyor. Yemeğim yoksa sabahtan yapamadıysam eşim geçer mutfağa. Hiçbir şey yapamazsa bile tavuk döner alır dışarıdan hazır kesilmiş eve getirir ısıtır tavada ekmek arası tavuk döner yapar domates falan dilimler içine. Bunu bile yapamıyorsa bence bir otur düşün, ne zamana kadar iki çocuğa bakacaksın? Büyük çocuğu yolla annesine, o ütülesin çamaşırlarını, yemeğini koysun önüne. Yani çok sinirliyim neyse bir şey demeyeceğim ya. Sen de biraz kendine zaman ayır. Al bebeğini çık akşamları, eşine de ki : "Bebeğimiz beni göremeyince çok ağlıyor, biz eve dönene kadar çamaşırları makineye at. Ütüyü yap. Evi süpür. Çöpü dök" artık neyi yapabiliyorsa bu büyük çocuk, onları sırala önüne iş diye.
E

Elanur Ü.

2 Ağustos 2026 19:19
Fatma hanım kader ortağım 🙂↔️ dimi hep onlar yorgun anlatırlar dururlar şöyle yoruldum böyle yoruldum ama biz yoruldum diyince hallenirler
E

Elanur Ü.

2 Ağustos 2026 19:21
Duygu hanım çok şanslısınız Allah nazarlardan saklasın ama benim eşim asla öyle değil yani bilmiyorum gerçekten okurken bile ağladım bunları ❤️
Derya ç.

Derya ç.

2 Ağustos 2026 20:19
Yaşınız kaç ve ilk çocuğunuzmu yâda bulunduğunuz ortamı bilmiyorum ama yaşadığınız durum çok zor haklısınız.Yokmu çevrenizde konuşacak akıl verecek biri ya desteği bırakın baba olarak bebeğiyle ilgilenmek,sevmek,zaman ayırmak bunlar onun sorumlulukları.İşi yorucu olabilir ama saatli çalışıyor mesai saati bitince eve geliyor gece kesintisiz uyuyabiliyor tatili oluyor peki bunlardan hangisine siz anne olarak sahipsiniz bunu birinin ona anlatması lazım..Biz anne olarak ne kadar sağlıklı olursak evladımıza ve eşimizede o kadar sağlıklı sevgi,saygı,mutluluk verebiliriz..Eğitim durumu nedir eşinizin bilmiyorum ana biraz anneliğin zorluğu ile ilgili yazılar videolar gösterin sizin durumunuza empati kuramıyorsa çünkü erkekler tlfnda gördüklerine daha pür dikkatler..Anlatın açık açık bunları bir evladı dünyaya getirmenin zorluğu ve sizin sayenizde baba olduğunu hayaliniz ömür boyu mutlulukla yaşamak istediğini ama bu şekilde tükenerek zor olduğunu..Empati kurdurun ve yaşadığınızı yaşatın tuvalete de duşada girin bırakın yanında kalsın bebek bakmak zorunda ağlayınca oturup izlemeyecek dır dır etsin söylensin o an sabır çekin besmele okuyun direnin tamam 10 dk 5 dk diyip sizde kendi ihtiyacınız gidermek için ona yaşatın çaresizliği..Yoksa anlamaz gerçi içinde bencillik ve egoistlik varsa biraz zor olacak ama deneyin direnin..Hastayıım deyin ki mesela hastalandınız ne olacak kim bakacak yavrunuza..Uzun lafın kısası yaşadığınız çaresizliği yaşatın yoksa anlamıyorlar..Allah eşinize merhamet,empati duygusu versin Size bol bol sabır güç versin inşallah..
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir