Dertleşme

126 görüntüleme
E

Ebru Ç.

11 Ocak 2026 18:52
Kızlar bebeğim 5 buçuk aylık ve daha uyku eğitimi yok emerek veya sallayarak uyuyor. Gec de saatte bir uyanıyor, ama asıl canımı sıkan her zaman yalnız olmam. Eşim saat 18.30a kadar çalışıyor ve pazar günleri tatil sadece, ilk doğduğunda bana dinlenmem için zaman yaratmaya çalışıraz buçuk yardım ederdi. Ama artık sadece bulaşık yıkamam için 5 dk tutuyor onda da telefonu ile oynuyor bebiş de bakıyor diye kızıyorum,tek istediği eve gelip uzanmak telefona bakmak veya arkadaşları ile görüşmek. Haftada bir gün işten sonra zaten görüşüyorlar ama bir de üstüne bazen iki gün çıkıyo pazar öğlen de dahil olmak üzere. Yani diyorum gece çok yorgunsam sen salla ben uyuyayım biraz nasıl yapayım yatak banat ters falan diyip duruyor. Kayınvalidemler ve annemler ile aynı yerde yaşiyoruz, kayınvalidemler 10 dk ileride ama bir gün bile gündüz gelmediler kızım sende işte işini yap veya sadece değişiklik olsun diye uğramadılar ama sürekli eleştiri üzerine konuşuyorlar öyle yap böyle yap. Annem ise ablamın çocuklarına baktığı için gidip gelemiyor pek yoksa istiyor ama. Yani hiç kimseden destek bulamıyorum ama en kötüsü eşimin böyle yapması sadece 15 dk seviyor artık, hatta artık bulaşık yıkarken bile yanımda bırakmaya çalışıyormama sandalyesinde. Kendimicol yalnız ve tükenmiş hissediyorum,eski benliğim nerde bilmiyorum üstüne moral bozucu yorumlar cabası. Neyse çok uzattım belki kimse okumaz bunu ama bir yere anlatabilmek iyi geldi teşekkürler
C

Cennet �.

11 Ocak 2026 18:57
Böyle hissetmekte o kadar haklısınız ki bazen insan hiçbirşey yapmadan boş duvarı izlemek istiyor ama ona bile fırsat olmuyor. Tuvalete bile bebekle gidiyorsun. Banyo yapmak lükse kaçıyor zaten. İmkanı olan baba olsun. Çocuk doğunca annenin tüm hayatı çocuk odaklı ama babaların cephesinde pekde bşr değişiklik yok.
E

Ebru Ç.

11 Ocak 2026 18:59
Banyo yapmak için babasına bak diye ikna etmekl lazım. Aynen öyle baba olmak lazım birde üstüne daha 5 ay olmuşken ikinciden bahsederler ama gördüğüm bu destekten sonra tekte kalmayı düşünüyorum açıkçası
C

Cennet �.

11 Ocak 2026 19:02
Bende telefonun notlar kısmına “eğer bir gün ikinci çocuğu düşünürsen bu yaptığını unutma” diye notlar yazıyordum. Bir gün bütün yazdıklarımı okumuş ve o günden sonra biraz daha özenli davranmaya başladı. Şimdi kızım üç yaşında ve ikinci bebeğim oldu. Gece ya da gündüz evde oldukça uyumam için birkaç saat bakıyor.
B

Betül ..

11 Ocak 2026 19:08
Neredeyse birebir aynı şeyleri yaşıyoruz kendim yazsam bu kadar olurdu. O kadar bunaldım ki eşimin ilgisizliğinden isyan etsem hak verip anlıyor gibi ama ertesi gün yine aynı. Biraz nefes almalık zaman istiyorum sadece hatta o bile değil artık. Sadece yanımızda olduğunu hissetmek istiyorum. Sonunda bugün toplandım annemin evine geldim 1 hafta kalıcam sen de rahat et diyerek bakalım ne olacak
T

Tuğba B. ..

