Deride Tek 1 Leke
428 görüntüleme
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
24 Haziran 2026 16:59
1 hafta olmak üzere sivilce gibi idi sonra kızardı ve büyüye büyüye bu hale geldi. Bu nedir acaba. Köye geldik böcek mi ısırdı başka birşey mi hastalık mı. Doktorumuza yazdım ama cevap gelmedi.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Haziran 2026 17:03
Merhaba,
Deride tek bir leke出现 etmesi endişe verici olabilir. Senin durumunu değerlendirebilecek bazı olasılıklar var.
Sivilce veya sivilce benzeri bir oluşum: Senin bahsettiğin gibi, başlangıçta sivilce gibi görünen bir leke olabilir. Ancak, bu leke bir haftada kızarmış ve büyümüş. Bu durum, bir etkilenen kıl folikülü veya sebumu olabilir.
Böcek ısırığı: Köyde yaşıyorsan, böcek ısırığı olasılığını göz ardı edemeyiz. Böcek ısırıkları genellikle kızarıklık, şişlik ve kaşıntı ile karakterizedir.
* Dermatolojik sorunlar: Bu leke, eczema (atopik dermatit), psoriasis veya dermatitis gibi dermatolojik sorunlar olabilir.
Doktoruna yazdığın için iyi bir başlangıç yaptın. Doktorun cevap vermese de, bir dermatoloji uzmanına başvurmayı düşünmelisin. Uzman, lekeni inceleyerek daha doğru bir teşhis koyabilir.
Olası çözüm yolları:
1. Doktor randevusu: Bir dermatoloji uzmanından randevu al.
2. Lekenin fotoğrafını çek: Lekenin farklı açılardan fotoğraflarını çekip doktora gönder.
3. Tedavi seçeneklerini öğren: Doktor, lekenin nedenine bağlı olarak uygun tedavi seçeneklerini açıklayacaktır.
Doktorunla görüşmeyi beklerken, lekeyi temiz tutmaya özen göster ve kaşıma gibi tahrişe yol açabilecek davranışlardan kaçın. Geçmiş olsun.
Deride tek bir leke出现 etmesi endişe verici olabilir. Senin durumunu değerlendirebilecek bazı olasılıklar var.
Sivilce veya sivilce benzeri bir oluşum: Senin bahsettiğin gibi, başlangıçta sivilce gibi görünen bir leke olabilir. Ancak, bu leke bir haftada kızarmış ve büyümüş. Bu durum, bir etkilenen kıl folikülü veya sebumu olabilir.
Böcek ısırığı: Köyde yaşıyorsan, böcek ısırığı olasılığını göz ardı edemeyiz. Böcek ısırıkları genellikle kızarıklık, şişlik ve kaşıntı ile karakterizedir.
* Dermatolojik sorunlar: Bu leke, eczema (atopik dermatit), psoriasis veya dermatitis gibi dermatolojik sorunlar olabilir.
Doktoruna yazdığın için iyi bir başlangıç yaptın. Doktorun cevap vermese de, bir dermatoloji uzmanına başvurmayı düşünmelisin. Uzman, lekeni inceleyerek daha doğru bir teşhis koyabilir.
Olası çözüm yolları:
1. Doktor randevusu: Bir dermatoloji uzmanından randevu al.
2. Lekenin fotoğrafını çek: Lekenin farklı açılardan fotoğraflarını çekip doktora gönder.
3. Tedavi seçeneklerini öğren: Doktor, lekenin nedenine bağlı olarak uygun tedavi seçeneklerini açıklayacaktır.
Doktorunla görüşmeyi beklerken, lekeyi temiz tutmaya özen göster ve kaşıma gibi tahrişe yol açabilecek davranışlardan kaçın. Geçmiş olsun.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
T
Tuğba B. ..
24 Haziran 2026 17:12
Sivri sinekte olabilir yada böcek
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
24 Haziran 2026 17:15
Sivri sinek çok yok ve bahçeye gittik. Böcek ve sinek kovucu kullanıyorum yağlar falan aldım. Ama ilk gün kullanmadık ve sivilce gibi idi iki gündür bu şekilde duruyor ama korktum acaba mantar yada başka bir sorun olabilir mi
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
24 Haziran 2026 22:39
Eğer ileride biri daha olursa diye yazıyorum. Başka hiçbir yerinde yok sadece yek bu yara var. Böcek ısırması imiş ve ucu enfeksiyon kapmış.
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
25 Haziran 2026 02:04
Bebek doktorumuzda impetigo dedi. Bakteri kaynaklı bir tür bulaşıcı hastalık
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
30 Haziran 2026 22:50
@Osman Gönülal hocam bacoderm krem aldım. Bu yaranın yanında, yaranın karşısında kolunda, kafasını arkasında bugünde elinin üzerine gördüm. Doktor yayılır ise ağızdan antibiyotik başlayalım dedi. Krem yetersiz mi yoksa bu bakterinin seyrimi böyle. Biran önce iyileşsin istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim. İmpetigo ise
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
1 Temmuz 2026 12:30
Şimdi de bullöz imoedigo diyorlar antibiyotik ve zaditen damla @Osman Gönülal
A
Ayşe Ş. ..
Premium Üye
2 Temmuz 2026 12:34
Premium üyelik aldım birde hiç bir zaman hiç bir sorum cevaplanmadi. Bu ayda geçsin iptal edip sileceğim uygulamayı
Yükleniyor...