11 Ocak 2026 19:12
Bazen erkekler sanki çocuk bizimmiş gibi davranıyorlar sanki çocuğu babamızın evinden getirmişiz gibi .Gerçekten bu çok can sıkıcı.Ben akşama kadar bebeğim ile ilgileniyorum akşam eşim gelince işlerimi yapıyorum ama bu 3. Bebeğimiz eşimde ilk çocuğumda sizin anlattığınız gibiydi ben yaşına veriyorum yaş aldıkça erkeklerde oturmaya başlıyor
E

Ebru Ç.

11 Ocak 2026 19:18
Ay Betül Hanım aynı şeyi yapmamak için bazen kendimi zor tutuyorum, bir de bazen gelip onu bunu eleştiriyor veya çocuk biraz ağlasa ben bir şey yapmışım gibi davranıyor. Ne bileyim ya o zaman çocuk niye istiyorsunuz çocuk isteyen oydu ben değildim o kadar 🥲
E

Ebru Ç.

11 Ocak 2026 19:19
Olabilir Tuğba Hanım bu gidişe ikinciyi de göremez kendisi ama bakalım, ama çok haklısınuz sanki sadece ben yaptım
B

Betül ..

11 Ocak 2026 19:24
Bazen sert bir tavır göstermek gerekiyor ki işin ciddiyetini anlasınlar şu an mesajlar atıyor ama düzeleceğine inanıyor muyum, hayır. En azından tavrımı gösteriyorum artık çünkü alttan alınca da aynı dediğiniz gibi davranıyor hepten görünmez oluyorsunuz. Ve bizde de çocuk isteyen oydu ben pek istemiyordum hazır hissetmediğim için. Meğer annelikte hazır hissetmemek yokmuş anne olunca birden değişiyorsun ama adamlar öyle değil maalesef. Geçenlerde de bir yıl sonra ikinciyi yapalım diyordu mesela sanki çocukla çok alakadar gibi. Ben de asla dedim bebişimiz tek çocuk kalacak sebebi de sensin diyerek. Gerçekten çok yoruldum ama içime atsam patlardım herhalde o yüzden siz de biraz tavrınızı gösterin derim belki o da bir adım atmaya karar verir size doğru
E

Ebru Ç.

11 Ocak 2026 19:28
Deneyeceğim bir şekilde sanırım artık vakti geliyor, bu şekilde devam etmek olası değil gibi
Ilgım G.

Ilgım G.

11 Ocak 2026 19:45
Ebru Hanım açık açık anlattığınız için çok teşekkür ederim, bize de cesaret verdiniz. Bunları konuşmamız lazım. Açıkçası size verebileceğim bir akıl ya da bir yöntem yok, haddim de değil; zaten kelin ilacı olsa başına sürer. Ancak diğer yazanlar da olunca bana bir nebze şunu hissettirmiş oldunuz demek ki bir benim başıma gelmiyor. Erkekler böyle davranıyor. Sorun bende değil. Benim eşim hiç değilse konuşunca anlaşabildiğimiz bir zeminde kalıyor ama davranışını 1-2 gün anca değiştirebiliyor, sonra yine eskiye dönüyor. Artık şöyle düşünüyorum davranışı değiştirmek çok zaman alan bir şey. Sonuçta sürekli konuşunca da bıdı bıdı yapmış oluyorsun o da bir noktada tükenen bir yöntem. Biraz süreci kaçırmaktam korkuyorum o zamanlarda da. Belki bebeğinin bu zamanlarını kaçırmaması gerektiğine dair ona bebeği ile ilgili duygusal sorumluluk yüklemek motivasyon sağlayabilir. Benim eşim de sizin eşiniz gibi 1 hafta kadar günde yarım saat anca gördüğü günler geçirdi, ben de ona “bak çocuğu kaçırıyorsun, büyüyor ve sen duygusal olarak onun yanında değilsin, maalesef sen de fedakarlık edeceksin ve vaktin yoksa işe gitmeden 1 saat daha önce uyanacaksın ki çocuğunu göreceksin” dedim bu ona iyi geldi bahaneyle ben de duşa falan giriyorum. Öyle böyle bak biz de 5 buçuk aya geliyoruz :)

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir